Reklama

Reklama

Než přišla bouře

  • USA Adrift (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ve filmu o přežití natočeném podle skutečného příběhu vyústí náhodné setkání dvou mladých lidí nejdříve v lásku a posléze v největší dobrodružství jejich života, když musí čelit jednomu z nejkatastrofálnějších hurikánů, jaký byl kdy v historii zaznamenán. (Vertical Entertainment)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (204)

netahlo 

všechny recenze uživatele

Pro zasnene zeny, ktere jednou udelaly osudovou chybu a vlece se to s nima cely zivot, asi srdcervouci podivana. Pri pohledu na svuj obtloustly protejsek, svirajici lahvace a lovici na telefonu sportovni vysledky, zustanou jen oci pro plac, zmar a zoufalstvi. Pro me, jako pro toho s tim lahvacem, nesnesitelna kycovita curakovina s vysostne nesympatickou hlavni hrdinkou. Bod za kameru. ()

Timak 

všechny recenze uživatele

Shailene Woodley i Sam Claflin jsou skvělí herci a hrajou dobře i tady. I když teda Sam nemá moc prostoru zazářit. Každopádně to nebylo špatný, ale zase to nebylo kulervoucí. Úplně vás to nechytne - teda alespoň mě ne. Takže je to fajn, obdivuhodné (vzhledem ke skutečné události), ale dalo se z toho podle mě vymáčknout víc. ()

Reklama

poz3n 

všechny recenze uživatele

Začínám mít pocit, že Baltasar Kormákur opravdu není dobrý režisér. Podobně jako v Everestu se snaží vyprávět film z prostředí, v jehož reálných lokacích by se obtížně natáčelo. Volí proto cestu nekončících greenscreenů, jež jsou na první pohled patrné a ničí tak pocit realistického nebezpečí, který se za pomoci jiných výrazových prostředků snaží divákovi předat. Druhým zásadním problémem filmu je pak podle mě jeho zvolená narativní struktura. Adrift od samého počátku střídá 2 časové linie. Linie A začíná na samém počátku příběhu a během filmu doputuje do jeho středu. Linie B ve zmíněném středu začíná a během filmu doputuje do konce příběhu. Koncept, který se možná zdá zajímavý na papíře, Kormákur vůbec nezvládá a střídá obě linie tak rychle, jako kdyby se bál, že divák na jednu z nich zapomene. Logickým vyústěním je tím pádem absence diváckých emocí, kdy divák prostě nemá čas na to, začít se emočně jedné z linií příběhu věnovat. Vrcholem scenáristické neschopnosti a tvůrčí rezignace je pak závěr filmu a jeho doslovné vysvětlení "překvapivého twistu". Adrift je tak více než průměrný survival film, jehož nejsilnější stránkou je romantika, která by ale při zpětném pohledu měla být spíše podporujícím motivem, než jediným funkčním apsektem snímku. 4/10 ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

příběh ok.Nenabízí sice nic nového,ale každý komu se něco podobného stane (a přežije) má můj obdiv protože já bych to nedal.Každopádně filmy podle podobných příběhů by měly nabízet silnou podívanou a to se tady bohužel neděje.Adrift je hodně podobný Hoře mezi námi,kde bylo taky mnohem víc melodramatu,než survivalu,ale tady to ještě mnohem více tíhne k červené knihovně což mě prostě nedokáže oslovit.Twist,kterého se dočkáme pak není extra neočekávaný a že k němu dojde jsem si myslel už asi od půlky...40% ()

ARI50 

všechny recenze uživatele

Výborný film založený na skutečném příběhu , krásne seznámení dvou lidi společné dobrodružství a cesta ke štěstí skrz moře a sám život. Neuprosný hurikán ale náhle vše změní a začína boj o přezití na moří proti slunci vodě hladu, beznaději, bolesti samotě a největšímu nepříteli halucinacemi. Jedinné co tomu filmu nedáva dokonalost je soundtrack dost spackaný nezaživný nevhodný jediná chyba filmu bohužel. Herecké obsazení super. ()

Galerie (60)

Zajímavosti (12)

  • 90 % filmu bylo natočeno přímo na moři. (griph)
  • Hlavná predstaviteľka Shailene Woodley po druhýkrát v kariére stvárnila skutočnú postavu. Prvýkrát to bolo vo filme Snowden (2016), kde si zahrala ako Lindsay Millsová, priateľka Edwarda Snowdena. (MikaelSVK)
  • Film se inspiroval skutečným příběhem Richarda Sharpa a Tami Oldham, které 12.10.1983 na moři zastihl hurikán Raymond. (Kejf.)

Související novinky

PF 2018

PF 2018

24.12.2017

Začíná se nám finalizovat žebříček TOP 10 nejlepších celovečerních filmů, uvedených v české a slovenské distribuci v roce 2017: 1. Thor: Ragnarok, 2. Wind River, 3. Logan, 4. Paddington 2, 5. Dunkirk… (více)

Reklama

Reklama