Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přání k mání poetickou, hravou a humornou formou vypráví příběhy několika podob lásky: o trampotách náctiletého Alberta, který je až po uši – a hlavně neopětovaně – zamilován do sestry svého nejlepšího kamaráda, o lásce mezi Albertovými rodiči, tedy o varietním kouzelnickém duu prožívajícím krizi středního věku, a také o lásce rodičovské, kdy se floutek a lamač dívčích srdcí Bosák junior snaží získat pozornost a lásku svého otce, mocného hoteliéra. Albert a všichni ostatní nakonec přijdou na to, že ke štěstí není zapotřebí kouzel a magie, ale hlavně odvaha věci kolem sebe změnit k lepšímu. To ovšem neznamená, že opravdová kouzla a čáry neexistují... (Česká televize)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (159)

Olík 

všechny recenze uživatele

Jo, proč ne? Strašně mi to připomíná o šest let starší Brabcovo V peřině. Pestrobarevné, hravé, ani poudačka, ani dospělákovina…..taková moderní pohádka pro děti od 0 do 99 let. Líbí se mi samotná ústřední zápletka o honbě za splněním přání, líbí se mi Jandák dost možná parodující sám sebe, líbí se mi fungující dvojice Myšička – Čvančarová, líbí se mi projev dětských představitelů (možná vyjma Maršála), líbí se mi vedlejší postavy, líbí se mi nezletilá duše autorů, líbí se mi Přání k mání. ()

mira007 

všechny recenze uživatele

Česká vánoční rodinná krejzy komedie z fiktivní země? Snaha by byla, bylo to svižné, skvěle obsazené, moderní retro vizuál, celkem originální, ale sorry mne to moc do děje nevtáhlo a asi jsem suchar, ale ty vtipy mi moc nepřišli zábavné. Možná je to tím, že rodinné komedie nejsou moje cílovka, takže jestli mne něco opravdu pobavilo, tak to bylo kouzelné trio Myšička, moje oblíbenkyně Čvančarová, a nový objev (?) sexy Petra Blesáková. ()

Reklama

EllienPM 

všechny recenze uživatele

Jaký Přání? To je ňáká hra? Ehm, a máte na to chytání povolení, pane Baron? Z lásky, která buď je nebo neni... :) Naprosto úžasná kouzel(nick)á atmosféra. Zpracování a originální nápady na dnešní dobu nadstandardní, překvapivé. Stýpko na Sorbonně, Bosák v typu Osvalda z postrachové Lucie (Jan Maršál od Pojedeme k moři už opravdu hodně vyrostl a zmužněl - a stále hraje se skvělou sebejistotou). Vít Karas a Čvančarka - tak to (na mě) funguje už od Dokonalého světa, zde ona navíc se vždy přesným Myšičkou. Světové a kouzelně nádherné a filmu slušící Karlovy Vary, francouzština, hlášky, detaily, teatrálnost tam, kde nadchne - naprosto peckové dávkování - přesně tak akorát. Děti podle scénaře překvapivé, sebevědomě nápadité a herci na dnešní dobu velmi dobře artikulují. Dokonce jsem zahlédl i pár skvělých dětských výkonů. Jsem nadšen. Děti by měli mít svá hezká nevinná přání. Tři mi přijdou málo, čtyři zase moc. Nechť jsou tedy čtyři. Škoda, že už nejsem (alespoň podle občanky) dítě :). ()

fabecc1222 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že i u nás existují tvůrci, kteří disponují neomezenou dávkou fantazii, kterou dokáží vměstnat do svého díla. Inspirace Wesem Andersonem, a filmy jako Až výjde měsíc nebo Grandhotel Budapešť je tu hodně viditelná, a za mě je to jenom dobře. Velmi hravá rodinná pohodovka, která ve vánočním čase příjde určitě vhod. Speciální pochvalu pak zaslouží komplet herecké obsazení ,od velmi talentovaného Filipa Antonia, až po to, že se do malých štěků podařilo získat mnoho známých jmen (Neužil, Přeučil...). Pokud chcete originální film, který si dokáže užít komplet celá rodina, tak jste tu správně, děcka se zabaví u naivního příběhu dětské lásky, starší ročníky pobaví všemožné vizuální a zvukové vychytávky. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Hned v úvodu říkám, že se mě se nenáročný film líbil. Je to oddychová, rodinná komedie, u které jsem se skutečně několikrát od srdce zasmál. Důležité jsou také výkony dětských hrdinů, ale nejvíc pobaví a potěší Martin Myšička a J. Čvančarová jako vskutku bláznivá, ale zábavná dvojice. A ta trochu pohádkovosti neškodí ba právě naopak. Navíc, kdo by nevzpomněl na nějakou svou dětskou lásku? Jak jsem řekl v úvodu, je to nenáročná, za to však oddychová komedie, která humorné prvky neskrývá. Není to bůhvíjaký velkofilm, ale spíše rodinná pohodová záležitost, u které se celá rodina pobaví a každá věková kategorie si tam najde to své. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (10)

  • Téměř všechny děti během natáčení onemocněly, Lukáš Březina dokonce musel být na pár dní hospitalizován. (SONY_)
  • Na zvláštních efektech pracoval tým 12 lidí, který vytvořil 270 trikových záběrů, tedy skoro čtyřikrát více než v běžném filmu. (SONY_)
  • „Nejsou tu hrady, draci, princezny ani princové. Přání k mání je prostě vánoční příběh s trochou kouzel. Pro mě je to návrat k filmům, jakými byl třeba Pan Tau (1989) nebo Lucie, postrach ulice (1983),“ přiblížil svůj film Vít Karas. (SONY_)

Reklama

Reklama