Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Každý rok se pět velmi soupeřivých přátel zostra pustí do měsíc trvající hry na babu, kterou hrají již od první třídy; ve hře, ve které neplatí žádná omezení, riskují krk, práci i jejich vzájemný vztah, jen aby jeden druhého srazil k zemi s vítězným pokřikem: „Máš ji!“ Letos se hra koná ve stejném termínu, jako svatba jediného dosud neporaženého hráče, což by z něj konečně mělo udělat snadný terč. Ale on dobře ví, že se blíží… a je připraven. (Vertical Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (406)

castor 

všechny recenze uživatele

Je mi líto, nesmál jsem se, takže nemůžu jinak. Banda kamarádů (tady si nejsem moc jistý tím označením, když si neustále psychicky a fyzicky ubližují) spolu hraje rok co rok po celý jeden měsíc už tři dekády na babu a dětskou hru povznesla na úplně jinou úroveň. Letos se klání odehrává ve stejném termínu jako svatba dosud neporaženého hráče. Docela atraktivní námět, že? Jen humor se nějak vytratil. Nějaké to pozitivní poselství a všeobjímající závěr tady sice máme, ale zbytek zoufale chybí. Postavy jsou ploché, dialogy mizerné. Alespoň tempo nemá moc velké výpadky, střihové sekvence jsou fajn a Jeremy Renner si svou roli dosavadního vítěze užívá. Když jsem ale dal Kazišukům dvě hvězdy, tady nemůžu jinak. Za mě místy až otravný průšvih. ()

-OverLord- 

všechny recenze uživatele

Průměrná, ale příjemná komedie o partě přátel, kteří nepřestali s dětskou hrou ani v dospělosti, a navíc ji posunuli na úplně nový level. Solidní obsazení, fajn soundtrack (vzhledem k tomu, že jsem pár dní před zhlédnutím byl na koncertě Ozzyho) a pár povedených momentů a hlášek. Nicméně se nejedná o tak šílenou jízdu, jak možná trochu naznačoval trailer, takže je hodinka a půl naprosto ideální. ()

Reklama

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Tag je technicky dobre zrealizovaná záležitosť, ktorá však čiastočne dopláca na nerozhodnosť, či chce byť bláznivou komédiou, alebo melancholicky ladeným filmom s určitou hĺbkou. Túto rozpoltenosť dobre podtrhuje i samotný záver, ktorý sa k celkovému vyzneniu vlastne ani veľmi nehodí, no i napriek tomu pôsobí zaujímavejšie, ako mnoho z toho, čo sa odohrávalo predtým. Takto je to len príjemná a neurážajúca komédia s netradičným námetom a trochu nevyužitými vedľajšími postavami. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Komedie, v níž veškerý humor je postaven na tom, že někdo ve vysoké rychlosti do něčeho vrazí nebo padne na držku. Potenciál námětu se hrou na honěnou je nevyužit - ono se vlastně v tomhle filmu víc mluví, než hraje na babu. Ovšem kdyby aspoň ty dialogy za něco stály, ale absence vtipu je prostě znatelná a celé se to utápí v scenáristické nemohoucnosti vytvořit něco originálního a zábavného. Je hodně znát, že děj je jen nutná omáčka kolem chtěného námětu, kdy banda chlapů hraje dětskou hru. Žádnou přidanou hodnotu nečekejte. Z hereckého obsazení má talent pro komedii jen Jake Johnson, ostatní se jen křečovitě pitvoří (zejména Ed Helms mě v poslední době svou marnou snahou o vtipnost začíná iritovat). Nedávná tematicky podobná Noční hra byla sice taky komedie na vypnutí mozku, ale aspoň se u ní dalo zasmát. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Originálně infantilní, leč jednotvárně pojaté. Hlavní hvězdná akvizice Jeremy Renner hraje přeborníka ve hře na babu. To znamená, že už 30 let nikdo z jeho staré party přátel na něj s pokřikem "Máš ji!" nevyzrál. Je to tedy takový "babopanic". A celý film je o tom, jak celá frustrovaná parta hledá účinný způsob jak ho přelstít a vyzrát a něj. Pokud vám tedy stačí naprosto jednorozměrný scénář, ve kterém Renner předvádí prostocviky a Ed Helms trapné převleky, je šance, že se pobavíte. Komediální nápaditost scénář zrovna nepobral, režijně to má ale dobrá místa. Zklamání je jen z okaté zadní projekce ve scéně noční jízdy autem. A to jsou doménou režiséra Jeffa Tomsice hlavně seriály. Osvěžující je i cast, který nezapomíná na odpovídajícím způsobem obsazené mužské role, i ženy se v partě neztratily. Isla Fisher a do komedií vzácně obsazovaná Annabelle Wallis mají své ženské zbraně. Kupodivu vtipu to moc nepobralo. Já nevím, co to se mnou je, ale nezasmál jsem se vůbec. Nějak mně to celé připomínalo odnož "Pařeb", dokonce i jeden z herců se zde z populární komediální série objevuje, je to Ed Helms. Scenáristicky to sotva pokrylo stanovenou stopáž, tak půlhodina by stačila, ale celý film točit o tom, jak zastydlí čtyřicátníci provozují imbecilitu v podobě hry na babu, víc nic, mně přišlo celkem přehnané. Nechápu to nadšení a dosazení do červených čísel. Za mě lepší průměr. 5/10 ()

Galerie (49)

Zajímavosti (12)

  • Máš ji! je inspirován skutečným příběhem party kamarádů, kteří od dětství po dobu skoro 30 let hráli na babu. A zatímco ve filmu jich hraje 5 a hrají ji v květnu, ve skutečnosti babu hrálo 10 kamarádů v únoru. (CrypzzXD)
  • Natáčelo se ve Washingtonu (stát USA). (Varan)

Související novinky

Herec Jeremy Renner měl vážnou nehodu

Herec Jeremy Renner měl vážnou nehodu

02.01.2023

Na Oscara dvakrát nominovaný herec Jeremy Renner (Smrt čeká všude, Město) se podle posledních informací nachází v kritickém, přesto stabilním stavu v nemocnici poté, co prodělal vážnou nehodu při… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno