Reklama

Reklama

Epizody(6)

Obsahy(1)

Je parný duben roku 1993 a nedaleko malého města Waco v texaské pustině dojde k jednomu z největších masakrů v novodobé americké historii, kde na jedné straně stála samotná vláda Spojených států a na straně druhé náboženská sekta připravená bránit své hodnoty. Seriál mapuje tuto tragickou skutečnou událost i to, co jí předcházelo, v šestidílném provedení plném napětí a dramatu do poslední chvíle. (vyfuk)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (98)

Pajky3 

všechny recenze uživatele

Příběh neznám, ale trailer předpokládá, že ho znají všichni a vyzradí i to, jak to dopadne. To mi však nebrání v tom, abych byl pořád zvědavý na to, jak se situace vyvine a dostane se tam, kam má. Navíc se mi líbí, že je to minisérie podle skutečné události. Obsazení vysloveně láká ke sledování. Taylor Kitsch si užívá roli Davida Koreshe a podobně je to s Michaelem Shannonem a jeho FBI vyšetřovatelem. A vedlejší postavy, které si zahrají další známá seriálová jména, se také nenechají zahanbit. Je to jeden z těch seriálů, který se musí zažít celý, protože i když se v první epizodě zdá, že se tempo vleče, tak postupem času nabídne dechberoucí scény. Jako třeba první útok na Mount Carmel ve třetí epizodě nebo závěrečnou tragédii. Pro mě nejen rozšíření obzorů, ale i kvalitní televizní podívaná. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Šestidílná minisérie podle skutečných událostí je dechberoucí podívaná, která se na celou situaci dívá z více úhlů. Ačkoli na straně bezpečnostních složek samozřejmě došlo k obrovským pochybením, k takové situaci by nedošlo, nebýt náboženského fanatismu. Koresh byl prostě hajzl, kterému byly životy ostatních ukradené, ale měl moc s nimi manipulovat. V tomhle ohledu je hlavní viník jednoznačný, jsem ovšem ráda, že tvůrci se snažili vykreslit všechny postavy jako chybující lidi a že nic nebylo černobílé. A klidně bych snesla i pár dílů navíc. ()

Reklama

YumiOkami 

všechny recenze uživatele

Tento seriál mě neskutečně oslovil. Baví mě zaobírání se tímto tématem. Sektou můžeme označit skupinu lidí, která své členy odtrhává od okolního společenského prostředí. “Cílem je zničit osobnost jedince, odtrhnout jej od jeho práce, rodiny i přátel a dále šířit likvidaci občanského soužití společnosti.” (Ramiro Pinto, bývalý člen sekty) Seriál má skvělé tempo a každý díl si neskutečně užívám. ()

kinghome 

všechny recenze uživatele

Tahle minisérie je dokonalá, divím se, že jí natočili Amíci, protože je to příběh o Koreshovi a jeho "sektě", je to točené podle skutečných událostí a takhle drsnej snímek jsem dlouho neviděl. Žádná postava není hodná nebo zlá, nahlíží se na téma objektivně a podle knih vyjednavače a přeživšího "masakru", ale hůř z toho vychází jednoznačně FBI a ATF, takový svinstva, kterých se dopouštěli a určitě pořád dopouští, kolik lží jsme už slyšeli o sektách a hromadných sebevraždách, jen né vždy to byla pravda. Poslední díl je fakt drastickej a prostě bez obalu, přesně tak, jak to vylíčil jeden z mála přeživších. Pokud se vám líbili kriminálky jako True Detective nebo MindHunter, tohle je minisérie pro vás, má jen 6 dílů, ale kurva, je to fakt boží. ()

Eleanor05 

všechny recenze uživatele

Přednost této minisérie netkví v tom, že by byla nějak zvlášť strhující, či chytlavá, což je škoda. Její přednost tkví především v její nečernobílosti. Tkví v tom, že nám neukazuje Davidiány jako ty 100% jediné špatné a FBI hochy jako ty jediné hodné. Ukazuje nám Davidiány jako náboženskou sektu, která, kromě hromadění zbraní (což je samozřejmě závažné), nikomu nic nedělá, dokud se do celé záležitosti nezačne necitlivě montovat FBI. Čekala jsem to jiné, hollywoodské, plné klišé atd., dostala jsem dva pohledy na věc, z aniž jednoho nevyjdou americké vládní instituce jako "ti hodní". Michael Shannon dobrý, ale neměl ve své roli vyjednavače se svědomím moc co předvést, zato Taylor Kitsch jako vůdce sekty - výborný, tady čekám minimálně nominaci na Emmy. Waco není nejlepší minisérie, která byla kdy natočena, ale svým realistickým zpracováním, dobrými hereckými výkony a scénářem, který se na událost kolem obléhání domu snaží dívat z více úhlů a většinou se vyhýbá klišé, se stala rozhodně jedním z nadprůměrných seriálových počinů poslední doby, který stojí za shlédnutí. Jak to bylo doopravdy, a kdo lhal méně, se už asi nikdy nedozvíme, přesto naivně doufám, že FBI z chyb svých pracovníků vyvodila nějaké důsledky. :-/ ()

Galerie (12)

Zajímavosti (26)

  • Natočeno co nejvěrněji, dle vzpomínek hlavního vyjednavače a jednoho z přeživších Davidiánů. (Garch)
  • Mezi Davidiány bylo 33 britských občanů. Při obležení Waco jich zemřelo zemřelo 24 (z toho min. jedna osoba byla dítě). Dva britští občané, kteří přežili obléhání, byli okamžitě zadrženi jako svědci a vězněni bez soudního řízení několik měsíců. Derek Lovelock byl držen v McLennanské věznici po dobu sedmi měsíců, často na samotce. Livingstone Fagan, který byl mezi Davidiány, kteří byli po skončení obléhání odsouzeni a uvězněni, říká, že byl několikrát bit po rukách dozorci (zejména v Leavenworthské věznici). Fagan si taky stěžoval i na další týrání. Fagan byl opakovaně přesunut mezi nejméně devět různých věznic. Nakonec byl Fagan vydán a deportován zpět do Velké Británie v červenci 2007. Fagan se nevzdal své víry. (Rollo_Tomasi)
  • Během 51 dnů dlouhého obležení Waco bylo uskutečněno celkem 754 telefonních hovorů mezi vyjednavači z FBI a Davidiány. (Rollo_Tomasi)

Reklama

Reklama