Reklama

Reklama

Všechny malé zázraky

  • USA All the Bright Places
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Dva náctiletí s osobními problémy si mezi sebou vytvoří silný vztah, když vyrazí na očistnou cestu na neobvyklá místa státu Indiana. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (60)

silentname 

všechny recenze uživatele

"All The Bright Places" bude opäť filmom, ktorý si ma získal svojou srdečnosťou. Čakal som od toho ľahkú romantiku, no reálne mám pocit, že to je o niečo lepšie než som predpokladal. Možno za to môžu aj herecké výkony, no rovnako by som povedal, že film má srdce na správnom mieste. Ak ste v živote stratili niekoho blízkeho, alebo ste vnútorne prežívali podobné pocity ako naša hlavná hrdinka Violet, myslím si, že si ten film užijete viac. Pretože budete mať pocit, že s vami hovorí. Štart je podľa mňa skvelý. Jedno z najlepších stretnutí hlavných hrdinov, ktoré som videl. Elle Fanning je pre mňa dnes už skoro zárukou, že podá dobrý výkon. A možno toto nie je jej najlepší, no v momente ako sa začne usmievať a smiať, dáva svojej postave tú správnu charizmu. Je super, že sa film sústredí hlavne na našu ústrednú dvojicu. Takisto sa mi páči ako ju Finch volá Ultraviolet. Má to niečo v sebe. Ostatné postavy toho do filmu moc nepridávajú, ale myslím si, že nejako toho ani moc pridávať nemusia. Skôr posúvajú dej a ukazujú, ako sa Violet dokáže pomaly opäť postaviť na nohy a byť schopná kráčať životom. A je skvelé vidieť, že si vnútorne ani spočiatku neuvedomuje, že má vo svojom živote oporu a priateľa, ktorý jej vnútorne pomáha vyrovnať sa so svojou stratou. A možno ten človek sám potreboval pomôcť. Len si to v tom momente neuvedomovala. Obaja hrdinovia pôsobia veľmi skutočne. A vďaka tomu som si dokázal film skutočne užiť. Myslím si, že odporúčať môžem. Dalo mi to viac než som čakal a som filmu za to vďačný. Hodnotenie: B+ ()

Marze 

všechny recenze uživatele

Je to zfilmováno podle mezinárodního bestseleru Jennifer Nivenové All The Bright Places a vypráví příběh Violet Markeyové (Elle Fanning) a Theodora Finche (Justice Smith), kteří se potkají a změní navždy svoje vlastní životy. Je to takové osvěžující a zaměřené na srdce s humanistickými podtóny, které z filmu dělají jasnou jedničku. Film se ale tváří jako hluboký, ale je mělký. Naštěstí funguje úžasná chemie mezi Elle a Justicem. Nepamatuji kdy jsem viděl v americkém, francouzském nebo britském filmu romantický vztah a jeden z páru by nebyl černoch. Těžko říct jestli je to propaganda multikulturalistů jako zastánců tzv, rozmanitosti, nebo v USA jsou běloši opravdu v menšině. Všechny malé zázraky berou emoce teenagerů vážně a nabízejí romantiku pro jakýkoli věk. Kniha nabízí hlubší pohled do mladíkovi bolesti a způsobů jimiž se s ní vyrovnává. To ve scénáři filmu, který napsali společně Nevin a Liz Hannah nevidím. Ale vzkaz filmu je jasně nadějný a konec je více hořkosladký než smutný. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Pochopitelně o objevování krás státu nacházejícího se na východě USA to není, o hledání a (ne)nalézání lidských předností a slabostí už ano. Její ségra Dakota byla před časem smrtelně nemocná v procítěném dramatu Now is good, Elle v podobně silném a nenápadném kousku o dospívajících, se kterými se život nemazlí, sice neumírá, ale smrt už se v jejím případě nepříjemně ozvala. Při autonehodě přišla o sestru, smrt navíc fascinuje jejího nového kamaráda. On je tak trochu blázen, ona měsíce uzavřená do sebe, takže není úplně jasné, kdo koho vlastně bude zachraňovat. Těžké téma, hmatatelná chemie mezi milenci, bystré a přemoudřelé věty náctiletých. Každoročně podobný přírůstek mezi filmové diváky holt zavítá. V případě dobrého scénáře a šikovného režiséra to může klapnout, na mě tentokrát tyhle duše ztrápených teenagerů zapůsobily tak napůl. Zejména ke konci bych pár výtek měl, celkově ale i díky velmi dobrým mladým hercům převládá spokojenost. Budoucnost nebude zlá. Tři až čtyři hvězdy. ()

Tejkina 

všechny recenze uživatele

Není to vyloženě teen romance, jak jsem čekala, což mě příjemně překvapilo. Oba hlavní hrdinové tak nějak neví, co se sebou, takže z toho nakonec vznikne celkem slušné drama se zajímavými zvraty v ději. Konec určitě hodně lidí dostane, mě osobně ale hodně chyběla psychologická stránka Theodora, vzhledem k okolnostem v ději. Věřím, že v knize je to popsáno o dost lépe. Myšlenka filmu je ale přesto velmi silná. ()

Klara 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mi naprosto sedlo. Zatímco kniha mě tolik nezaujala, tady jsem brečela v podstatě v průběhu celého filmu. Nutno říci, že tomu napomáhal krásný a citlivý soundtrack a herecký výkon obou hlavních představitelů, hlavně tedy Elle Fanning. Pláč nepřestával ani po 15 minutách od dokoukání filmu, a to jsem si pamatovala z knihy, jak to skončí. Krása a obrovské překvapení. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (5)

  • Ačkoliv se film odehrává v Indianě, natáčení probíhalo v sousedním (východním) státě Ohio. (noelcoward73)

Reklama

Reklama