Reklama

Reklama

Temný Kraj

(seriál)
  • Slovensko Temný Kraj
Česko, (2017–2019)

Režie:

Jitka Bártů

Hudba:

Robert Jíša

Hrají:

Lukáš Vaculík, Kristýna Badinková Nováková, Jan Teplý ml., Karel Zima, Martin Trnavský, Saša Rašilov nejml., Tereza Kostková, Jan Novotný (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(26)

Obsahy(1)

Odborník na sériové vraždy Petr Kraj se ve svém zdravotním volnu na malebném venkově dostává společně s nalezeným psem a nezkušenou trojicí okresních policajtů k vyšetřování šesti případů sériových vražd, ve kterých ožívá stejně temné zlo jako ze starých pověstí a strašidelných legend.
Pražský elitní kriminalista z oddělení vražd Petr Kraj dává ze zdravotních důvodů sbohem velkoměstu a usazuje se na chátrající faře po svém strýci v malebném kraji opředeném strašidelnými legendami a pověstmi. Na zdánlivě poklidném venkově si ale připadá opuštěný stejně jako osamělý strom za vesnicí, ke kterému ho vážou vzpomínky z dětství. Jeho návrat ke kořenům není v žádném ohledu snadný, ale postupně také propadne nostalgické atmosféře a tajemné malebnosti venkova. Navíc potkává i nové kolegy z okresního oddělení, kteří se díky němu dostanou k vyšetřování spletitých případů sériových vražd a získají příležitost k profesnímu i osobnímu růstu. Plachá Naďa Hamplová, snaživý Vojta Coufal a bodrý Pepa Sláma se vyznají v temných zákoutích svérázného kraje a jsou Petrovi těmi nejlepšími parťáky při objasňování zločinů a oporou ve chvílích, kdy všem nemilosrdně ubíhá drahocenný čas... (TV Prima)

(více)

Recenze (167)

(Z)denny odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

V neděli jsem se rozhodl zkouknout první díl temného, napínavého, krimi seriálu "Temný kraj". Musím se přiznat, že ihned první díl zvedl stavidla emocí, které ze mě začaly proudit a já proplakal celý zbytek večera. Ano, opravdu to byla taková tragédie. Dialogy a herecké výkony, za které by se stydělo kdejaké ochotnické divadlo v Hodrní Dolní.. I když, musím uznat, že zraněný pes omotaný ostnatým drátem se tvářil skutečně útrpně a paní Tereza Kostková přinesla do děje lehký závan filmového kunštu. Ale opravdu tak neznatelně lehký, že během pěti vteřin vyšuměl a z celého dílu zůstala pachuť a totální nechuť pustit si jakékoliv další pokračování.. ()

Metal Lord 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem tomu při prezentaci dával šanci....při propagaci to vypadalo na takovou českou verzi kriminalisty se psem.....jenže v reálu ten pes tam je jen pro reklamu, ve skutečnosti je v seriálu jako mazlíček, který se do případů nějak nezapojuje. Namísto toho vidíme to, jak komisař opravuje rozpadlou barabiznu. A vůbec tomu nepřidává to, že jsou případy roztahány vždy na dva díly...jako 2 a 1/2 hodiny sledovat případ? to i Columbo měl vyřešeno rychlejc.... ()

Reklama

tsatsiki 

všechny recenze uživatele

Jak tomuhle někdo může dát 5*? To jste slepí? Když jenom ten kameraman je mimo, záběry neostré, kamera někdy nesmyslně roztřesená a koncepce záběrů někdy taky zcela špatná. Dialogy někdy úplně pitomé,někdy standartní,ale nic vyjímečného. Celé je to točené klidným tempem,takže půl hodiny trvá než se tam vůbec něco stane. Možná je to jen prvním dílem. Herci předvádí standard,ale v poklidném tempu spíš nudí. Co se mi líbilo, tak výkon Vaculíka a Karla Zimy,jinak jedna velká nuda, ale co čekat od paní, co napsala RP,VKV atd. Vlastně nebýt Vaculíka, Rašilova, Havelky a Fuitové,tak bych na to nekoukal,ale je to tuctová kriminálka,ke kávě dobrá ()

alisa.upir 

všechny recenze uživatele

Sice se první série rozjíždí docela pomalu, ale po shlédnutí všech dílů jsem velmi překvapená, že i v české produkci se dá vytvořit relativně uvěřitelný temný krimi/drama. Sice mi teda ten hudební podkres hodně připomíná Diablo II :-D , ale na český poměry je to prostě koukatelný. A to si zaslouží o hvězdičku víc, než by mělo. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Temný Kraj se mi líbil o něco více než Policie Modrava, na níž mě zaujalo pouze prostředí, v němž se příběhy odehrávaly. V případě tohoto počinu se mi líbil nápad se specialistou na sériové vraždy, jenž prakticky umírá na nádorové onemocnění. Odstěhuje se tedy na venkov a jen vypomáhá tamní kriminálce a též kolegovi z Prahy. Pochválit mohu atmosféru některých dílů, které svědčí zdařilá hudba a také zaujatost jednoho z policistů venkovskými pověstmi a povídačkami, jež mají vždy nějakou spojitost s daným případem. Jednotlivé díly nemají moc spád, což je dáno tím, že jsou děleny na dvě části. Je tomu tak pravděpodobně proto, aby se mohl více řešit i osobní život hlavních hrdinů. Vše, co je na tomto seriálu dobré a zasloužilo by si vyšší hodnocení, pohřbívá občas do očí bijící nelogičnost, naivita, herecké výkony některých kriminalistů a zejména pak finální záhadný lék na léčbu Petra Kraje. Závěrem bych ještě pochválil Lukáše Vaculíka, který mi na svoji roli perfektně pasoval, ale také Martina Trnavského, jenž tu i přes menší prostor předvádí slušné představení. Dávám 3* stejně jako Policii Modravě či Mordpartě, které však řadím o stupínek níž, byť dát jim 2* nebo Temnému Kraji 4* se mi nechce. ()

Galerie (323)

Zajímavosti (33)

  • Mahulena Bočanová prohlásila, že když jí přišla nabídka zahrát si v seriálu, tak jí okamžitě přijala. Detektivky totiž má ve velké oblibě a dokonce si o roli chtěla říct už dávno. (Duoscop)
  • Natáčeno v Říčanech a Konojedech. [Zdroj: Filmovamista.cz] (M.B)
  • Obec Ledečko se nachází kousek od Sázavy. Během léta hojně navštěvované vodáky. (Winster)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno