Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ztracený svět vyhynutých dinosaurů a pravěkých ještěrů existuje! Podaří se ho Patrickovi Berginovi ochránit před bohatými a nenasytnými lovci? Podle profesora George Challengera ztracený svět vyhynutých dinosaurů ještě existuje, jak to tvrdí ve své přednášce pro Královskou geografickou společnost v Londýně. Na Zemi existuje místo zdánlivě opuštěný ostrov, kde se zastavil čas a vývoj. Challenger se chystá na expedici, aby dokázal pravdu o ztraceném světě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (55)

Gardenboy odpad!

všechny recenze uživatele

Kedysi dávno som to videl a dodnes si to pamätám, čo je obyčajne pre film posta ... pre tento však určite nie. Na rok 1998 otrasné efekty, brilantne stupídný scenár a dialógy, otrasní herci ... no proste všetko čo si predstavujem v super perfektnej céčkovej zábave, ktorá je ešte aj pre televíziu príliž blbá. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Ako malý som si to nahral na kazetu kôli názvu a dinosaurom, ale už vtedy som z toho vycítil strašné fiasko a teraz si to uvedomujem na 100%. Je to hrozné od deja, hercov, dialógov, logiky, príšerné triky a hudbu. Režisér by si zaslúžil poriadny kopanec do riti, teda mohol si aspoň tú umelinu odpustiť. Strašné spracovanie. 15% ()

Reklama

Maq 

všechny recenze uživatele

Ne, není to nijak extrémně blbé. To hodnocení je hodně ovlivněno směrem dolů kvůli laciným trikům. --- Já jsem na tomto filmu ocenil dvě věci. Zaprvé, titulky mě docela vážně ujistily, že záběry, v nichž byli dinosauří zdánlivě v nebezpečí, byly trikové a během natáčení nebyl žádný dinosaurus zneužit ani zraněn. Tak to mě uklidnilo a pobavilo za jednu hvězdičku. --- A za druhé jsem při chudičkém ději přemýšlel, proč byl ten film natočen. Nemyslím umělce a řemeslníky, ti koneckonců všichni makají za prachy. Ale co investor? Kdo vloží prachy do takového předem beznadějného podniku? --- Opět závěrečné titulky napověděly - jakási kanadská instituce na podporu filmu nějak pomohla. Takže tasili kačky z daňového poplatníka! Stejně si ale myslím, že hlavním důvodem byla nějaká daňová optimalizace. --- Tak aspoň ta se snad hošanům povedla... ()

Spinosaurus 

všechny recenze uživatele

Všechno špatně! Tohle je levný brak. Scénář bych dokázal napsat já za týden a byl by daleko lepší. Naprosto necharismatické a protivné postavy. Knihu jsem četl a tohle s ní nemá prostě nic společného. Bohužel chtěl jsem fandit dinosaurům,ale to prostě nešlo. Bob Keen zřejmě nepochopil slovo dinosaurus. Dinosaurus je možná tak hladové zvíře a ne stroj na zabíjení. Nicméně dinosaury musel navrhovat nějaký prvňák co si koupil v tržnici gumové dinosauříky a rozhodl se oživit si svůj dětský sen. Bohužel zapomněl na to že Brachiosaurus nemá na ocase žádné trny a že raptoři jsou přece jen o něco větší než jeho figurky. Paleontologové museli u tohoto filmu umírat,protože všechny teorie o dinosaurech jsou zde naruby. ()

Petike odpad!

všechny recenze uživatele

Maple White síce dostane trochu viac priestoru a nápad so zasadením náhornej planiny do Mongolska (čítaj : Britskej Kolumbie - aby tvorcovia nemuseli cestovať do reálnej džungle) je vcelku haluzný, ale inak je toto desivá kravina, ktorá má s knižnou predlohou asi taký súvis, ako Hamlet s hemendexom. Viaceré špeciálne efekty (hlavne ku koncu filmu) sú špeciálnymi asi v takom zmysle, v akom sú v Česku naše "osobitné školy" eufemisticky označované za "speciální". ;-)) Dobrá rada pre milovníkov Doylovej predlohy : Pozrite si radšej prvú adaptáciu z roku 1926 alebo BBCčkársku z roku 2001. Tie jediné za niečo stoja. P.S. Malá kuriozita : V tomto čude i o čosi lepšej seriálovej adaptácii hraje Summerleeho Michael Sinelnikoff. Žeby mal fetiš pre túto predlohu ? Alebo sa účasťou v seriáli nebodaj snažil o reparát ? :-)) ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • Dobrodružná americká sci-fi snímka, ktorá je ďalšou z mnohých adaptácií slávneho románu Sira Arthura Conana Doylea, vznikla v roku 1998, keď ju podľa scenára Jeana LaFleura natočil maskér, príležitostný režisér a expert na špeciálne efekty Bob Keen (začínal ako tvorca špeciálnych efektov na takých filmoch ako Hviezdne vojny IV - Nová nádej, Votrelec alebo Superman). (ash99)
  • Michael Sinelnikoff, který se objevil coby Arthur Sumerlee, si stejnou postavu zahrál o rok později v seriálu Ztracený svět (od r. 1999). (doktofaust)

Související novinky

Brad Pitt jako předloha pro Indyho

Brad Pitt jako předloha pro Indyho

04.04.2008

Ještě vás s těmi přirovnáními různých projektů k Indymu nenudíme? Radši si zvykněte, s blížícím se návratem slavného archeologa a předpokládaným závratným úspěchem filmu se vynoří ještě pěkná řádka… (více)

Reklama

Reklama