Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdinkou černé komedie Teroristka je Marie (Iva Janžurová), učitelka na penzi, která si jednou řekne, že už si nechce připadat jako kráva. Když jí proti arogantnímu strůjci lokálního zla (Martin Hofmann) nepomůže ani starostka (Tatiana Vilhelmová), sežene si zbraň a rozhodne se udělat to, co většinu z nás občas napadne, ale hned tu myšlenku rozumně zapudíme. Brzy však zjistí, že stejně, jako je vražda složitá morálně, je nesnadná i prakticky – přesto, že jí bývalý žák, momentálně v podmínce (Pavel Liška), dává cenné životní rady: „Kriminalita jenom vypadá jednoduše, paní učitelko, ale pak se dycky něco posere.“ (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (564)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Westernové motívy fajn, keby neboli vystavané tak okato a navyše sa neparodovali. Ako vážny film to brať nejde, jediná civilná postava je Plodková, morálne dilemy sú u riti, postavy a situácie schématické, námet patrí do 90.tiek, humor je  nevtipný, a vizuál to má jak Nemocnica na okraji mesta po 40 rokoch a odvykačkách. Už chýbal len ústredný song od Kabátov. České Gran Torino: Veľkofilm k cibuli a tlačenke. ()

Flego 

všechny recenze uživatele

Vidieť tento film len ako komédiu by bolo nepochopením, hoci táto stránka filmu je mnohokrát až odzbrojujúca. Za tým všetkým je však silná, provokatívna, až absurdná dráma jednotlivca, ktorý už nemôže a ani nechce byť atakovaný aroganciou a mocou. Isté chybičky sa vo filme nájdu, ale mne sa tento boj Davida s Goliášom aj tak páčil. Aj vďaka vhodnému obsadeniu. ()

Reklama

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

"Asi je ještě zamilovaná." Jako absurdní absurdní komedie zábavné a výborné. U geniální scény v Machově domě jsem se trhal smíchy. Snažit se brát tenhle film nějak vážně je podle mě dost velký omyl. Výborně obsazené. Wilhelmová parádní, Dulava tradičně skvělý, Liška po dlouhé době hodně fajn a přirozený. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Vynikajicí černá komedie po česku, kde si některé dialogy budu pro pobavení přehrávat ještě dlouho. " Měl bych takovej návrh, my ho zabít nemůžeme, paní starostka by byla svědek, ale kdyby se tady paní starostka obětovala a zabila ho sama, tak bychom byli všichni vlastně spokojení, my svědčit nebudeme, že? Tak jak, byla byste ochotná se toho ujmout?---A tak teda, když...., jo" Teroristka se rozjíždí vcelku pomalu, netlačí na pilu, ale postupně gagů a vtipných situací přibývá a černočerné finále si škodolibý divák rozhodně užije. Hofmann rulez! ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Bída na bídu. Na potřeštěnou taškařici to bylo málo ztřeštěné, na moralitu zase plné klišoidních figurek. Janžurová hrající sedmdesátiletou učitelku v penzi? Ok, ale proč se chová a obléká jako z 19. století? Vždyť to snad není těžký spočíst. Taková paní by se narodila v roce 1950 a dospívala by a prožívala pubertu v šedesátých letech. Tudíž: Semafor, big beat, Beatles, Olympic.... Nechápu, proč se tedy tady sedmdesátnice chová, jako kdyby vyrůstala v dívčím ústavu s Karolínou Světlou a nosí šaty, jako by si je půjčila od Boženy Němcové...... Zápletka je samozřejmě nevěrohodná, což by nevadilo, kdyby autoři přidali víc humoru a nadsázky. Místo toho se inscenace chvilku toporně snaží o komedii, pak nahodí těžké sociální téma, pak se pokouší o satiru - a z toho žánrového mixu jsou maximálně tak rozpaky. Jo, a ta unylá rádoby westernová hudba, co hrála furt dokola, by byla schopná přivést člověka k šílenství. SHRNUTÍ: Česká televizní inscenace.... ()

Galerie (36)

Zajímavosti (16)

  • Když se Marie (Iva Janžurová) v rámci přípravy na svůj čin vydá poprvé běhat, má pod šusťákovou bundou modré tričko s nápisem: „Bystrá.“ Jedná se o dres fotbalového mužstva, za nejž nastupují kluci ve filmu Přijela k nám pouť (1973). (Rene.Artois)
  • Když Marie (Iva Janžurová) míří na Macha (Martin Hofmann) brokovnicí a telefonuje, má v jednotlivých záběrech popruh zbraně střídavě přes rameno, spadnutý a zase přes rameno. (MrAldridge)
  • Film pokračuje ešte po záverečných titulkoch. (figis20)

Související novinky

Kino na hranici - on-line na konci listopadu

Kino na hranici - on-line na konci listopadu

10.11.2020

Po dvou nezdařených pokusech uspořádat filmový festival Kino na hranici v tradiční podobě se organizátoři rozhodli, že letošní ročník uspořádají on-line. Bude se konat ve dnech 23.–29. listopadu.… (více)

Čeští filmaři si rozdělili peníze

Čeští filmaři si rozdělili peníze

15.06.2018

Státní fond kinematografie čerstvě rozdělil celkem 65 milionů mezi devítku vybraných filmových projektů. Největší částku 15 milionů korun obdržel chystaný snímek Davida Ondříčka (Ve stínu) Zátopek,… (více)

Reklama

Reklama