Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pavel je typický konzumně žijící teenager, sleduje béčkové akční filmy, poslouchá Michala Davida a zbožňuje McDonalds. Jeho život se změní, když při cestě do videopůjčovny vyruší seanci tajemných intelektuálů. Nastává hororová scéna, kdy intelektuálové útočí na hlavního hrdinu. Ten se sice ubrání, ale je pokousán hlavním představitelem těchto mystických stvoření. I když se zdá být Pavel v pořádku, začíná se nenápadně měnit. Z ničeho nic si klade dosud nezodpovězené otázky lidské existence, zajímá se o Hegela, Kanta nebo Nietzscheho… A jeho „symptomy“ se stále zhoršují. Jeho dívka Eva se ho však snaží zachránit…

Tento snímek je krátkometrážní komedií, která paroduje hororové nízkorozpočtové filmy. Místo tradičních hororových monster zde nastupují intelektuálové, zuřiví, fanatičtí, zákeřní a tolik vzdálení běžnému člověku závislém na standardizovaném produktu masové kultury. (janespie)

(více)

Recenze (273)

solskjaer 

všechny recenze uživatele

Tak musím uznat , že tohoto snímku jsem se opravdu dost bál, neboť se líbil téměř každému a to je vždy minimálně zvláštní. Já jsem čekal , že to bude pár rádoby vtipných gest a scén a smičec.Ale obrat o sto stupňů jsem zažil , když jsem si tento film pustil a pořádně se do něj položil. Nejdříve nájezd v podobě videokazet, které jsem zahlédl za Škultétym, a kterým jsem se upřímně od srdce zasmál, nevím proč ale ty názvy těch filmů jsou fakt směšný a vzbuzují ve mě nostalgii, neboť většinu z nich jsem žral asi jako ve filmu Pavel se svojí dívkou:-). Dalším super flákem bylo vyobrazení inťoušů jako upírů, kteří po kousnutí přenesou svoji iňťouštinu na dalšího člověka, ale již samotný nápad vyobrazit inťouše jako upíra je velmi povedená! Co mě dál zcela odrovnala jsou nesmírně trefné a místy nádherně zcestné komentáře a hlášky např. narážky na laciné filmy , které prý jsou :" Standardizovaný produkt masové kultury prostý jakéhokoliv hlubšího myšlenkového poselství" :-). Dále Škultétyho výrok "se kterými mám společné myšlenkové NIVO" mě úplně zničila. Nejlepší a nejvtipnější scénou shledávám však závěrečný souboj, kde uvidíte poprvé v historii filmu zbraň alá Coca Cola :-) Asi to vypadá že filmu nic nechybí a nebýt Jáškowa v roli vůdce Intelektuálů, který mi tam moc neseděl, byl by to skutečně geniální počin. I tak ovšem zůstává na velmi vysoké pozici v mém imaginárním žebříčku nejlepších českých snímků. Na závěr bych ještě rád podotknul , že i když nejsem žádný intelektuál tak hudba Michala Davida mě trhá hlavu stejně jako Jáškówovi! ()

Weissik 

všechny recenze uživatele

A já si řikám, amatérský filmy většinou takový kvality zdaleka nedosahujou. Docela příjemně parodická forma a perfektní hlavní náplň filmu - nebezpeční intelektuálové. Věřte mi, s několika z nich se setkávám každý týden ve škole a dávám si před nimi bacha. Tuhle mě jeden nutil mluvit o Descartovi a Kantovi. Ještě teď mívám po nocích horečky. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

I já jsem se jistý kousek postpubertálního života snažil tvářit jako intelektuál, ale až nyní jsem zjistil, jak nebezpečný jsem svému okolí mohl být. Nyní již skoro nekoušu náhodné kolemjdoucí a tak mi nevadí, že tento snímek zveřejnil praktický návod, kterým se ctihodní členové konzumní společnosti mohou bránit - např. úderem do hlavy hodnotnou knihou velkého myslitele, ale ještě lepší je vytáhnout ze zapomnění nějakého zasloužilého kýčistu a nechat ho zatrdlovat nějaký jeho vražedný klenot. Já jsem se bavil, ale mám obavu, že těch několik "odpadových" uživatelů by mohlo být svému okolí skutečně nebezpečných. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

zábava to je dobrá i nápad s parodií, ale když vidím jak je to amatérsky splácané a přitom se do toho investovalo nemálo prostředků, tak nemůžu dát ani 3 hvězdičky - spíš bych dal ještě míň. Škoda přeškoda, ale Česká televize se stále nelepší. [ PŘÍBĚH: 1 /// ORIGINALITA: 2 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 0 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

mcleod 

všechny recenze uživatele

Úžasná intelektuální komedie s dokonalou myšlenkou střetu intelektuálního a mainstreemového světa v perfektním scénáři, kde na první pohled nahodilý výběr citací velkých filozofů doplňuje, či možná lépe vytváří samotný příběh. Všechno se totiž liší od nic jen tím, že má bytí nebo je jsoucno. Něco, co by se vůbec netýkalo bytí, tedy by se žádným způsobem nejevilo jako jsoucno, by nebylo něčím, nýbrž právě ničím. - Do prdele. Intelektuálové. Vše je pak zakončeno geniálním nezapomenutelným závěrem. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (5)

  • Knihkupectví, kde se u Pavla (Vladimír Škultéty) objeví první projev intelektu, je dodnes existuící žánrové knihkupectví Arkham v Čáslavské ulici. Nápis nad výlohou je také stále aktuální. (messiah)
  • Restaurace McDonald's v závěru snímku se nachází v pražských Modřanech. Prošla ale radikální úpravou, stejně jako benzínka v pozadí. (Šéfik)

Reklama

Reklama