Reklama

Reklama

1922

Trailer

VOD (1)

Nebraský farmár Wilfred James (Thomas Jane) sa v roku 1922 rozhodne s pomocou svojho syna Henryho, čisto z finančných pohnútok, zniesť zo sveta manželku Arlette. Krátko po tom, čo spoločne jej zúbožené telo zakopú do starej studne, začne rančer čeliť desivým vidinám a podivným útokom agresívnych potkanov. Jeho život sa začne rúcať a Wilfred nadobudne dojem, že brutálne zavraždená manželka ho po smrti prenasleduje. (Karamanlis)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (135)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Nečetl jsem knižní předlohu S. Kinga takže nemůžu soudit jak moc se Z. Hilditch drží knihy, ale to co jsem viděl mě osobně celkem překvapilo. Mnohé sice asi odradí a možná i znechutí pomalý styl vyprávění. Ano i já jsem spíš zastáncem filmů kde má film rychlejší spád. Jenže tomuhle snímku pomalý tempo vyprávění vyloženě sedí. Film se podle mě povedl i po hudební stránce. Velký díl úspěchu na svých bedrech nese Thomas Jane, kterýmu tahle role neskutečně sedla. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Velká škoda... Ačkoliv by si film spolehlivě vystačil s motivem ,,zločinu a trestu'' podobně jako ve slavném románu Dostojevského, kdy je hrdina sžírán svědomím (respektive hrdinové) - tvůrcům to nestačilo a zřejmě věrni předloze S. Kinga tomu dali hororový feeling, čímž to celé dost zazdili. Přitom atmosféra je skvělá, prostředí též. Amerika roku 1922 je zpracovaná perfektně. Oproti tomu přízraky a hlodavci působí ve filmu nepatřičně až směšně. Konec jsem očekával a dal tomu je poslední ťafku... Hlavní hrdina byl vybrán skvěle, jeho ,,vidlácký'' přízvuk byl prostě parádní a trochu mi připomněl Billy Bob Thorntona ve Sling Blade. Jak říkám , škoda. je to nevyvážené. Těšil jsem se na to, Netflix poslední dobou servíruje celkem lahůdky, ale tohle je jen za tři klasy kukuřice... * * * ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

I přesto, že je tenhle film skvěle natočený a celkem dobře zahraný, dokonce se i celkem zdatně vyvíjí, i tak mi připadá nepovedený, a to hlavně z hlediska atmosféry. Tu 1922 nemá naprosto žádnou. Přitom ten námět je pro ni jako stvořený, dal by se pojmout fakt strašně dobře a snad i řádné psycho by z toho mohlo být. No jo, jenže to by to musel režírovat někdo zručný. Tady jsem se dočkal neskutečně nudného dramatu s postavami, které mi byly ukradené a aby to nějak vypadalo, je tady pár hororových prvků, bohužel zrovna ty nejlacinější z nejlacinějších. A jak se mi pak takový film má líbit, když mě tak strašně nudí? A ten konec se taky zrovna moc nepovedl. Prostě ten film má svoje klady, ale šel by zpracovat mnohem, mnohem líp. 2* ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Poviedka o špatných rozhodnutiach, rýchlosti osudu a krysách. Nezaujímavé, ultra jednoduché, hlavné udalosti by ste stihli vstrebať v rámci jednej fronty na pošte. Drtivú väčšinu sledujete rutinu buranského života, ktorú sem tam naruší hlodanie. Asi by som povedal, že typická kingovská adaptácia kombinujúca zároveň častú nadbytočnost v rámci Netlix produkcie. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Rok 1922 byl v nebraském kalendáři rok krysy! Baladický příběh natočený podle námětu Stephena Kinga, který měl zřejmě v sobě nést i další hlubší rozměr dramatu o zločinu, vině a trestu, ale to se moc nepovedlo...a tak namísto odvaru z Dostojevského Raskolnikova má v sobě nebraský farmář něco z Erbenovy Svatební košile... Tenhle film (i jeho idea) zůstaly někde na půli cesty... ()

Galerie (8)

Reklama

Reklama