Reklama

Reklama

Vánoce a spol.

  • Francie Santa & Cie (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Štědrý den je již za rohem a nic nejde podle plánu. 92 000 skřítků v Santově dílně na dárky z ničeho nic onemocní a všichni popadají na zem jako kuželky!  Kdo pro děti z celého světa připraví dárky pod stromeček?  Pro Santu je to strašná rána. Nemá na vybranou. Se svými soby a sáněmi se musí neplánovaně vypravit na Zemi, aby sehnal účinný lék, kterým své pomocníčky vyléčí. Po poměrně dobrodružném letu v bouři přistane se svým spřežením v Paříži a sáně zaparkuje nedaleko proslulého kabaretu Moulin Rouge. Pak konečně důstojně vstoupí do lékárny s žádostí o potřebné léky mezi nic netušící lidi… A právě v této chvíli zjistí, že jeho výprava nebude až tak jednoduchá. Poměrně rychle a nedobrovolně se díky neočekávaným nedorozuměním přesune na policejní stanici a poté dokonce i do cely předběžného zadržení. Naštěstí si v této nezáviděníhodné situaci dokáže najít nové spojence, s jejichž pomocí se mu snad podaří kouzlo Vánoc zachránit. (Cinemart)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (36)

blondboss 

všechny recenze uživatele

Vianočná pohodová rodinná komédia, ktorá navodí tú správnu atmosféru, je doslova nasiaknutá typickým francúzskym humorom, ktorý ja mám vcelku rád, a navyše aj sobíky boli úžasné :) Celkovo mi tento snímok dosť sadol a aj napriek tomu, že tu podobných snímkov už bolo neúrekom, musím pridať jednu hviezdu kvôli Alainovi Chabatovi, ktorý postavu Santa Clausa zvládol na výbornú. 75 % ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Francúzka komédia o tom, že Mikuláš musí vyliečiť svojich pomocníkov (potrebujú vitamín C), inak nebude kto pripraviť darčeky. Ako sami vidíte, scenár nie nejako komplikovaný. Takže zostávajú len vizuálne efekty a dobre napísané dialógy/vtipné scény. Musím uznať, že ten začiatok nie je zlý: vizuálne predstavenie o tom, ako vo fabrike vznikajú darčeky a úvodné vstúpenie Mikuláša do sveta ľudí mi dokázali vyčariť úsmev na tvár. Potom však film pomerne rýchlo sa zmení na „plochý“ a zbývajúca časť je už podpriemerná – škoda! P.S.: Veľmi malá a vďačná rola pre A. Tautou. Osobné hodnotenie: 64% (**) ()

Reklama

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Veľmi príjemná francúzska vianočná komédia aj na viac ako jedno pozretie. Aspoň 70% by si to zaslúžilo. Vtipné, originálne a podarené hlášky, určené dospelým a starším deťom. Vizuálne tiež veľmi pekné, najmä ak máte radi Paríž. A čím sa líši tento francúzsky Père Noël od amerického? Tento Santa má zelený kabát a netuší, že by mal mať červený. Netuší, že v lekárni treba platiť a vlastne nemá poňatia o svete a preto je tak neskutočne vtipný a sympatický. Jediné mínus pre mňa je trochu slabý scénar, cieľom Santovho výletu na Zem je zohnať obrovské množstvo vitamínu C pre škriatkov, lebo ochoreli a neboli schopní pokračovať ďalej vo výrobe hračiek. Humor, dialógy, sympatické postavy, vizuálna stránka zase film ťahajú hore. Videné v originálnom znení, takže to celé malo ten správny francúzsky šmrnc. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jestli jsem si měl letos pustit nějakou vánoční komedii, tak jedině Francii s Alainem Chabatem a je to velmi povedené, vlastně nebál bych se film označit, za jeden z nejlepších s vánoční tématikou. Santovi onemocní 92 000 skřítků a rozhodne se jít poprvé na zem mezi lidi, aby našel účinný lék. Líbilo se mi, že Santa do našeho světa vlastně nezapadal, takže naše zvyky, tradice vůbec nezná a díky tomu vzniká spousta komických situací. ( Sobi mohou létat ? Jasně jsou to přece sobi !!). Film se vydává sice spíše rodinnou cestou, není to až tak bláznivé a rozhodně né zvrhlé, je to zkrátka podívaná pro celou rodinu s výborným Alainem v podání Santy a pár slušnými hláškami. Fajn zábava s pěkným rozuzlením a úvod, kde se vyrábí hračky je doslova boží. Příběh****, Akce>Ne, Humor****, Násilí>Ne,, Zábavnost****, Hudba***, Vizuál****, Atmosféra****, Napětí***. 7.5/10. ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Pro mě je snímek Vánoce a spol. vcelku příjemné překvapení. Hne dna začátku mě ale zaujal příšerný dabing, který kazí dojem z filmu. Pak také samotný Santa Claus, který vypadá jako ruský mafián a zelený kabát k tomu taky nepomáhá reálné představě Santy. Po cestě do Paříže ovšem začíná opravdu komedie. V saních je vonící stromeček, zamykají se dálkovým ovladačem se zvukem zamykajícího se auta a slyšíme zvuk při couvání. Legrace pokračuje i na policejní stanici a dál. Opravdu jsem se pobavil. Ubral bych sice takových deset minut, ale jinak se jedná o velmi povedenou vánoční komedii, která svým závěrem navíc opravdu navodí tu správnou vánoční atmosféru. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra proběhla 3. prosince 2017 v Paříži. (ČSFD)

Reklama

Reklama