Reklama

Reklama

Dva nepravděpodobní společníci se vydají na nebezpečné dobrodružství přes neprozkoumanou planetu a snaží se utéct z nebezpečné a dezorientující reality, kde všechny myšlenky je vidět a slyšet... Na planetě, kde žije Todd Hewitt (Tom Holland) všechny ženy zmizely. Muži jsou zase postiženi “hlukem”, sílou, která zveřejňuje všechny jejich myšlenky. V tomto nebezpečném světě nouzově přistane se svou vesmírnou lodí Viola (Daisy Ridley). Todd ji objeví podle zvláštního ticha a přísahá, že ji ochrání. Bude však na to muset najít vlastní vnitřní sílu a probojovat se tajemstvími planety. (JOJ Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (177)

Lacike 

všechny recenze uživatele

Zaujímavý nápad s planétou na ktorej sa myšlienky všetkých chlapov vizualizujú, takže ich môžu všetci vidieť jak film. A na potvoru sa to žien netýka. Lenže tento nápad pôsobí skôr otravne. Mohlo to fungovať ako psychologická sonda jak by takto mohli ľudia fungovať, ale na tú sa tvorcovia zvysoka vykašlali. Postavy sú jednorozmerné figúrky s priehľadnými motiváciami u každej z nich. Hneď viete, kto je dobrák, kto zloduch a čo sa zhruba stane o 5 minút. Tom Holland ako hlavný hrdina znova variuje svojho Spidermana a už začína byť otravný. Po mizernom Cherry má na konte ďalší nepodarok. Daisy Ridley zase dokazuje, že fakt hrať nevie a pôsobí asexuálne. Stavím sa, že za pár rokov prizná, že je lesba. Chémia medzi ústredným párom je nulová a Daisy sa často správa afektovane alebo rovno dementne. Akcie je tu minimum. Celé to vyzerá jak nejaká trochu výpravnejšia epizódka Stargate. Úplne sklamaný nie som. Knihu som nečítal, ale potenciál na dobrý film tam rozhodne bol. Len sa behom cesty na filmové plátno niekam stratil. Výsledok je na úrovni filmu After Earth. Proste taký divne nefunkčný film po každej stránke až je to skoro fascinujúce. 4/10. ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Toto že natočil režisér Na hrane zajtrajška? Veď to bolo skoro ako facka. Dve hviezdy len za slušnú výpravu a sympatický casting, inak film o ničom. Minimum akcie, potenciál všetkých hercov nevyužitý, scenár (tam bol vôbec nejaký?), nič sme sa poriadne nedozvedeli ani na začiatku ani na konci, pôvodní obyvatelia planéty trestuhodne nevyužití, neviem neviem, na tomto sa toho už asi viac pokaziť nedalo. To fakt aj Smithov sci-fi prepadák After Earth bol ďaleko lepší, ako písal aj T2. ()

Reklama

sir-dave 

všechny recenze uživatele

No, "nový" Jumper se nekoná. Ústřední dvojka je sympatická, jenže dějově to bylo nudné jako prodejce vysavačů. Poslouchat volně slyšitelné cizí myšlenky může být zajímavé, ale pravděpodobně jen nějakou chvíli. Ty problesky spíše rušili a jen občas to zamířilo do vtipných situací (s polibky). Naháněčka od ničeho k ničemu. Prodloužený pilot k seriálů by zněl líp. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Dougha Limana mám rád, Bourne Identity i Edge of Tomorrow se staly instantními klasikami a i Pan a Paní Smithovi a Barry Seal byly hodně fajn filmy... jenže vedle nich natočil i Jumpera s Haydenem Christensenem, a přesně z jeho ranku je Chaos Walking. Mladé hvězdičky z aktuálně populárních frančíz v hloupém příběhu a v povrchně vymyšleném světě. A fakt mě to mrzí, na jeho spolupráci s Hollandem a Ridley jsem se těšil a ta hlavní myšlenka mi přišla velmi nosná - postapokalypticky působící svět ve kterém všechny myšlenky jsou hned všem na očích a tak v něm neexistuje tajemství, a zároveň se všichni propadají k primitivně pudovému chování, to má velký potenciál. Ale tady s tím pracují jednak hrozně nezajímavě, a jednak extra líně - scénáristé "podvádějí" tu premisu jak se jim to hodí. Když chtějí aby se hlavní hrdina hloupě prozradil, tak se to samozřejmě hned stane. Ale když před ním má celá vesnice celý jeho život držet strašlivé tajemství? No tak to přece není žádný problém. Nakonec je to celé jen o tom aby Tom Holland mohl hrát nadšeného blbečka (takže vlastně to samé co ve Spider-Manovi) a s velmi ošklivě oblečenou a učesanou Daisy Ridley se během pobíhání po lesích sbližoval co nejtrapněji. A přitom je honí nudný Mikkelsen a nějaký černý magor, a asi na půl minuty se objeví i mimozemšťan, který vypadá cool, chybí mu ruka, a nemá tu absolutně žádné opodstatnění - nic se o těch mimozemšťanech nedozvíme, tenhle jen přijde a zmizí, v příběhu dál nehrají roli. Wtf. Btw naprosto netuším co na tom stálo sto mega. Oni se doslova celou dobu honí po lesích s pár ruinami, vypadá to ještě o něco levněji než nedávný německý seriál Tribes of Europa co se točil v Praze a v okolí Mácháče, a na žádnou velkou akci nedojde. ()

BMW12 

všechny recenze uživatele

Doug Liman prostě sci-fi filmy točit umí. Já jako milovník sci-fi musím ocenit i tento snímek, protože je to nový nápad, nový příběh a mně to velico bavilo a líbilo se mi to. Tom Holland je super tahoun filmu, takový obyčejný kluk, a Mads Mikkelsen zase skvělý záporák. Za mě jasné 4*. Jen škoda, že film propadl a žádné pokračování tak nebude. ()

Galerie (71)

Zajímavosti (17)

  • První týden natáčení si Tom Holland zlomil nos, když ho během natáčení akční scény omylem praštil kaskadér do obličeje. (Azurose)

Související novinky

Kdo převzal roli Grindelwalda?

Kdo převzal roli Grindelwalda?

26.11.2020

Před dvěma týdny jste se zde mohli dočíst, že studio Warner Bros. intenzivně jedná s hercem Madsem Mikkelsenem o jeho možném nahrazení Johnnyho Deppa v roli čaroděje Gellerta Grindelwalda ve třetích… (více)

Limanův pandemický heist nabírá obsazení

Limanův pandemický heist nabírá obsazení

02.10.2020

Ještě než se Doug Liman vydá spolu s Tomem Cruisem do vesmíru, chystá se režisér natočit pandemicky heist thriller Lockdown. A jeho nízkorozpočtová novinka už dokonce má i obsazení. V hlavní roli si… (více)

Jaký film chystá Daisy Ridley?

Jaký film chystá Daisy Ridley?

04.05.2020

Máme 4. května, Den Star Wars, takže začneme rovnou novinkou o hvězdě poslední trilogie herečce Daisy Ridley. Ta má po letech strávených zachraňováním galaxie daleko, daleko odsud coby mladičká Rey… (více)

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

Sci-fi Chaos Walking čekají přetáčky

05.05.2019

Studio Lionsgate najalo režiséra hororů Smrt ve tmě a Lesní duch Federica Álvareze, aby dohlédnul na přetáčky chystaného sci-fi blockbusteru Chaos Walking s Tomem Hollandem (Spider-Man: Daleko od… (více)

Reklama

Reklama