Reklama

Reklama

Snímek Cesta bez návratu, který vznikl podle skutečných událostí, vypráví příběh dvou mužů, stavbyvedoucího Romana Melnyka (Arnold Schwarzenegger) a letového dispečera Jakea Bonanose (Scoot McNairy). Jejich životy se tragicky protnou ve chvíli, kdy letadlo, na jehož palubě je Romanova manželka s dcerou, havaruje. (Bontonfilm)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (189)

FAITH.BABE 

všechny recenze uživatele

!!!SPOILER ALERT!!! Nejdokonalejší pocit, když tomu zbabělýmu, práškama nafetovanýmu zjebovi ukáže jak to dopadá, když odmítáš převzít zodpovědnost za svoje činy. Když tam ten chcípák ležel v kaluži krve, měla sem menší orgasmus. Díky za tuhle scénu, zbytek povětšinou slabej, předvídatlnej, kýčovitej a přehnanej, ale nic to nemění na tom, že miluju Arnieho a tak nebejt jeho, asi je mi celej film totálně jedno... #avearnie ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Strejda Arnold se na stará kolena pustil do dramatických rolí a kupodivu mu to docela jde. Ale ačkoliv film láká právě na Arnieho, hlavní hvězdou je tu z mého pohledu Scoot McNairy, jenž perfektně ztvárnil dispečera, kterému se po nehodě rozpadl celý život. A to souvisí s další věcí, co se mi líbila.. Nebyla tu žádná vyloženě kladná a ani vyloženě záporná postava. Prostě to bylo tak, jak to v životě chodí. Oproti tomu stojí trochu unylé zpracování, které postrádá spád a na můj vkus by se tu trochu dalo přitlačit na emoce. Navíc srážka letadel dostala prostor jen na radaru, což je kvůli hlubšímu dojmu docela škoda. Nicméně i tak se jedná o celkem slušnou práci a jsem docela zvědav, kdy se Švarcíka dočkáme v nějaké shakespearovině. 60% ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film je príbehom dobre zrekonštruovanom v seriáli o leteckých katastrofách Mayday. Konkrétne je to časť z druhej série - Deadly Crossroads, kedy sa vo vysokej výške zrazili dve lietadlá. Obrovská tragédia, kedy vo Švajčiarsku padali z neba telá malých detí... Z príbehu mrazí, obrovské nešťastie, ktoré malo dohru v ďalšej tragédii, o ktorej je tento film. Škoda že tu chýba tá vyhrotenosť, silnejšie zahraná túžba po pomste, prehĺbené nešťastie z oboch strán, ale aj úloha médií, ktoré po koľký krát v záujme senzácie opäť zničili životy. Nebolo tu ukázané, prečo sa stala chyba na dispečingu, aká bola úloha kapitánov, scénka, ako otec, ktorého hrá Arnold, našiel nejaký šperk po svojej štvorročnej dcére na mieste dopadu lietadla. To všetko mohlo z tohto filmu urobiť skvost. Žiaľ nestalo sa. ()

Johnny.ARN 

všechny recenze uživatele

Cesta bez návratu je veľmi komorná dráma, ktorá neurazí, ale ani neprinesie ten pravý zážitok. Príbeh je silný, všetko podstatné sa deje buď na začiatku alebo na konci. To medzi tým je taká výplň, spoveď hlavných aktérov, ich pokusy vyrovnať sa s udalosťou. Subjektívne to ale plynie veľmi dlho a tento pocit je umocnený aj tou clivou hudbou v pozadí. Ako počin to nie je zlé, ale hlbšie stopy to asi nezanechá. 3 z 5 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Normálně bych klidně tomuhle filmu vlepil i druhou hvězdu, protože horší filmy opravdu existují (každá druhá Cageovka a úplně každý Seagal), ale v tomhle hraje Arnold. A na film se nemůžu dívat stejnou optikou jako na béčkové braky. Bohužel ale musím uznat že můj akční idol míří, pokud nechce zcela vyklidit místo před kamerou, právě do kalných, zabahněných a zatuchle zavánějících stok. Arnolde, proč? Já se ptám proč? 15% za jedinou solidní scénu na věži. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (9)

  • Za vraždu Petera Nielsena byl Vitalij Kalojev v roce 2005 odsouzen k osmi letům vězení. V roce 2007 byl propuštěn, protože jednal v nepřičetném stavu. V roce 2008 se stal náměstkem ministra vnitra v Severní Osetii a byl jím do roku 2016. Svého činu dodnes nelituje (narozdíl od Romana Melnyka ve filmu). (DBlitz)
  • Natáčanie prebiehalo v americkom štáte Ohio, mestách Columbus a Cincinnati. Z mesta Columbus pochádza aj predstaviteľka Christiny - Maggie Grace. (m.a.t.o.)
  • Vitalij Kalojev osobně našel svou dceru v troskách letadel. Stejně jako našel její náhrdelník. (Dinsberg)

Související novinky

Arnold nejlepším zabijákem na světě

Arnold nejlepším zabijákem na světě

05.05.2016

Čtvrtý díl Expendables je zatím v nedohlednu a šestý Terminátor se taky nechystá, Arnold Schwarzenegger tedy nemá zrovna napilno. Ještě letos ho uvidíme v dramatu 478, kde bude nahánět leteckého… (více)

Reklama

Reklama