Reklama

Reklama

Ztracen v džungli

  • Austrálie Jungle (více)
Trailer 1

Mladý muž chce na cestách po světě uniknout rutinně a nudě západoevropského života. V bolívijské metropoli La Paz potkává nové parťáky z různých koutů světa a tajuplného průvodce. Ten je vezme na expedici do neprobádaných míst amazonského pralesa s tím, že mohou nalézt neznámý indiánský kmen, zcela nedotčenou přírodu a možná i naleziště zlata. Jenže uprostřed divočiny průvodce zmizí a skupina cestovatelů se při ztroskotání na divoké řece rozpadne. Hlavní hrdina Yossi zůstane uprostřed neprostupné, nehostinné a nebezpečné džungle sám. Bez nože či jiné zbraně, bez zásob a bez jakéhokoli přístřeší... úplně sám. Má sice za sebou tři roky vojenské služby, ale ty ho zdaleka nedokázaly připravit na všechno, co ho v dusném jihoamerickém pralese čeká. Krásná příroda se proměňuje v zelené peklo a v nepřítele plného útočných tvorů, jedovatých rostlin i hadů, odporného hmyzu a ohavných parazitů, jaké si ve středoevropských poměrech nedokážeme ani představit. Džungle má jasný vzkaz: sem lidé nepatří. (Bontonfilm)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (380)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Yossi Ghinsberg by v téhle džungli přežil opravdu pouze s kouzly Harryho Pottera, jakými jsou třeba Cave Inimicum či Fianto Duri. Tímto narážím na určitou nevěrohodnost konfrontace Daniel Radcliffe vs bolívijská s(u/y)rovost. I když je známo, že v případě ohrožení života, přepíná lidský mozek na survival mód a člověk je schopen mnoha věcí, které jsou v běžném životě nepřístupné. Příroda divoká a krásná, motivace čtyř hlavních postav trochu zvláštní, sjíždění řeky má drajv a část vyobrazující přežívání slušná včetně závěrečného mrazivého po-vstání. Opakované shlédnutí ale nehrozí, chybí větší zarytí pod kůži a kromě pár momentů, které si ale budete pamatovat zejména pro jejich survival ladění, vlastně téměř nic obohacujícího. Lehce nadprůměrných 60%. ()

matestlust 

všechny recenze uživatele

3,5 * Film je skvěle natočený, má spád a místy nahání až klaustrofobické stavy...Bohužel, jeho slabým článkem je právě Daniel, který se na tuhle roli vážně moc nehodí, jeho věčně dětský výraz a jeho veliké ,,odhodlaní přežít" mu prostě moc nežerete...Navíc mě příšerně otravovaly ty ,,snové" vsuvky, které kazily dojem nepříjemna a samoty, ačkoli měli fungovat právě naopak. Každopádně i tak je film dobře koukatelný, dobrodružný a napínavý, prostředí džungle kdesi v Bolívie je vážně úchvatné a zároveň děsivé. Stojí to za ty necelé dvě hodiny času. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tak po čase zase jeden dobrodružák, kterej se mi fakt líbil. Není "moderně" akční ale ani příliš rozvláčnej, je celkem realistickej, hlavně neřeší se v něm nějaká láska a podobný kraviny a i přes delší stopáž slušně odsejpá. Jo, jsou v něm sem tam nějaký takový ty klasický šablony, ale žádná tragédie... Třeba: (starej zkušenej zálesák) "Bude pršet." (mladej zelenáč jízlivě) "A z čeho by asi tak mělo pršet?" (střih) Slejvák jako kráva. Jinak pidimužík Potter mě v roli židovskýho dobrodruha překvapivě dost bavil, i když tedy v džanglu baštil laskominy, který určitě nebyly košer a nevím, co by na to řekl jeho rabín. Měl taky jednu hodně zajímavou halucinaci (rejža mě dostal) a žížalák v jeho kedlubně byl teda fakt hustej. Jen příště prosím bez nějakých přeslazených happyendů, pak to bude za plný počet. ()

MIMIC 

všechny recenze uživatele

"Stratený v džugli" je silná téma, ktorá nabáda k zamysleniu, tak rozmýšľam. Ak je to kinematografický počin s posolstvom, pýtam sa, s akým ("man doesn´t belong here" je slogan filmu, nie posolstvo). Sú dve možnosti (žiadna tretia neexistuje): buď ide o poctu (adoráciu, apoteózu) hrdinovi alebo idiotovi. V danom prípade ide skôr o to druhé. Ale napokon, aj idioti sa stávajú hrdinami, ako sa dennodenne presviedčame, no trúfam si povedať, že tak košaté podobenstvo títo filmári nesledovali. Ak to nie je kinematografický počin s posolstvom, potom nemá zmysel sa týmto filmom ďalej zaoberať. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Survivor pro mladší a nepokročilé. Dost naivní, ale přesto celkem ucházející film jedoucí na modní vlně travelingu...základní schéma celkem nosné, jen ho ruší nelogičnosti typu hlavní hrdina se po ztroskotání v řece po dlouhé době konečně dostane z vody a zachrání i svou krosnu, aby z ní posléze vytáhl zcela suchou mapu a suchý papír a napsal kolegovi vzkaz...stejně jako si hoši nesou na přespání stany, ale krosny mají během pochodu poloprázdné...po několikadenním pobytu v džungli jsou stále jako ze škatulky, bez propocených triček atd. ()

Galerie (73)

Zajímavosti (9)

  • Natočené podľa skutočných udalostí. Hlavný hrdina Yossi Ghinsberg (Daniel Radcliffe) napísal o svojom dobrodružstve aj knihu. V Českej republike v roku 2009 vyšla pod nakladateľstvom Jota s názvom "Ztracen v džungli". (Trip)
  • Film je věnován Marcusovi. (Wade)
  • Natáčanie prebiehalo v Bonogin Valley, Gold Coaste a Queenslande v Austrálii, v apríli 2016. (Mathew234)

Reklama

Reklama