Reklama

Reklama

Castle Rock

(seriál)
  • USA Castle Rock
Trailer 1
Fantasy / Horor / Mysteriózní / Thriller / Drama
USA, (2018–2019), 16 h 36 min (Minutáž: 43–60 min)

Hrají:

Melanie Lynskey, Scott Glenn, André Holland, Jane Levy, Terry O'Quinn, Bill Skarsgård, Sissy Spacek, Alex Ziwak, Phyllis Somerville, Ryan Eatherton (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Psychologicky laděný hororový seriál Castle Rock, situovaný ve fikčním světě Stephena Kinga, je originálním příběhem kombinujícím mýtické prvky a velice intimní způsob vyprávění, jaký známe z Kingových nejoblíbenějších děl. Na několika málo čtverečních kilometrech mainských lesů se postupně odehrává epická sága utkaná ze světla a temnoty. (HBO Europe)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (104)

Ant 

všechny recenze uživatele

Dávám 5* s velkým sebezapřením, protože ten konec... Na jednu stranu je filozofická myšlenka protkaná celou řádu zcela geniální a perfektně skrytá. Publikum je tady postaveno do funkce poroty. S jak velkými pochybami jste schopni žít? Na druhou stranu mám mírně pocit promrhaného času. Navíc je důležité vědět, že seriál bude antalogie. Vědět to dřív asi finále přijmu jinak. Nicméně poslední díl stranou, tak se jedná o vynikající a jeden z nejoriginálnějších počinů roku. Epizoda 7 zaměřená na Ruth je zcela devastující a po vypravěčské stránce postavená jako puzzle. Nesmírně jsem si užila mystérium celého Castle Rocku (srovnání s The Leftovers je přesné). Jakmile je odhaleno, kdo je vlastně tajemný The Kid, spadla mi čelist. Možná nejsilnější stránkou seriálu jsou ale postavy a herci. Henry, The Kid, Molly, Ruth, šerif... neskutečně mi všichni přirostli k srdci. Hercké výkony jsou kapitolou sama pro sebe. Bill Skarsgard je až neskutečný. To množství emocí, které dokáže v průběhu 10 dílů ve vás evokovat, je skoro nekonečné. Sissy Spacek poprvé v Kingovském hororu od dob Carrie je srdcem příběhu. Castle Rock mě bavil a fascinoval jako málo co letos, a tak i ten konec stojí za odpuštění. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Seriál sa tvári tak záhadne, že až lezie na nervy. Prvých 5 častí sa takmer nedozviete o čo vlastne ide. A to sú tak 4 hodiny života. Najprv som myslel, že to pôjde smerom ako seriál The Dark, avšak mýlil som sa. Smerom ku koncu to letí len z kopca a v podstate na každú časť sa tešíte stále menej. Kvalitu odráža aj fakt, že jednu z hlavných úloh hrá Rose z Dva a pol chlapa. Pri finále som už zíval. ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Seriál, kde se mi počáteční nadšení proměnilo v unylý průměr. Stephen King se tady nejspíš ztratil ve svém vlastním zalíbení, protože atmosféra je ve výsledku to jediné, co tento seriál dokáže nabídnout. Zajímavý námět se díl od dílu nikam neposouvá. Nic se v něm neděje. Zajímavé postavy se ztrácejí v originalitě nechtěného a v samotném seriálu se vlastně promítne vše, co jste měli rádi na seriálu Lost, ale i to, co jste na něm nenáviděli. Producent J. J. Abrams je na tomto seriálu prostě znát. Na konci první série tak přemýšlíte, co některé díly vůbec měly znamenat. Byly realitou nebo fikcí? Nebo že by snad byly alternativní realitou? Nevím. Natočeno to sice bylo skvostně a u některých dílů jsem si filmařské nápady rozhodně užíval, ale jako celek? Na konci mi seriál vytvořil daleko více otázek, než dokázal zodpovědět odpovědí. A já vlastně nevím, jestli vůbec chci odpovědi znát... ()

Miseet 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento seriál jsem si pustila jen tak random, že na mě někde vykouknul, a musím uznat, že jsem byla velmi mile překvapena, a to již v pouhých 15 minutách, kdy se na scéně objevil Bill Skarsgard. Atmosféra je tak hustá, že by se dala krájet, nicméně jsem se nedokázala do děje vůbec ponořit, všechno to působilo hrozně depresivně, zmateně, okatě a nepřirozeně. Po posledním díle musím uznat, že jsem nevěděla, kde mi hlava stojí. Typická fantasy Kingovka, kterou určitě doporučuji pustit. Mysteriózních prvků a psychologie postav je zde taky požehnaně. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Serial samozrejme dokaze nalakat, vsichni jeste vzpominaji na skvele Stranger Things, ktere serial vizualne pripomina, navic je zastitenej jmenem Kinga a zasazenim do jeho fiktivniho mestecka, kde se odehravala hezka radka jeho skvelejch knih. No a rozjezd je fajn, zacnou se na sebe vrsit jedna zahada za druhou, je to misty i radne drsny a krvavy a dobre se na to kouka. Jenze s pribejvajicima dilama to spis nez zahadny zacina bejt zmateny, stale se na sebe vrstvi dalsi a dalsi nejasnosti, ktery ale postradaj jakoukoliv logiku a vlastne se nic moc nedeje. Nektery dily se stupidne venujou naprosto nezajimavejm vedlejsim postavam, jimz asi kraluje naprosto na pest Sissy Spacek. Ono ale celkove herci nejsou zadnej zazrak z hlediska sympatii, clovek vlastne nema moc komu fandit, Lynskey je otravna a zase pripomina svoji stihacku z Dva a pul chlapa, Holland se fakt na hlavni roli nehodi, Skarsgard neustale divne cumi. Mym oblibenec se tak stal perfektni serif Scotta Glenna, kterej bohuzel moc prostoru nedostane. Co se tyce zaveru serial, par veci se sice lehce propoji a vysvetli, takze jsem zacal mit lehkej pocit, ze scenaristi nebyli totalne zmateny, ale nejakej smysl by v tom moh bejt, jenze je desne videt, ze se pripravuje puda pro druhou serii. Popravde, chvilema jsem uvazoval, ze to vzdam, nakonec jsem to dokoukal, ale druhou serii uz asi nedam. ()

Galerie (320)

Zajímavosti (13)

  • Když dozorce přivádí novou ředitelku věznice (Ann Cusack) do kanceláře, říká, že sebevraždu spáchali již 4 její předchůdci. Dále ukazuje díru po kulce, která tam je po řediteli Nortonovi. Toto je odkaz na legendární film Vykoupení z věznice Shawshank (1994), kdy se na konci filmu zastřelí ředitel Samuel Norton (Bob Gunton). (gavosh)
  • Ve stejném městečku se odehrávaly Kingovy romány „Cujo“, „Temná půle“, „Nezbytné věci“, „Svědectví“, „Mrtvá zóna“ „Doktor Spánek“, novela „Tělo“ a několik povídek jako „Rita Hayworth a vykoupení z věznice Shawshank“. Jméno bylo převzato od stejnojmenné hory z knihy „Pán much“ od Williama Goldinga. [Zdroj: Novinky.cz] (Duoscop)

Související novinky

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

Nová adaptace Prokletí Salemu našla režiséra

13.04.2020

Minulý rok jsme se dozvěděli, že Kingův horor Prokletí Salemu se po letech dočká nové verze. Produkovat ji měl James Wan a do scénáře se pustil Gary Dauberman, jenž napsal například nové To nebo… (více)

Reklama

Reklama