Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V Porýní sa nemeckej žene a francúzskemu legionárovi narodí v roku 1928 dcérka Leyna (Amandla Stenberg). Aj keď mala farebnú tvár, srdcom bola Nemkou, ale osud v nacistickom Nemecku jej vôbec neprial. Keď začala vojna a gestapo chytalo Židov, prišli na rad aj mulati. Leyna sa však zamilovala do člena Hitlerjugend, syna vysoko postaveného príslušníka SS. Nasledovalo tehotenstvo, ale aj koncentračný tábor a láska, ktorá od začiatku bola odsúdená na kolaps, no vydržala. (Volodimir2)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (11)

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Čistých 70%: A protože to má aktuálně 69, dávám 4*. Amandla Stenberg krásná, slušně zahrané, věnuje se to málo známému tématu německých mulatů za druhé světové války, maličko to ale snižuje forma vyprávění (dokud se příběh nedostal do tábora, líbil se mi víc). A dost mi nesedla angličtina, když mají postavy hovořit německy - ale s tím asi v britském filmu nic neudělám. Nečekaný závěr. ()

pafka 

všechny recenze uživatele

Nemuzu si pomoct, ale natocene tak nejk dost neuveritelne. Mnoho scen jsem tomu neveril. Neumim si predstavit, ze by to takhle nejak slo, predevsim u nemcu a ssaku. Je to pomerne dost pritazene za vlasy a vznikaji sceny, ktere proste jsou uplna kravina. A co se hercu tyce, neni to taky zadna velka slava od nikoho. Snad George MacKay - o nem by se dalo mluvit jako o zajimavem hereckem partu, jinak je to cele nejak naivni. Sileny koncentrak na me vlastne nejak silene nepusobil, bachari byli taky nejak normalni. Odfiltrovane emoce. Nejvic jsem si odnesl poslednima titulkama. Neni to malo? Je! ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Cesty lásky jsou nevyzpytatelné, takže sledujeme sbližování míšenky a synka prominentního člena SS. Námět slušný, škoda ale, že se novinka angažované Londýňanky Ammy Asante po celou dobu tváří nesmírně vážně. Ano, jsme sice v době druhé světové války, tvůrci ale stejně nikdy nejdou na dřeň, nikdy do toho pořádně nešlápnou a při scénách ilustrujících nebývalou vlnu zla s kamerou uhýbají. Barvou pleti se režisérka nezabývala poprvé a je důležitá i tady, kvůli ní to nebude mít naše hrdinka ze smíšeného manželství vůbec snadné. Herci jsou snaživí, jenže mnohdy nemají co hrát a jen se útrpně tváří do kamery, každopádně se budu opakovat, a to, že Amandla Stenberg je docela velkým příslibem do budoucna. Škoda přepálené délky, několik scén bych mohl postrádat, pevnější režijní vedení bych naopak uvítal. Válečné utrpení pro teenagery! ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Áno, tak Amandla Steberg bude a už aj je dobrá herečka. Ale o čom je tento film? To najväčší otrokári a zakladatelia koncentračných táborov, akými sú Briti, točia nezmysly o tom, ako Nemci prenasledovali černochov? To už im ozaj hrabe v hlave? Nech natočia niečo, čo reálne urobili oni, na to sú tony materiálov, a nie vymýšľať si príbehy o Nemcoch. Snažia sa tým zakryť svoju zodpovednosť? Najhoršie je, že režisérka je čierna Angličanka. Asi už zabudla na dejiny Afriky. ()

rasttea 

všechny recenze uživatele

Tento film jsem shlédla tématicky v den, jež byl stanoven Mezinárodním dnem památky obětí holocaustu. Jsou zde zobrazeny zhůvěřilosti války. Sledujeme příběh mladé Němky, jež má bílou matku a otce černocha. Cestu jí zkříží syn prominentního SS oficíra a člen Hitlerjuegend. Sledujeme, jak jí matka chrání a nechá se místo ní odvést. Sama Leyna se ale nechá poslat do kempu, aniž tuší, co to obnáší. Na místě se s hrůzou seznamuje s chodem koncentračního tábora. A zde se opět protne Leynina cesta s Lutzem. Oba jsou ve smrtelném nebezpečí. A zde můžeme sledovat, jak může zhůvěřilé přesvědčení zamlžit úsudek jednoho oficíra, který dokáže zradit svou vlastní krev. Hollywoodský happyend nečekejte. Příběh je vyprávěn se syrovou pravdivostí. Mladičká Abbie je velmi talentovaná, George MacKay je taktéž skvělý herec, který se skvěle vyrovnal s německým akcentem. Měla jsem tu čest s ním spolupracovat v roce 2017 na projektu Ophelia, kde ztvárnil roli prince Hamleta a kde předvedl své divadelní herectví. Byla jsem tedy zvědavá, jak se popere s civilnější rolí. A musím říci, že popral velmi dobře. Jeho herectví mě baví. ()

Galerie (15)

Reklama

Reklama