Reklama

Reklama

Nikdy neříkej nikdy

  • Velká Británie Never Say Never Again (více)
TV spot

Obsahy(1)

Světové zásoby ropy v rukou šíleného zločince... další úkol pro Jamese Bonda. Zločinní agenti pod velením mezinárodního teroristy Ernsta Blofelda proniknou do nejvyššího velení americké armády a zmocní se dvou termonukleárních raket. Blofeld totiž naplánoval novou zkázonosnou akci, nazvanou Slzy Alláhovy. Na pomoc při pátrání je povolán britský agent 007 James Bond. Musí nalézt ukradené jaderné hlavice dříve, než teroristé obrátí jejich ničivou sílu proti světu. Stopa vede k charismatickému zločinci Largovi, jenž osobně řídí Blofeldovu akci. Pomáhá mu krásná vražedkyně Fatima. Bond ovšem objeví nečekaného spojence v Largově okouzlující milence Domino. Jedna z ukradených jaderných zbraní však už čeká na odpálení ve Washingtonu. Druhou chce Largo použít ke zničení světových zásob ropy... (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (299)

higuain 

všechny recenze uživatele

Režisér nejlepší epizody Hvězdných válek a nejlepší představitel Jamese Bonda. Dva trumfy této nebondovky, které ovšem nefungují, jak by asi bylo záhodno. Connery je sice fajn, ale ani on v tomhle věku nepříliš poutavě natočenou Bondovku sám neutáhne. Oproti Thunderballu je to samozřejmě jednoznačně horší. ()

Aleee89 

všechny recenze uživatele

Tohle je na delší dobu asi moje poslední bondovka... Viděla jsem už skoro všechny a vůbec z nich nejsem nadšená. Tenhle film mě v malém potěšil v tom, že se opět vrátil charizmatický Sean Connery. Žen tu bylo hned několik a ušly všechny i Bondgirl. Dokonce jsem se dvakrát uchechtla, takže i se vtipem šel film nahoru. Akční scény se nemůžou rovnat s novými filmy, ale tvůrci se bezesporu snaží a na tu dobu... Je to na jedno brdo, je to přitažené za vlasy, každý film bych ještě prostříhala, ale za Seana má tohle plus. ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Kershner, občas zapomínající, že netočí další díl Star Wars, nešetří nápady, zároveň se je ale neobtěžuje nijak filtrovat, takže vedle těch zábavně přihlouplých v klidu seká momenty vyloženě blbé (Bond si hraje na Horymíra). Selhává-li třináctapůltá bondovka dramaturgicky (nulová gradace, donekonečna odkládaný konec), mírou obsaženého sexismu vyniká. V 80. letech poněkud pravěce působící přístup k ženám eskaluje likvidací šílené feministky, což je jedna z vícero scén otevřeně komediálních. Jistě, nezdravé množství humoru obsahují i mnohé Mooreovky, ale i v těch nejhorších z nich bylo cosi bytostně bondovského, vcelku vážně míněného. Nikdy neříkej nikdy tuhle elementární vážnost, krom mnoha jiných bondovských ingrediencí, postrádá. Nepochopím, proč měli jistí lidé potřebu ukázat světu, že Connery ještě udrží v rukou dva joysticky naráz, což ovšem neznamená, že by mne tato prapodivně nebondocentrická bondovka nebavila. Vystupování z bondovského univerza a narážky na něj (počínaje úvodní "simulací") vykazují vtipnou neúctu, která by v oficiální sérii zřejmě neprošla. 65% Zajímavé komentáře: Marigold, tron, ScarPoul, twinpeaks, Jasmín ()

Djoker 

všechny recenze uživatele

Třikrát do stejné řeky nevstoupíš? Omyl, Connery to dokázal. Zřejmě už se nemohl dívat na stařecké patálie tehdejšího Bonda. Zároveň to mohl být stylově vztyčený prostředníček studiu MGM od Warner Bros. i samotného Conneryho. Bohužel film vypadá laciněji než jeho o skoro dvacet let starší předchůdce Thunderball, takže zůstává záhadou, proč měl Connery potřebu znovu vzít roli, která ho přestala bavit už před lety. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Mezi ty nejlepší bondovky se Nikdy neříkej nikdy nedá zařadit, ale mě jako "neoficiální" bondovka pobavila dostatečně. Když v záběru nebyla oslňující Kim Basinger, tak intrikovala půvaná Barbara Carrera. Ke všemu ještě vynikající Sean Connery v akcích všeho druhu. Popravdě mi tam trošku chyběla ta pravá "bondovská" hudba, ale zase nemůžu chtít všechno. I její "náhražka" byla dostačující. Myslím, že by byla zajímavá představa střetu Seana Conneryho a Kim Basinger na stříbrném plátně ještě někdy v budoucnosti, třeba opět bondovce? Kim Basinger je neuvěřitelně krásná i v 54 letech, ale zato Sean by musel s tím svým hereckých důchodem něco podniknout... ()

Galerie (135)

Zajímavosti (35)

  • Had, kterého vhodí Fatima Blush (Barbara Carrera) do auta Jackovi (Gavan O'Herlihy), je Boa constriktor, česky Hroznýš královský. Jde o škrtiče, který je ve své velikosti pro člověka neškodný, přestože kousnutí může být pěkně bolestivé. (Prochy38)
  • Když na Palmyře přepaluje Bond (Sean Connery) hodinkami pouta, přichází ho zkontrolovat hlída se samopalem AK-47. V samopalu však není zásobník, je tedy nepoužitelný. (pjotri)

Související novinky

Na Amazon dorazí celá bondovská kolekce

Na Amazon dorazí celá bondovská kolekce

08.04.2022

Chtěli jste si někdy dát kompletní bondovskou sérii z pohodlí domova, bez toho, abyste utráceli za blu-ray kolekci, nebo museli sahat po nelegálním stahování? Pak pro vás má streamovací služba Amazon… (více)

Reklama

Reklama