Reklama

Reklama

Rozčarování

(seriál)
  • USA Disenchantment
Trailer 2
USA, (2018–2023), 22 h 59 min (Minutáž: 19–45 min)

VOD (1)

Série(5) / Epizody(50)

Povinnosti volají, ale princezna radši popíjí. Volnomyšlenkářská Bean rozčílí krále, když spolu se svými démonskými a elfími kumpány napáchá nenapravitelnou spoušť. (Netflix)

Videa (5)

Trailer 2

Recenze (164)

Malarkey 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Co můžete od tvůrce Simpsonů a Futuramy čekat jiného, než infantilní humor a kopu narážek na současnou popkulturu. To vše zahrnuté do středověkého fantasy království Dreamland. Za mě ale musím říct, že super. První série se trošku hledala a tak první půlka dílů byla o jednotlivých dílech, jako třeba v Simpsonech a druhá půlka rozjela ucelený děj, což udělali rozhodně dobře. A i když je to nezvyk koukat na kreslený příběh na pokračování, tak tady se to vysloveně povedlo. Odpočinul jsem si, pobavil se, na postavy si vysloveně zvykl a navíc si užíval opravdu krásnou animaci království, která má tu výhodu, že i kdyby Vás příběh a postavy nebavily, tak u ní se kochat prostě musíte. Za mě tedy super a jsem zvědavý, kdy dorazí další díly... ()

char_t 

všechny recenze uživatele

Groening se pokusil po Simpsons a Futuramě postavit další kult. No, nepovedlo se. Už z názvu je vidět strojená a nefunkční snaha o originalitu - nebo jste si snad tenhle název zapamatovali napoprvé? Všechno je tak moc promyšlené, že to ve výsledku ani trochu nefunguje. Princezna chlastá, fetuje, zabíjí, hláškuje, ale když se na těch 10 epizod první série podívám zpětně, vlastně se vůbec nic nestalo. Příběh se nekonal. Navíc netflixový přístup s vypuštěním celé série najednou tomuhle stylu ani trochu nesedí, zlatí Simpsonovi s novým dílem co týden... Za mě 40 %, a pokud se v příští sérii něco opravdu hodně nezmění, bude to konečná. ()

Reklama

ywo666 

všechny recenze uživatele

Zaujimave dielko. Citit jasne ruku tvorcov Simsonovcov a Futurami. Co je aj dobre aj zle. Zle je ze vela krat budete mat pocit, ze ste to uz niekde videli. Alebo ze toto sa dalo cakat. Na druhu stranu humor stale vacsinou funguje a paroduje ako stredovek a kuzla, tak sucastne spolocenske temy. Fantasy prostredie je super. Dreamland je paradne animovany. Serial ma paralelne epizodovy charakter a tiahly navazujuci pribeh. Niekedy je pribeh dokonca zaujimavejsi ako pokusy o vtipy. Celkovo som sa dobre pobavil. Ale mohlo to byt lepsie. Potencial tam vidim. Zatial obycajne 4* ()

Colby Sawyer 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bohužel nakonec Disenchantement končí jako zklamání. Jsem rád, že tu smrtelnou křeč nenatahovali do nekonečna. První série působila slibně, naneštěstí byla i sérii nejlepší. Kontinuální děj tomu vlastně i spíš ubližoval. Chyběly vtipy, reference či prostě parodie. Jasně, po Simpsonech a Futuramě to chtěli Groening a spol pojmout jinak, jenže to by museli mít nějaké příběhové oblouky, co mají hlavu a patu. V poslední sérii člověk musel přetrpět kolik kravin se stane, než se dostanou do Dreamlandu, jen aby se stala lame bitva plná deus ex machin. Tvůrci prostě vyprávět neumí a kdyby zvolili styl Rick a Morty asi by to fungovalo líp, i když od třetí série jsem se nezasmál ani jednou. Holt tohle zůstane v propadlišti dějin, kde tomu zůstane přízvisko “ten fantasy seriál, co je jak Simpsonovi”. ()

J-o-k-e-r 

všechny recenze uživatele

Jsem moc rád, že se Matt Groening vrátil na tv obrazovky. Srovnání s předchozími seriály se samozřejmě nabízí. Se Simpsny to dělat nehodlám - to je u mě nepřekonatelné a hlavně je to žánrem lidem určitě nejblíže. Futurama je už 100% sci-fi a jde úplně jinou cestou, stejně jako nyní fantasy Disenchantment. Futurama se mi moc líbila, ale přesto mi je tento kousek bližší. Svět plný elfů, trpaslíků, obrů nebo čarodějů si mě získá lehce narozdíl od vesmírných stvoření, robotů a meziplanetárního cestování. Moc nerozumím tomu hateu tady. Po 1. sérii hodnotím plným počtem, bavil jsem se, spousta vtipných momentů, hlášek, postaviček, a přece jen i trochu více pro dospělé :-). Smíchy jsem se sice neválel (to jedině u Simpsnů), ale těším se na další série. ()

Galerie (163)

Zajímavosti (40)

  • Královna Oona mluví v originále zlámanou angličtinou s poměrně silným přízvukem, který působí jako mix přízvuku ruského a německého. (Akrman)
  • Epizoda nese stejný název jako song od Boba DylanaSubterranean Homesick Blues“. (NiWi)

Reklama

Reklama