Reklama

Reklama

Dark - Season 1

(série)
Drama / Krimi / Sci-Fi / Mysteriózní
Německo, 2017, 8 h 22 min (Minutáž: 45–57 min)

Režie:

Baran bo Odar

Hudba:

Ben Frost

Hrají:

Anna König, Louis Hofmann, Maja Schöne, Oliver Masucci, Angela Winkler, Jördis Triebel, Daan Lennard Liebrenz, Lisa Vicari, Moritz Jahn, Stephan Kampwirth (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Pohřešování dítěte vede čtyři rodiny ke zběsilé honbě za odpověďmi a odkryje zarážející tajemství, které se táhne napříč třemi generacemi. (Netflix)

Recenze (86)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První řada ve mně sice nevyvolala žádné velké nadšení, na druhou stranu mě ale ani vysloveně nezklamala. První polovina série na mě působila spíše rozpačitě, druhá polovina byla mnohem vyváženější, scénář byl vydařenější a ve výsledku jsem se celkem dobře bavil. Celá záležitost mi zpočátku silně připomínala seriál Stranger Things, později jsem si díky ní vzpomněl i na knižní sérii Briana Lumleyho Nekroskop, podobnost s incidentem v Perčorsku byla značná, jen ti vampýři chyběli. 4*- ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

První série toho Německého seriálu, je téměř bez chyb, má ponurou a naprosto fantastickou atmosféru. Skvělou hudbu, která nemá obdoby. Výborný nápady, které jsou v cestování časem důležité. I přes spoustu kladů mám pocit chaosu, který mi v některých částech do sebe úplně nezapadá. Na druhou stranu není konec a teprve další série můžou vše vysvětlit. ()

Reklama

keoma26 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Nejsem žádnej fanoušek konceptu národních povah a z toho plynoucích stereotypů, ale tohle je prostě "německy" strojový, spolehlivý, bez kvalitativních výkyvů, ale bohužel i bez filmových nebo emocionálních zvratů. Prostě to celé jede po jedné stejnoměrné vlně, napětí si sice udržuje stabilní výkon, ovšem nejpozději v 6. dílu začne i tohle pnutí mezi postavami, časovými rovinami a generacemi lehce nudit. Celé je to jakoby načichlé severskou bezvýchodnou atmosférou a existenciální úzkostí, jenže já tam pořád zevnitř cítím tu nesmrtelnou německou tradici osvícenství a rozumu, který touží popsat i vysvětlit tajemství života, času a hmoty pomocí nějakých přenosných mechanických strojků, doslovnými metaforami, vědeckou evidencí z (policejních) archivů nebo na základě dopisů z minulosti ... Snad první seriál, kde zatím každý jeden jeho díl hodnotím pořád dokola stejným počtem hvězdiček. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

To je tak dobře udělané, že tomu odpustím i malý exkurz do díla Járy Cimrmana. Jen si myslím, že mnou by tedy zjištění, že můj mladší bratr je vlastně můj, tedy i svůj otec, zacloumalo více, než s hlavním hrdinou. Vkrádá se ovšem otázka, jestli jeho mladší bratr není nakonec otcem nás všech. I přes tohle jsem se velice dobře bavila, ujíždím na hudbě a lynchovských úvodních titulcích. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Temný mystery sci-fi seriál dostál skutočne svojho názvu a pripravil vážne depresívnu záležitosť. Pripravil nám síce otrepanú hru s cestovaním v čase, časovými paradoxmi a kriminálnou zápletkou a vychádza z viacerých predobrazov, ale jeho mytológia je celkom slušne vymyslená a prepracovaná, či to ale skutočne tak je, sa asi dozvieme až v nasledujúcich sériách. Tvorcovia miestami ešte tápu, občas zbytočne dej naťahujú, asi by postačilo osem epizód. Všetkých odpovedí sme sa ešte nedočkali, osudy postáv sú "husto" otvorené, o čo ale v podstate ide, je jasné už od prvých epizód a s dávkovaním informácií sa pracuje našťastie s citom. Asi by to chcelo ešte zlepšiť v dialógoch, občas mi k vizuálu nesadla hudba, miestami sa tlačí na pílu, ale v celku som veľmi slušne s výsledkom spokojný a určite sa pustím do ďalších sérií. ()

Galerie (78)

Zajímavosti (8)

  • V epizodě hraje písnička „Enter One“ od anglické písničkářky Sol Seppy. (Doomcourier)
  • V závěru epizody je použita skladba „Familiar“ od Agnes Obel. (Kokosak91)
  • V epizodě zazní píseň německé thrash metalové kapely Kreator „Pleasure to Kill“. Tato píseň ze stejnojmenného alba vyšla v Německu 1. listopadu 1986, tedy přesně pět dní před událostmi z tohoto dílu. (Dadomut)

Reklama

Reklama