Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Majitel cirkusu Max Medici (Danny DeVito) pověřuje bývalou hvězdu Holta Farriera (Colin Farrell) a jeho děti Milly (Nico Parker) a Joe (Finley Hobbins), aby se starali o novorozeného slona, jehož nadměrné uši jsou k smíchu publiku ve slávě upadajícím cirkuse. Ale poté, co se zjistí, že Dumbo umí létat, zažívá cirkus neuvěřitelný návrat. Zároveň se o Dumba velmi zajímá podnikatel V.A. Vandevere (Michael Keaton), který angažuje „podivného tlustokožce“ pro svůj nejnovější zábavní podnik Dreamland. Dumbo stoupá na vrchol slávy díky společným vystoupením s okouzlující a okázalou královnou vzduchu Colette Marchantovou (Eva Green). Záhy však Holt Farrier zjišťuje, že pod nablýskaným povrchem zábavního podniku Dreamland, se skrývá nejedno temné tajemství. (Falcon)

(více)

Videa (17)

Trailer 1

Recenze (237)

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Původní Dumbo je v rámci disneyovek celkem děsivým kouskem, a proto jsem si říkal, že ve spojení s Burtonem by mohl vzniknout skvěle natočený remake. Co se vizuální stránky týká, jde o nádhernou a řemeslně odvedenou práci, i když mě vzhled některých zvířat bil lehce do očí (zejména u té vzteklé opice). Elfmanova hudba je typicky kouzelná a místy mi hodně připomínala starší Burtonovy filmy. Herecké obsazení bylo vesměs dobře zvolené - režisér sáhnul jak po starých známých (DeVito a Keaton), tak po zcela nových tvářích (dětské role). Nicméně se bohužel nekoná další podobně úžasná podívaná o rozměrech Velké ryby, ke které má Dumbo skrze prostředí cirkusu blízko. V některých místech jsem cítil starého Burtona - zejména ve scénách s létajícím slůnětem, bublinami a v závěru - přesto se mi zdálo, že byl film poněkud plochý. Jde sice o rodinný snímek, ale i v těch se dá ponořit do hloubky, a přitom se zavděčit malému i dospělému publiku. ()

kobejn 

všechny recenze uživatele

Koukám, že s Dumbem Burton nepotěšil ani své pravověrné a to v něj všichni stále vkládají takové naděje...Mě už Burton zklamat nedokáže, tuto fázi už spolu máme za sebou, takže co nám Dumbo nabízí? Nenáročnou podívanou která neurazí nenadchne. Burton spokojeně pluje mainstreamem průměrnosti už spoustu let....občas natočí něco lepšího občas něco horšího...Dumbo je zlatej střed, krásnej průměr, kterej ničim nevyniká, ani ničim nezaostává, slůně je roztomilý, má hezký kukuč a nemluví, což je v dnešní mluvící éře velký plus. Osobně bych byl zase rád, kdyby Burton natočil něco trochu na vážnější a more adult notu. ()

Reklama

MrHlad 

všechny recenze uživatele

V krachujícím cirkusu se narodil Dumbo, slon s obříma ušima. Zpočátku ho považují za zrůdu, když se však ukáže, že může díky svým plachtám létat, všechno se změní. Když Dumba a celý cirkus koupí cynický podnikatel, myslí si všichni, že je čekají zlaté časy. Opak je ale pravdou… Z nové hrané disneyovky Tima Burtona vylezla překvapivě nesourodá podívaná, u níž si nejsem jistý, pro koho měla být určená. Chybí tu humor, samotný Dumbo je sice roztomilý, bohužel velká část děje se točí okolo lidských hrdinů, jejichž příběhy nejsou moc zábavné a zajímavé a na pohádku jsou navíc i dost vážné. Sloní hrdina je fajn, ale celkově je tahle předělávka zoufale průměrná, bez nápadů a bez energie. A bojím se, že se u ní budou nudit jak děti, tak i dospělí. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Musim uznat,že se to Burtonovi povedlo.Navíc já sem pořád trochu děcko,takže kydy s dvouhvězdičkovým hodnocením že film je dobrej hlavně pro děcka neberu.Jo,sou mezi náma ti hrozně dospělí jedinci,a dobře jim tak.Já sem se dobře bavil,a film s příjemnou stopáží utekl jak vodka z lahve.Tohle ustrnulý dbaní jak ve filmu tak v muzice na autorovym rukopisu a stylu si strčte*************.80%. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Hrané spracovanie slávneho príbehu dostal do rúk Tim Burton. A ako si s ním poradil? Vzal to za zvláštny koniec. Zdá sa mi totiž, že toho smútenia a Dumbovej roztomilosti nakoniec nie je vo filme toľko. Väčší priestor dostáva hviezdna zostava Burtonových obľúbených hercov. V popredí je predovšetkým Eva Green. Tá je tu neskutočne sexi v jej pančuškách, v ktorých jazdí na Dumbovi a jej nôžkami silno stíska jeho boky. Počítačový Dumbo je samozrejme krásny a úžasne živý. To je však u spoločnosti Disney očakávaný štandard. Keď sa kamera venuje jemu, je rovnako dojímavý, ako jeho animovaný predobraz. Uznávam, že niektoré scény pôsobia klasicky a snovo. Najmä potom park Dreamland, kde sa odohrávajú najdramatickejšie situácie celého filmu. Nový Dumbo ale nie je pokusom o kópiu pôvodného animovaného filmu. Minimálne druhá polovica je vlastne kompletne novo postavený príbeh s doteraz nepoznanými postavami. Je to proste iný Dumbo a to je vlastne úplne v poriadku. ()

Galerie (51)

Zajímavosti (8)

  • Natáčení začalo v červenci 2017, natáčelo se v Anglii (Buckinghamshire a Bedfordshire). (Varan)
  • Eva Green se bojí výšek – během natáčení dokázala překonat svůj strach, a to za pomoci profesionálního umělce, který ji trénoval v jejích kaskadérských kouscích. (ČSFD)

Související novinky

Zemřel herec Alan Arkin

Zemřel herec Alan Arkin

30.06.2023

Přichází smutná zpráva pro celý filmový svět, ve věku devětaosmdesáti let totiž ve čtvrtek v kalifornském Carlsbadu zemřel oblíbený americký herec, režisér, scenárista a hudebník, držitel Oscara Alan… (více)

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

Hraný remake Disneyho Herkula našel režiséra

18.06.2022

A máme to tu zase. Studiu Disney se strategie aktualizování svých klasických a divácky velmi populárních animovaných franšíz finančně velmi dobře vyplácí a po hraných předělávkách Popelky, Krásky a… (více)

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

Gal Gadot zlou královnou v hrané Sněhurce?

04.11.2021

Hrané adaptace klasických animovaných hitů se studiu Disney v posledních letech velmi dobře vyplácí, není tedy divu, že po Popelce, Knize džunglí, Krásce a zvířeti, Dumbovi, Aladinovi a Mulan nyní… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Reklama

Reklama