Reklama

Reklama

Madam služebná

  • Francie Madame (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Bohatý a dobře situovaný americký pár Anne (Toni Collette) a Bob (Harvey Keitel) se rozhodne okořenit svůj upadající vztah a přestěhuje se do zámku v romantické Paříži. Při přípravě obzvláště luxusní večeře pro sofistikované přátele najednou arogantní paní domu zjistí, že u stolu je prostřeno jen pro 13 hostů, a to ve své pověrčivosti v žádném případě nemůže dovolit. Hostitelka tedy vymyslí plán. Trvá na tom, aby se její věrná služebná Mária (Rossy de Palma) přestrojila za tajemnou španělskou šlechtičnu, čímž odvrátí "neštěstí" u stolu. Jenže stačí trochu víc vína a Maria si to začne u stolu užívat. Její osobitý šarm očaruje extravagantního britského makléře (Michael Smiley) a vznikne z toho pěkně vášnivý románek. To se ale Anne vůbec nelíbí, pronásleduje svou služku po celé Paříži a rozhodne se stůj co stůj tuto milostnou aférku zničit. Vynikající Rossy de Palma (často nazývaná múzou Pedra Almodóvara) se vrací na plátna kin v této neobvyklé „popelkovské" komedii, kde je láska silnější než jakýkoli společenské postavení. (Bohemia MP)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (67)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Další důkaz, že i s ohraným tématem se dá pracovat. Stačí mít jen trochu talentu a šťastnou ruku při výběru herců. A tu Amanda Sthers měla. Toni Colette se v roli nafoukané paničky s gustem rochnila a zároveň své postavě dokázala vtisknout i něco lidskosti a Rossy de Palma je prostě božská. Možná zamrzí na můj vkus málo prostoru pro Keitela, ale co už. Pohodový film, který úsměv spolehlivě vyvolá i udrží. 70% ()

bllm 

všechny recenze uživatele

Příjemná, nenáročná komedie. Rozhodně 3+++. Rossy de Palma je úžasná. Je trošku škoda, že nedostala ještě o trochu více prostoru nebo spíš škoda, že zápletka nebyla propracovanější a ona by tím pádem měla ještě víc co hrát. Jen malá poznámka - není možnost, aby jedny šaty padly Marii i Anně. Toni Collette je tak o tři konfekční velikosti níž než Rossy de Palma. ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

-4* herecké obsazení i téma mě nalákalo na tento nenápadný film, který není rozhodně typickou komedií, jak by tu mohl vyznívat. Jedná se o lehce romantický příběh, který naštěstí není plný klišé prvků, na které jsme zvyknutí z filmů tohoto ranku.Sice je lehce moralizující, ale dle mého názoru to udržuje v té správné míře. Svou spokojenost jsem vložil do známky, která by mohla podobně naladěné diváky jako já přitáhnout a za sebe tento pohodový film doporučuji a snad se zalíbí. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 1 /// ATMOSFÉRA: 1 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 2 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

malylada 

všechny recenze uživatele

Příběh od začátku graduje u večere. Půl hodinová scéna, ve které jedna vtipná scénka střídá druhou a rozehrává příjemně plynoucí drama. Peníze nejsou vše, lásku si člověk nekoupí a sledovat závist v podání Toni Collette nemá chybu, včetně ostatních herců, kteří jsou skvělí. Film rychle utíká díky dávkování odlehčeného humoru, vtipným situacím a naopak tam, kde potřebuje, dokáže probudit emoce a přitvrdit. Vystihnutí reality sedí naprosto přesně, zvlášť přesně nad ukázkou, jak dopadají ženy, které si hledají bohaté dědky. Na mě Madam služebná zapůsobila po všech stránkách, a když na tím přemýšlím, není toho moc, co bych vytknul. Mimo jiné by mě nikdy nenapadlo, že mi bude chybět "americký konec".......8/10 ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

„Je nás 13. Pri stole nás nemôže byť 13. Je to nešťastné číslo.“ To „nešťastie“ pravdepodobne zasiahlo aj režisérku, ktorej sa nepodarilo z hercov a herečiek dostať „von“ to, čo by film (a hlavne príbeh) potreboval. Snímok, ktorý prejde vedľa vás takmer bez povšimnutia Osobné hodnotenie: 60% (**) ()

Galerie (41)

Reklama

Reklama