Reklama

Reklama

Modrý kód

(seriál)
  • Slovensko Modrý kód
Česko, (2017–2020), 247 h 54 min (Minutáž: 49–63 min)

Hudba:

Dominik Renč

Hrají:

Sabina Laurinová, Roman Zach, Igor Chmela, Jiří Štěpnička, Eva Podzimková, Marek Němec, Ondřej Rychlý, Marika Procházková, Sandra Nováková (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(264)

Obsahy(1)

Nejopravdovější seriál z lékařského prostředí. Moderní drama z urgentního příjmu s hvězdným hereckým obsazením a napínavými příběhy inspirovanými skutečnými osudy pacientů, lékařů i dalších pracovníků pohotovosti. Na přípravě seriálu spolupracuje široký tým odborných poradců z řad záchranářů a lékařů. Bušícím srdcem seriálové nemocnice Rubava, plným lékařských i osobních dramat, je urgentní příjem. Na místě, kde s vyhlášením modrého kódu, ohlašujícím nestandardní situace, začíná boj o život, pracuje tým profesionálů s jediným cílem – zachraňovat své pacienty. Velká snaha a diplomatické schopnosti primáře, ale i štědří sponzoři, stojí za špičkovým technickým vybavením této pýchy celé nemocnice i zdejší zdravotnické péče. Na pohotovosti tak lze provádět i složité chirurgické zákroky, pro které je tu moderní vybavení a špičkový personál, pamatující ještě staré dobré časy nemocnice. Nemocnice Rubava bývala nákladně a moderně vybavenou výkladní skříní socialistického zdravotnictví. Dnes má, stejně jako stejnojmenné město na úpatí Krušných hor, ve kterém se nachází, to nejlepší za sebou. Mezi pestrou směsí pacientů najdeme bývalé horníky z nedalekých, postupně uzavíraných dolů, chudší až kriminální postavy i bohatou klientelu blízkého luxusního střediska Stříbrný důl, tzv. Stříbrňáku. Lékaři, sestry i personál mají každý své důvody, proč jsou právě na tomto místě. Někdo pyká za profesní škraloup či slabost, někdo ztratil ambice nebo je prostě jen úzce spjat s místem, odkud pochází. Někdo se přišel schovat… (TV Prima)

(více)

Recenze (218)

zdenny 

všechny recenze uživatele

Jednu neděli dopoledne jsem to náhodně zapnul. Se svým seriálovým přesvědčením, že seriály si hledám já a nehledím na doporučení známých, jsem to nechal běžet. A protože jsem to objevil já, našel jsem v tom jisté zalíbení. Pak jsem se podíval ještě asi na tři čtyři díly a ano, je to sračka, ale sračka, kterou jsem si objevil já. Popravdě ale musím říct, že si myslím, že si tento seriál na nic nehraje, až tak moc nežere osobní vztahy a v každém díle jsme svědky cca tří lékařských případů, které se bez výrazných keců ihned (a celkem dynamicky) řeší. ()

Zeuke odpad!

všechny recenze uživatele

No...myslela jsem ze nejvetsi paskvil naseho zdravotnictvi a lidi v nem pracujicich je ordinace v ruzovy zahrade,tohle ovsem to je extra supr special,kdyby to takhle melo vypadat na urgentnim prijmu,to at me radsi odvezou rovnou na krchov...ve zdravotnictvi delam uz x let a tohle me proste urazi!! Fuj tajbl! ()

Reklama

cheonsacz 

všechny recenze uživatele

Podle ukázek slibně vypadající seriál, který se měl (dle rozhovorů) držet co nejvíce faktů a reality z lékařského prostředí. Místo toho přišlo jedno velké zklamání ve stylu "Ordinace" kde se místo závažných lékařských případů řeší kraviny a scénáristé cpou do všeho zbytečné drama. Jako někdo kdo se v prostředí nemocnice pohybuje už skoro 18 let je tenhle seriál pro mne výsměch. Škoda, mohlo to mít velký potenciál... bohužel čekého seriálu z lékařského prostředí, který by byl seriózní nebo alespoň humorný (Doktor Martin ehm ehm) se asi už nedožiju :) ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pozitiva: 1) obsazení 2) závěrečná písnička 3) někdy i něco málo realistické operační akce ( které v prvním díle nebyly, takže to poztrácelo asi většinu diváků) Negativa: prostě typický nijak se neodlišující asexuální vztahový seriál ( dokonce i Sanitka Renče měla akčnější a dramatičtější atmosféru a vytříbenější charaktery, které bavili - Budař, Kolesárová, Dlouhý, .. ) Moc tomu nepřidá, že všechno zařízení, interiéry, oblečení je jako vyprané v pervolu a září čistotou - takhle se realistická akce, atmosféra nevycucaj z prstu ()

kritkMd 

všechny recenze uživatele

Seriál typu ulice nebo ordinace. Navíc rozpočet seriálu je na takové úrovni že nejsou schopni ani vytvořit logo nemocnice, místo toho tam je obří plagát na nějakém skladu. Herecké obsazení je nic moc, tedy až na ženské, ty jsou docela kosti. Proto také dávám 1 hvězdičku za ty sexy holky, jinak je to pěkná sračka. ()

Galerie (2 076)

Zajímavosti (35)

  • Jednoho z pacientů, který se zranil při polykání meče, si zde zahrál Martin Švejda. Herec, moderátor, a také člen české rockové kapely Walda Gang. (rublik05)
  • Krev, kterou používají maskéři, musí být antialergenní, atestována, pratelná a dokonce i jedlá. (Duoscop)

Reklama

Reklama