Reklama

Reklama

Bad Taste - Vesmírní kanibalové

  • Nový Zéland Bad Taste
Trailer

Obsahy(1)

V novozélandském městečku Kaihoro přistáli mimozemšťané. Ministr obrany tedy na místo poslal speciální jednotku Astro-Invasion Defence Squad (A.I.D.S.), která má za úkol místo zajistit a všechny ufony pořádně zlikvidovat. I přes takto jednoduchou zápletku oběhli Vesmírní kanibalové celý svět a odstartovali kariéru dnes již světoznámého Petera Jacksona. Ten natáčel Vesmírné kanibaly s přáteli v amatérských podmínkách dlouhé čtyři roky. Dřevěné makety samopalů, podomácku vyrobené masky mimozemšťanů, spousta umělé krve a především invence a odhodlání. Až téměř na konci natáčení si Jacksonovy píle všimla novozélandská filmová komise, a uchvácena tím, co do té doby sám vytvořil, mu poskytla finance na dokončení projektu. (Holly_Wood)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (447)

tron 

všechny recenze uživatele

„Som Derek. Derekovia neutekajú.“ Nevyrastal som na „ranej tvorbe“ Sama Raimiho ani Petra Jacksona a nie som veľký fanúšik kombinovania tvrdého hororu s bláznivou komédiou. V tomto prípade je ale smršť čo najnechutnejšieho splatter-gore a humoru natoľko obrovská, že sa nedá inak, len sa zbedačene chechtať a nakoniec dať 80%. Ale rozhodne to nie je žiadna srdcovka, vlastne som to videl raz v živote a stačilo mi. ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Jackson vo filme Braindead ukázal čo v ňom je, ale pri Bad Taste sa mu to ešte nepodarilo. Moc tam bolo cítit tú amatérčinu. Výkony (ne)hercov sú hrozné, dej je dost slabý a to nekomentujem scenár. Vidno, že Jackson si vychutnáva gore a vôbec, iba to sa mi na celom filme páčilo. Vie skvelo skombinovat humor s krvou, ale zápory preýíšili klady filmu. Ked si zoberem kedy bol film natočený, ze kolko bol natočený a za akých podmienok bol natočný tak dávam 60%, inak by som išiel ešte nižšie. ()

Reklama

Morien 

všechny recenze uživatele

V šesté třídě na základní škole nás paní učitelka navnadila, že jestli budeme celý druhý stupeň hodní, že nám v rámci rodinné výchovy pustí v deváté třídě porod. Nakonec z toho nějak sešlo, ale natěšení na to byli všichni dost dlouho. Kdybych já někdy byla učitelka rodinné výchovy, tak těm nadrženejm zvědavejm puberťákům pustím porodní scénu z tohohle filmu. Jo vole gou. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Podstatnou chvíli mně trvalo, než jsem tomu přišel na chuť, než jsem pochopil, jak k tomuto naprostýmu úletu přistoupit. Poté, co jsem zjistit, že je třeba zavřít dveře mezi očima a mozkem, jsem si začal užívat jednotlivých šíleným způsobem předimenzovaných výjevů, amatérských ultrašpatných hereckých výkonů a naopak též amaterských, ale brilantních nechutností. Nebýt pozvolnějšího rozjezdu a zbytečně dlouhého akčního konce, šel bych i výš. Určitě si to už nikdy nepustím, takže nad 3,5* jít ochotný nejsem, 69% ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Ujetý, odporný, originální, krvavý, úchylný. Za většinu těchto přívlastků byste mohli dát předponu nej a příponu ejší a nebyli byste daleko od pravdy. Obvláště zvuky byly obzvláště vypečené. Povinnost pro lidi, co rádi navštěvují servery rotten.com a podobné. Jen mě trochu zaráží ta obrovská změna, která je v Pánovi prstenů, ve kterém je jedno klišé za druhým. Asi to ale kvůli knižní předloze ani jinak nešlo... ()

Galerie (44)

Zajímavosti (24)

  • Všechny dialogy se museli znovu namluvit v postprodukci, a to ze dvou důvodů. Část filmu se natáčela na Jacksonovu 16 mm kameru, která nepodporovala nahrávání zvuků. Druhým důvodem byl fakt, že když Jackson dostal peníze na pokračování v natáčení, pořídil si kameru s podporou nahrávání zvuků, ale jelikož s ní neměl zkušenosti, všechny zvuky byly nepoužitelné. (HellFire)
  • Pete O'Herne se na přání režiséra Petera Jacksona po dobu natáčení (4 roky) neholil více než jednou týdně, aby snímek zachoval kontinuitu. O’Herne později uvedl, že bylo pro něj obtížné se po skončení natáčení tohoto zvyku zbavit. (ČSFD)
  • Některé dialogy ze španělského dabingu použila španělská death metalová kapela Machetazo ve svých písních. (Vampireman)

Reklama

Reklama