Reklama

Reklama

Americký samuraj

  • Česko Aréna samurajů (více)

Obsahy(1)

Andrew vyrůstal v Japonsku v domě samurajského mistra. Spolu s nevlastním bratrem se u otce učili starobylému bojovému umění, ale později se jejich cesty rozešly, protože Kenjiro se dostal na šikmou plochu. Když otec odevzdá tradiční rodinný meč Andrewovi, jeho bratr se přidá k yakuze a odejde. Později se Andrew rozhodne bratra najít a vyřešit staré spory, ale dojde mezi nimi ke konfliktu, a oba se ocitnou v nemilosrdném souboji. Ten je dovede až do turecké bojové arény, ve které bojovníci z celého světa bojují souboje na život a na smrt. Kdo z nich přežije? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (67)

Dale 

všechny recenze uživatele

Ďalšia z variácií na Krvavý šport, ktoré boli v týchto rokoch v móde, no ani tomuto priemernému kúsku nesiaha ani len po členky. Z hereckého prejavu Bradleyho ma chytali mrákoty, hlavne keď prednášal múdrosti o piatich zmysloch. No ani samotné súboje nie sú natočené príliš pútavo a realisticky. Horko ťažko to stačí na jednu hviezdu. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Bitkársky film, ktorý sa zvrhne na súboje v aréne. Čo na tom môže byť zlé? Veľa vecí... AMERICKÝ NINJA je klasika a veľa veci mu prepáčim, tentoraz to však režisér nezvládol už výberom scenára. Hneď na začiatku je nahodený konflikt a každý už len čaká na finálny súboj. A je to dlhé čakanie so zaťatými zubami. A to finále tiež nestojí za veľa. David Bradley bol kedysi pojmom, ale nikdy sa nestal ikonou kôli svojej nevýraznosti. Dacascos je síce výrazný ale keďže je zlý, zlý a zlý, pohľad na jeho vypúlené oči je celkom zábavný. Nudná erotická scéna vystihuje celý film... Čo sa týka gore efektov - kvitujem roztomilú krvavosť a odpornosť... ()

Reklama

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Firstenberg přitvrdil. Bradley umí docela slušně bojovat, ale to je platné jak koni ocas, když jeho charisma je na úrovni rezavé rozšlapané plechovky. Mrzí mě to, že ty pokusy o hluboké zamyšlení byly střídány vyloženě nechutně trapnými nebo nelogickými scénami (ten hozený odražený meč na konci filmu mě srazil do kolen). Trochu škoda, ale pro méně náročné diváky docela dobrá podívaná. ()

Psycho.R 

všechny recenze uživatele

Vzhledem, že jde o film, který jede na stejný vlně jako Americký ninja a to i s režisérem prvních dvou dílů, druhou hlavní postavou od trojky nahoru a Fujiokou, který si akorát změnil status z ninja na samuraj, musím dát průměr. Am. ninja je moje srdcovka, hlavně Dudikoffa jednička a dvojka, ale tady šlo spíš o jakousi arénovku. Ale i tak celkem přijatelnou, vzhledem k té přehnanosti zápasníků :-D ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Vzpomínám si, že jsem film viděl už hodně dávno na VHS a pamatoval jsem si, jak mě na něm příšerně štvala kvalita českého dabingu, jinak jsem byl ale spokojený (spousta soubojů, brutální záběry, atd.). Proto jsem se rozhodl, že si udělám pohodovou chvilku s akčním krvákem a teď si připadám, jako by mě na vánočních trzích okradl kapsář. Jediné, co na filmu jakž takž funguje, jsou souboje v aréně (pokud jste hodně tolerantní), když nepočítám finální souboj, protože ten vypadá jako Picassův obraz, takže se buď režisér a střihač brutálně sjeli, nebo část souboje probíhala v astrální rovině. Naštěstí nemusím psát o zoufalých hereckých výkonech, protože herecké výkony film neobsahuje (pouze spoustu zajímavě provedených grimas), některé záběry z arény byly přímo komické- bojovník dostane zásah, má rozseknutou kůži na čele, ale tato jizva je vedena pod jeho slušivou čelenkou, to jsem si musel třikrát vrátit, jak mě to bavilo a český dabing byl přesně tak strašný, jak jsem si pamatoval. Dvě hvězdičky uděluji hlavně z nostalgie a za ty vtipné momenty. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (2)

  • Ve filmu je Drew (David Bradley) postřelen do břicha, v dalších fázích filmu nemá ovšem jizvu po kulce. (Vengeance6)
  • Herec John Fujioka zde hraje mistra hlavního hrdiny Drewa (David Bradley), podobně jako ve filmu Americký ninja (1985). (mzss1)

Reklama

Reklama