Reklama

Reklama

Během pracovního dne dostane Igor (Igor Lizengevič) do rukou obyčejnou obálku, kterou musí doručit na nedalekou adresu. Při pokusu o doručení se setkává se starou ženou, ta mu zaplatí za doručení na správnou adresu, ale upozorní ho, že nesmí obálku otevřít. Igor zjišťuje, že doručení dopisu nebude lehký úkol, zvláště potom, co se kolem něj začnou dít zvláštní a nadpřirozené věci. S pomocí policistky Mariny (Julija Peresild) se snaží dopátrat nejen adresáta tajemného dopisu, ale i jeho minulost. (Lucccy.N)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (42)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Nápad s prokletým dopisem je výborný, technická stránka je také zvládnutá a sedlo mi to i herecky. Nicméně na tak krátkou stopáž tu je až příliš mnoho hluchých míst. I co se týče atmosféry film trošku pokulhává a vůbec by neškodilo trochu víc rozvést samotnou mytologii. Rusové v poslední době natočili pár slušných hororů, ale všechny byly nějakým způsobem nedotažené a patří k nim bohužel i Konvert. Nicméně i tak se dá doporučit. 60% ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Igor je takový moula, co se nechtěně nachomýtnul k dopisu, který je třeba doručit. Samozřejmě spolu s divákem zjistí, že nic se neděje náhodně a že splněním úkolu by mohl eventuálně odčinit hřích, o němž si myslí, že neexistuje. Igor tedy není jen moula, je to hajzl. Raději bych zůstal u pokračování intra z 18. století, ale směrem ke konci začal být příběh napínavý, takže OK. Chvílemi lehce halucinogenní, pěkný vizuál, v temnotě se mohlo přitvrdit. Také finále mohlo být drsnější, ale budiž. Igor tedy byl takový nesympatický podivín.... A nakonec se ukázalo, že hlavní motiv je faustovský. ()

Reklama

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Nevím jestli to Rusáci dělají naschvál nebo nejsou schopni natočit normální horor. Celý film je o chlápkovi co má doručit obálku jakési ženské. Vždy někam dojde a oni ho pošlou jinam tak se to opakuje jen se mění lokace až nakonec tu ženskou najde a ona ho chce zabit. On přežije a předá jí to konec. 40 procent za námět a konec víc z toho nevymáčknu. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Uprostred rušného pracovného dňa dostane Igor (Igor Lizengevič) zdanlivo jednoduchú úlohu. Má doručiť list na adresu neďaleko jeho pracoviska. Keď sa rozhodne úlohu splniť, zisťuje, že nejde o obyčajný list, pretože list má v sebe starobylú kliatbu, ktorej sa práve stal súčasťou. Igorov deň sa stáva stále záhadnejším a musí spojiť sily s policajtkou Marinou (Julija Peresild) ešte predtým, než sa kvôli listu dostane jeho život do ohrozenia. - Rád sa pozerám na tieto vyspelé horory z Ruska, pretože vždy prinášajú trochu iný pohlad na supernaturálny svet. The Envelope má najväčšiu výhodu v tom, že je v ústredí velmi zaujímavá osoba žijúca reálny život, na rozdiel od charakterov typu Paranormal Activity, ktoré sedia celé dni v miliónových domoch a nič nerobia. Mytológia v tomto prípade funguje, tvorcom sa darí držať mysteriózny oblak okolo listu a v závere do seba všetko pôsobivo zapadne, takže sa podla mňa tých 68 minút tomuto hororu oplatí obetovať. + herec z The Bride ()

stration 

všechny recenze uživatele

Trochu nadhodnotím, protože mi tento kousek od našich východních přátel vyloženě sedl. Ruských hororů je jako šafránu, a tak je potřeba oceit každý kousek. Námět je vcelkku originální a pojednává o jedné prokleté obálce, která chce být doručena, ale o kterou její adresáti v žádném případě nestojí. Tempoje svižné, stopáž velice přívětivá a celé to připomíná spíše mystický thriller, než horor. to mi ale také celkem nevadilo. Herci jsou sympatičtí a prostředí ruské metropole neokoukané. Do fakt dobrýho filmu chybělo trochu víc si s tématem pohrát, vymazlit a vygradovat jednotlivé scény. Ale jako celek opravdu spokojenost. ()

Galerie (40)

Reklama

Reklama