Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lepší sněžný muž, nežli žádný muž... Asi čtyřicetiletá žena (Jiřina Bohdalová) žije navzdory své inteligenci a hezkému vzhledu sama. Občas na ni dolehne „tesknice“ a ona zatouží po společnosti muže. Jednoho dne se jí telefonem ozve přítel z mládí, Ing. Bohouš Čert (Vladimír Menšík), kterého si ona pamatuje jako štíhlého mladíka. Pozve ho na večeři, kterou připraví s mimořádnou péčí. Stejně tak si dá záležet na svém vzhledu. Jaké je její překvapení, když se ukáže, že ing. Čert ztloustnul a stal se z něj zanedbaný, drzý, poživačný a nevychovaný sobec. Delikátní večeři zhltne s hlasitým mlaskáním a srkáním a nadto sní i veškeré zásoby z ledničky. Ona mu však všechno odpouští, neboť doufá, že Čert se jednou vyjádří a požádá o její ruku. Jenže ani ženská trpělivost není nekonečná… (Česká televize)

(více)

Recenze (163)

codeas 

všechny recenze uživatele

Dosti neznámý film, který není tak často objevován v televizi jako ostatní české filmy. Poprvé jsem tento film viděl na dnes již zrušené televizní stanici TV3, kdy název mi samozřejmě nic neřekl narozdíl od soupisky dvou hlavních jmen - Menšík & Bohdalová. Po shlédnutí jsem pochopil proč film není tak často reprízován jako Světáci, Pane, vy jste vdova Po druhém shlédnutí jsem změnil názor na kvalitu filmu po všech možných stránkách. Příběhově naprosto jednoduchá dějová linie, v níž sledujeme pouze hlavní postavy. Velmi dobrá volba při výběru herců, kde je vidět jak je skloubena originalita a improvizace obou protagonistů. Další role jsou jenom dvě a vedlejší role - ve filmu Hermanová & Růžičková. Dohromady mají ve filmu asi pouze 20 vět. Ostatní zbylé role jsou pro vytvořená tzv. křoví. Jelikož je film laděn do temné komedie, nalezneme zde sice jenom pár, ale za opravdu velmi vtipných situac. Po stránce umělecké je film doveden do dokonalosti. Záběry jsou velmi dobře vybrané a působí to velmi těžkým dojmem. Některé prostřihy s postavou za černém pozadí je velmi vkusně vsazené. Škoda, že tento film není na obrazovkách častěji, určitě by si to zasloužil ()

Fingon 

všechny recenze uživatele

Lister Červenému trpaslíku: Máme tu příšerné hovado, dokonalý prototyp Chlapa, který přijde, sežere všechno v domě (včetně nohou od nábytku, skla a porcelánu), dělá chytrého, ženské nadává, jak není po jeho, tak se hlasitě hádá, dožaduje se vyprání a vyspravení oblečení a pak po sobě práskne dveřmi a ani Bohdalku nepomiluje (ještěže pak, pak bychom se třeba ještě dozvěděli, že je i mimořádně špatný a sobecký milenec). Fujtajbl. BTW, všimněte si, kolik za celých sedmdesát minut vystřídá hlavní ženská postava rób a šatů - hotová Kleopatra:-) Technická poznámka - film jsem viděl ze záznamu na VHS, který byl pořízen minimálně před šestnácti lety a na obrazové kvalitě je to vidět - některé scény (speciálně s Bohdalkou ve svatebním) poblikávají hůř než ona slavná a kromě Japonska nikde nevysílaná epizoda Pokémonů. ()

Reklama

troufalka 

všechny recenze uživatele

"Taková přesnost! Dokonce o deset minut přesnější!" Naprostá lahůdka k osamělému večeru, nejlépe pro nasycené čerstvě rozvedené dámy, případně ženy o rozvodu uvažující. Možno využít i jako terapii pro slečny vdavkůchtivé. "Pekelník jako já umí věci zničit, ale nikdy je nedá dohroamdy. Od čeho jsou tu ženy, než aby napravovaly zlo?" ()

cutugno 

všechny recenze uživatele

Menšík a Bohdalová v netypickej komédii o všežravom Ing.Ćertovi je mojou najobľúbenejšou postavou pána Menšíka. Já sa pri tomto filme nesmierne bavím lebo tý dvaja to zahráli na jedničku. Len by som chcel vedieť ako prebiehalo natáčanie scén kde toho Ing.Čert toľko zjedol...vyzeralo to akoby kamera išla bez prestávky.A ďalšia vec ...pri pozeraní filmu stále vyhladnem, to je asi tým ako Menšík konzumuje jedlo tak chutne. ()

Libidor 

všechny recenze uživatele

Jediný režírovaný snímek významné filmové výtvarnice a kostymérky Ester Krumbachové, vyprávějící o milostných zkušenostech jedné dámy (Jiřina Bohdalová) se samotným pekelníkem (Vladimír Menšík). Děj filmu - postavený především na improvizaci obou hlavních aktérů - sice není úplně vyvážený a jednolitý (po první velmi dobré půlhodině trochu ubývá na plynulosti a tempu), nicméně několik scének je velmi vydařených a velmi vtipných (zvláště Menšíkovy "žrací" hody jsou k popukání). Velmi doporučuji před nebo při shlédnutí tohoto nevšedního filmu něco malého sníst :o))) ()

Galerie (16)

Zajímavosti (7)

  • Když Ing. Čert (Vladimír Menšík) jí salát, v momentě, kdy už je vidět, že ho celý snědl, vytahuje ruku zpod stolu, pod kterým měl nádobu, kam odhazoval přebytečné jídlo, které nestíhal sníst. (DexMASTER094)
  • Jednou z nejvýraznějších vlastností ing. Čerta byla ve filmu neukojitelná žravost. Jeho představiteli Vladimíru Menšíkovi nebylo něco takového vůbec cizí a zhostil se své role v tomto směru se vší důsledností: během natáčení přibral deset kilo, kterých se pak těžce zbavoval. (raininface)
  • Poslední film ve kterém si zahrál před emigrací do Anglie režisér Jan Němec. (M.B)

Reklama

Reklama