Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendární hrdinové, které dobře znáte, přicházejí v animované komedii pro celou rodinu. Filmový příběh Hurvínek a kouzelné muzeum nabízí zcela nové, původní dobrodružství. Pan Spejbl pracuje jako hlídač Muzea loutek, kterému však hrozí zbourání. Hurvínek zase jednou neposlouchá a podaří se mu proniknout do uzavřených prostor muzea, kde objeví svět, skrytý před zraky návštěvníků. A právě v podzemí je ukryto nejen tajemství kouzelného muzea, ale i klíč k jeho záchraně. Hurvínka čeká největší dobrodružství v životě, při němž musí prokázat chytrost, šikovnost, odvahu a smysl pro přátelství, aby zachránil ´taťuldu´, ale i kouzelné muzeum a celé město z nadvlády zločinného Pána loutek. (Cinemart)

(více)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (111)

maverick10 

všechny recenze uživatele

Velká škoda, že se snaží malý český kutil přiblížit věhlasnému kolegovi z Hollywoodu. Proč nejít cestou hezky českou, osvědčenou a oblíbenou? Založenou především tradici na českém humoru, hraní si s češtinou a když by se k celovečeráku podařilo napsat hezký příběh, který by však nebyl založen jenom na zběsilých akcích, mohlo by to být parádní. Takhle je to jenom snaha být pixarovější a dostat Hurvínka do povědomí západních kolegů tím, že budeme jako oni. ()

Mrkvič 

všechny recenze uživatele

Animace jak z hollywoodu! To jsem čuměl snad první půl hodinu jak puk. Takže náhrada za loutky neměla chybu. Dalším stěžejním faktorem je u Hurvínka dabing, protože léty prověření dabéři jsou hodně zažití. No a Rychlý, Dejdar, Jirák, Lábus, to jsou všechno hodně těžké kalibry, takže i po zvukové stránce se film moc povedl. Samotný příběh se mi hodnotí hůř, protože nebyl na film takový klid, ale o ten by mi u Hurvajze nešlo. Potřebný je zde vtip mezi Hurvínkem a Spejblem a ten se také povedl. Snad jen zezačátku filmu byl Hurvajz až moc na pěst jako zmodernizované děcko. Ale ono to asi ani dřív nebylo moc jiné. ()

Reklama

blackrain 

všechny recenze uživatele

Velmi mile mě překvapila výtvarná stránka. To jsem koukala s vyvalenýma očima. Je, pravda, že do té provařené americké animace má ještě trošku daleko, ale klobouk dolů před tím, co se podařilo vytvořit. Na Hurvínkovi jsem vyrostla a byla jsem taky z divadla zvyklá na něco jiného. Divadlo a film jsou dva odlišné světy. Oba mají samozřejmě své nezaměnitelné kouzlo. Na začátku jsem měla pocit, že sleduju něco jiného, ale ten zmizel během pár vteřin jako ta pověstná pára nad hrncem. Moderní pojetí mu rozhodně neuškodilo. Zápletka je velmi jednoduchá a jde si přímočaře za svým, jaké pak obezličky. Ty nikdo nepotřebuje a nikomu neprospějí. Vše jelo jako po másle a nikde neskřípalo. Do kina jsem šla už s tím, že tenhle Hurvínek bude jiný, taky by a já jsem si ho s mou maminkou užila. Jsem ráda, že Helena Štáchová stihla dabing. ()

Ozzy2 odpad!

všechny recenze uživatele

Jsem staromilec.Už hlas Hurvínka mi neskutečně vadí, Miloše Kirschnera mám v uchu a tohle je něco jiného.A Navíc Hurvínek je klasika loutkového divadla, v tom je to jeho kouzlo, jak může být loutka mistrnně ovládána.Tohle je paskvil.Lepší by bylo udělat něco zbrusu nového, než totálně zkurvit to staré a kvalitní. ()

oveckaoa odpad!

všechny recenze uživatele

Nechápu jak někdo může natočit v roce 2017 něco tak hrůzného. Pane bože jsme v roce 2017 jako vím, že u nás animace nebude na tak dobré úrovni jako Pixar nebo Dreamworks, ale aspoň si na tom mohly dát záležet. O logice, scénáři a postavách ani nemluvě. V týdnu jsem koukal na Příšerákovi https://www.csfd.cz/film/507518-priserakovi/komentare/ z toho samého roku a proti tomuhle je tam animace na oskara. Několik chyb co člověk může postřehnout a neřeší se V půlce filmu dává Hurvínek ovladač kamsi na strop jde a padá pod ním trám, aby v následující scéně ten trám byl netknutý (to se jako sám opravil?) Postavy padají z velkých výšek a absolutně se jim nic nestane dejme tomu, že u těch loutek se to dá akceptovat i když pokud byly živé tak by se ji mělo něco stát, ale u ostatních ani omylem. Opravdu by si dal hlavní padouch někde vystavit svou slabinu, aby ji někdo našel a dokázal ho pak zlikvidovat Postavy brečí a vůbec jim netečou slzy to samé, když se smějou nejde to ani poznat Pokud k oživení loutek potřeboval ten ovladač a aby ho někde nainstaloval proč ho má na konci vystavený a ty loutky se hýbají, když v předchozím ději pokud nebyl zavedený se hýbat nemohly. Po městě tam létá drak a levituje budova a absolutně to nikoho nezajímá Proč jacýsi netopýři říkají něco o jestřábech vždyť je to úplně jiný tvor A na závěr nejtupější scény Spejbl příjde do muzea kde se pohádá s Hurvínkem, který mu říká, že loutky jsou živé (samozřejmě má pravdu) pak se před Spejblem objeví živý drak a on se stále hádá a draka ignoruje (opravdu kdyby někdo viděl živého draka tak by to neřešil?) a na konci Mánička kope do hlavního záporáka a on ji ignoruje a bojuje dál proč mu rovnou nesebrala ten ovladač, když u něho byla blíže než Hurvínek a narozdíl od něho ji ignoroval. 5 procent za zhruba 3 vtipy co mě pobavily ()

Galerie (54)

Zajímavosti (13)

  • Jedná se o první animovaný film o Hurvínkovi. (ČSFD)
  • Hurvínek vznikl jako stereoskopický test loutek pro filmové plátno. (ČSFD)
  • V době uvedení filmu šlo o největší animovaný film realizovaný ve střední a východní Evropě. (Zdroj: hurvinek3d.cz)

Související novinky

Odstartovala zimní přehlídka BEST FILM FEST

Odstartovala zimní přehlídka BEST FILM FEST

16.12.2017

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 14. do 20. prosince tohoto roku BEST FILM FEST, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama