Reklama

Reklama

Po neúspěšném pokusu o atentát na amerického prezidenta (Morgan Freeman) je jeho důvěryhodný ochránce, agent tajné služby Mike Banning (Gerard Butler), falešně obviněn a poslán do vazby. Když se mu podaří uprchnout, musí se držet dál od své vlastní agentury a přelstít FBI, aby našel skutečné viníky. Banning se zoufale snaží odhalit pravdu a obrátí se na ty nejméně pravděpodobné spojence, aby s jejich pomocí očistil své jméno, ochránil rodinu a zabránil hrozícímu nebezpečí pro celou zemi. (Magic Box)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (304)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Podezřele levnější a celkově méně akční, než předchozí dva díly. Je to i velmi předvídatelné a kdo bude záporák je jasné hned od začátku. Na druhou stranu Butlerův Mike Banning je podobný sympaťák jako Neelsonův Bryan Mills a interakce s Nickem Noltem jsou parádní. Těch pár přestřelek je zpracováno zábavně, ale trochu mi tam chyběla nějaká větší wow scéna. Další díly téhle série nicméně určitě vítám. Podobných oddychových nekomediálních akčňáků s tak nadupaným obsazením dneska zas až tolik není. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Patrně by se vůbec nic nestalo, kdyby třetí dějství vůbec nevzniklo. Akční svět není po tomto akčňáku obohacen o novátorské a invenční pojetí. Vlastně se jedná o tuze obehraný koncept filmu osmdesátkového zabarvení, kdy je ohrožen prezidentský trůn, a nej(v)hodnější muž v okolí Bílého domu je hanebně očerněn z atentátu na respektovaného (černého) prezidenta. A tak po další dvě následující hodiny se bude náš hrdina snažit rozbít to spiknutí, zabrousíme do lesů za jeho zálesáckým tátou, prezident si dá šlofíka v kómatu a v akčním finálním zúčtování vybuchuje skoro všechno, co má nemocniční nálepku, načež Ministerstvo zdravotnictví čítá škody. Dobrá, Mike Banning, agent bez bázně a hany, zase jednou kryje záda hlavě státu. A Gerard Butler si stále nedá pokoj a znova nastupuje do akce, ačkoliv už dávno ztratil akční pel. Do toho přihodili Nicka Noltea coby jeho lehce maniakálního fotříka, agentku FBI si střihla až na záda obličejovým liftingem vytažená Jada Pinkett Smith, viceprezidenta ztělesnil Tim Blake Nelson, záporáka Danny Huston, manželku hlavního hrdiny ztvárnila Piper Perabo a úloha prezidenta připadla Morganu Freemanovi. Jmenný list tedy čítá solidní herce, režisér Ric Roman Waugh ovšem hodně bojuje s rozpočtem, předvídatelností a průměrností scénáře, na kterém se podílel. Akční scény nejsou nikterak úchvatně natočené a už vůbec ne extra kreativní. Akční série tak zaznamenává povážlivě sestupnou tendenci, která omámí jen skalní příznivce naivních akčnáků. 5/10 ()

Reklama

Shakers 

všechny recenze uživatele

S tejto Fallen série pre mňa najlepší kúsok. Jednotka bola fajn, zaujala predovšetkým prostredím, dvojka bola iba ľahko nadpriemerná strielačka a trojka ukáže Buttlera na úteka, čo ma osobne najviac bavilo. Netvrdím, že príbeh je niečo extra, práve že, je už ohraný a predvídateľný, ale pod režisérskym okom Rica Romana Waugha (výborné filmy s väzenia Felon a Shot Caller) to ma šmrnc, tempo a predovšetkým veľmi pekne natočené akcie, ale aj solídneho zloducha, ktorý vie zatopiť pod kotlom. P.S.: aj scéna za titulkami je super. 75% - 4* ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Rád jednou za čas přivítám akční film z béčkových vod na poli kinematografie, jenže jak se říká......vše má své meze. Sice mám Gerarda Butlera v takových rolích rád, ale to jeho místy přestřelené herecké přehrávání mě dohánělo v mnoha momentech k šílenství. Příběh sází opět již na minimálně tisíckrát ohranou písničku, všechny zvraty se snaží diváka přesvědčit, jak je film důmyslný, ve výsledku si ale jen řeknete, že jste to už někde viděli a že vás to vlastně již tak nemůže překvapit. Po stránce herecké taktéž nemá film moc co nabídnout (kromě výtečného Nolteho, jehož pár minut na plátně bych osobně označil za ten nejvydařenější aspekt tohoto snímku), tudíž zbývalo jediné záchranné laso - akce. A ta mě také tolik nenadchla. Sice scénka v lese s tatíkem Nickem Noltem mě něčím zaujala, jenže ostatní přehršel digitálu mi tento pozitivní dojem zkazil, no a přemíru hollywoodský závěr už tomu nasadil jen pomyslnou korunku. Asi další díl popravdě nechci. za mě dávám 55 % ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Anděl padl a s ním i tahle série. Bohužel od chvíle kdy jsem viděl první trailery mi bylo jasné, že kvalitám perfektního prvního a obstojného druhého dílu se to nevyrovná. Zmatená rádoby složitá zápletka která se na konci ukáže být úplně stupidní a vyšumí do ztracena. I té akce je nějak míň než v předchozích dílech a je taková tuctová a nevýrazná. Nemluvě o tom, že efekty jsou díl od dílu slabší. Butler na to pořád má, ale obávám se, že největší pecky už má za sebou. Tady chyběl i Eckhardt a jeho souhra s ním. Slabé 3* a doufám poslední díl.50% ()

Galerie (88)

Zajímavosti (14)

  • Během rezignace v závěru filmu odloží Banning (Gerard Butler) svůj odznak na prezidentův stůl. V následující scéně, při níž prezident vstává z křesla, již odznak na stole není. V dalším záběru bere prezident odznak ze stolu do ruky. (Babinicz)

Související novinky

Tři další Pády s Butlerem v plánu

Tři další Pády s Butlerem v plánu

11.11.2019

Gerard Butler a jeho akční série Pád Bílého domu, Pád Londýna a Angel Has Fallen je v kinech kupodivu držák, který tu s námi očividně ještě pár let zůstane. I přes kolísající kvality jednotlivých… (více)

Reklama

Reklama