Reklama

Reklama

Po návratu z vězení Jake Blues s bratrem Elwoodem navštíví dům, v němž byli kdysi vychováni jeptiškami. Tady stojí před jasným rozhodnutím: na to, aby sehnali 5000 dolarů pro kostel, mají pouhých jedenáct dnů. Jake s bratrem Elwoodem se proto rozhodnou obnovit jejich bývalou bluesovou skupinu. Tím se kolotoč ztřeštěných akcí a honiček s poldy v patách teprve roztáčí. Jejich plány na získání peněz totiž neustále někdo narušuje, dvojice bratrů také na sebe poštve téměř každého… Příběh, který využívá hudební komedie ve spojení s žánrem akčního filmu, proslavily dvě velké honičky aut. V hlavních rolích zaujmou herecké hvězdy Dan Aykroyd, John Belushi a John Candy. Vedle skupiny The Blues Brothers Band tu nalezneme jako hosty známé osobnosti filmového světa (Steven Spielberg, John Lee Hocker, Twiggy, Frank Oz, Steve Lawrence a Paul Reubens). Na tento snímek navazuje volné pokračování Blues Brothers 2000. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (165)

Kinofil 

všechny recenze uživatele

|| R || Universal || Rozpočet: $27 mil. || USA: $57 229 890 - ČR: Neuvedeno - Celkem: $115 229 890 || Tuhle kultovní klasiku už jsem nemohl dál přehlížet. A když už si ji poprvé pustit, tak proč ne v prodlouženém sestřihu. Inu až tak dobrá volba to nebyla, jelikož pro mě jako neznalého těch 20 minut navíc bylo poměrně vyčerpávajících. Kdo to však už mnohokrát viděl, ten prodlouženou verzi určitě ocení. Landis spolu s Belushim a Aykroydem natočili vskutku hudební komediální epos, který nehodlá dělat absolutně žádné žánrové kompromisy a těch 133-148 minut si odůvodní. Je neuvěřitelné, že se jim to nerozsypalo pod rukama a má to nějakou hlavu a patu. A pokud ne, aspoň se zasmějete a jde se dál. Ale pPříběh stranou, tady jde hlavně o hudební čísla, bláznivé scénky ala SNL a hromada skvěle využitých cameí. Byť bluesu nijak neholduju, paradoxně jsem si vystoupení užil víc než humor. Ten byl na můj vkus buď už zastaralý, nebo málo úderný (v porovnání třeba s Bláznivou střelou). Nicméně jsem věděl, že to všechno vede k zřejmě nejepičtější automobilové honičce všech dob, u které jsem si celých 20 minut neskutečně chrochtal blahem a chychotal se s dalším a dalším absurdním nápadem. Prachy (těch pár drobných) na to byly vidět, až jsem měl v závěru pocit, že koukám na úplně jiný film (ty historky o kokainu na place zřejmě budou pravdivé). Prostě geniální. Velká škoda, že dnešní komedie/parodie nemají podobný drajv a šmrnc. Je to holt o talentu. 80%. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Záchrana sirotčince z pera Johna Landise a Dana Aykroyda mě za srdce nechytla, proběhlo to jen tak napůl plynu, žánrový mix je hodně široký a po pravdě jen v té hudbě jsem našla zalíbení, tahle složka je parádní.. Bratři Bluesovi na cestě k vydělání peněz jsou místy zábavní, místy vtipní a musím otevřeně přiznat, že pro mě místy i nudní a délka snímku na mě byla příliš velké sousto.. ()

Reklama

Milivoj 

všechny recenze uživatele

Spoustu písniček, automobilové honičky, výbuchy a fašisty, moc jsem toho na základě recenzí od filmu nečekal. Ke svému údivu jsem dostal něco víc: Vtipnou a vůbec ne hloupou zábavu, příběh který má hlavu a patu, pohodičku i energii. Doporučuju, neodejít mi kazeta do věčných lovišť i s videem, hned bych se na řádění bratrů Bluesových - těch s božím posláním - podíval znovu. Snad se zase někdy objeví v televizi. ()

H.Gordon 

všechny recenze uživatele

Blues Brothers patří mezi můj nejoblíbenější muzikál. Je vtipný, originální a hudba je naprosto fenomenální. Film má délku tak akorát, není tam jediné hluché místo a od začátku do konce jsem se jenom smála. Dan Aykroyd s Johnem Belushim se předvedli v tom nejlepším. Ráda hodnotím trochu konkrétněji, takže bych dala 4,95:-) ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Nemôžem zakryť určité sklamanie. Mohol to byť geniálny film - 80's, John Landis, elita SNL tvorby, blues ... ale nie. Hlavný problém je to, že film nemá dej. Síce sa tvorcovia snažia tento problém zakryť vtipmi, ktoré zhadzujú aj tu malú vážnosť filmu a odsúvajú ho k absurdným komédiam bez deju - nedarí sa to. Mnohé vtipné scény síce vtipné sú, ale nie dosť - sú zle natočené. Nemajú dostatočnú silu a razanciu. Za všetko je potrebné spomenúť "cameo" Carrie Fischer. Na druhej tu máme občas (!!!) aj nejaké to blues, Dana Aykroyda, Stevena Spielberga (geniálne cameo!), či hviezdy hudobného neba ako Ray Charles, či Aretha Franklin. Dôvod prečo som sa rozhodol dať 80% a nie 60% má dve slová - JOHN CANDY. Malé cameo, je asi spolu v štyroch krátkych scénach, ale dokáže upútať na seba pozornosť a svojou geniálnou minimalistickou komediálnou mimikou je vtipnejší ako celý viac ako dvojhodinový (!!!) film. Bol to génius! ()

Galerie (71)

Zajímavosti (36)

  • V době svého uvedení byl snímek rekordmanem, jde-li o množství nabouraných aut. (Matty)
  • Těsně předtím, než Bluesmobil projede během „orby“ nákupního centra hračkářstvím, se nakupující muž v něm ptá, jestli mají „Miss Piggy“, což je jakýsi dodatek ke cameu Franka Oze, který slečně Piggy propůjčil svůj hlas. (Matty)
  • Povídá se, že John Belushi se během natáčení opil a, netuše jak, octnul v domě zcela cizího člověka, kterého požádal o sklenici mléka a sendvič, aby si následně dopřál několikahodinového šlofíka v cizincově gauči. (Matty)

Související novinky

Zemřela Carrie Fisher, hvězda Star Wars

Zemřela Carrie Fisher, hvězda Star Wars

28.12.2016

Řada lidí dnes vyšla z promítání Rogue One a zjistila, že rodina z předaleké galaxie přišla o jednoho ze svých stěžejních členů. V 60 letech nás totiž opustila Carrie Fisher, představitelka princezny… (více)

Reklama

Reklama