Reklama

Reklama

Terapie

(seriál)
  • angličtina In Treatment (festivalový název)
Trailer 1
Drama / Psychologický
Česko, (2011–2019), 48 h 6 min (Minutáž: 21–29 min)

VOD (1)

Série(3) / Epizody(116)

Obsahy(1)

Terapie je český seriál věnující se terapii lidem s psychickými problémy. Psycholog Marek Pošta (Karel Roden) se každý týden setkává s pěti klienty – pacienty, kterým se věnuje od pondělí do pátku. Formát seriálu je převzatý z izraelského seriálu BeTipul, ze kterého vycházel i americký seriál V odborné péči. (sator)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (42)

sator 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Terapie je český seriál věnující se terapii lidem s psychickými problémy. Psycholog Marek Pošta (Karel Roden) se každý den setkává s pěti klienty-pacienty, kterým se věnuje od pondělí do pátku. Formát seriálu je převzatý z izraelského seriálu BeTipul, ze kterého vycházel i americký seriál V odborné péči. ()

InJo 

všechny recenze uživatele

Mám za sebou teprve pár epizod, ale už pociťuju lehkou závislost. A to bych popravdě u čistě konverzačního nekomediálního (natož pak českého) seriálu moc nečekal. ;-) Psychologie mě ale vždy lákala a to postupné odkrývání traumat a hledání pravého jádra lidských problémů může být mnohdy poutavější a napínavější než sebelépe zrealizovaná akční scéna. :-) A ani si nemyslím, že stejně dobře (ne-li dokonce lépe) by to fungovalo jako rozhlasová hra. Herecké výkony se tady totiž určitě neodvíjejí pouze od toho, co a jak protagonisté říkají - nezanedbatelný podíl nepřekvapivě mají i jejich obličejová mimika, gestikulace apod. Zdánlivě zcela jednoduchý, ale v důsledku opravdu zajímavý přístup ke zpracování nejrůznějších sociálních témat a lidských osudů. S01: 80 % ()

Reklama

easaque 

všechny recenze uživatele

-3* před časem jsem začal sledovat tento chválený seriál, který vychází z ověřené světové značky, která se jen převedla na naše reálie. Budiž ... takhle to ve světě chodí a hodně seriálů a sitcomů má vlastně svůj předobraz jinde. Vydržel jsem nakonec asi tak deset dílů a nechytly mě příběhy "pacientů" natolik, že bych to dokoukal, i když je to herecky ztvárněné kvalitně. Třeba bude někdy jindy čas a chuť se k němu vrátit, ale prozatím zůstanu u průměrných třech hvězdiček. [ PŘÍBĚH: 3 /// SMYSL: 2 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 1 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 1+ /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 2 (3*MAX) ] ()

Blueeyes 

všechny recenze uživatele

Kdybyste někdy měli pocit, že jen vy vedete divnej život... pusťte si Terapii. Jestliže máte dojem, že se nám snad v té naší vlasti nedostává dobrých herců... pusťte si Terapii. A máte-li místo a čas na trochu nové závislosti, opět jděte do Terapie. Herecké výkony (zvlášť u některých postav a v konkrétních epizodách) vyráží dech. Musely to být štosy a štosy scénáře, protože v tomto projektu se v jednom kuse mluví a všechno je hlavně o dialozích. Dám krk na to, že v některých postavách, situacích či momentech se určitě poznáte. Určité postavy budete milovat a jiné vám způsobí kopřivku a budete se modlit, ať už na další sezení nechodí. A sám terapeut? Inu i ten má svoje problémy, velké a co si budeme povídat, sám tu terapii potřebuje jako koza drbání :-) Po první sérii musím dát klobouk dolů před tím, co v ní Klára Melíšková, Lukáš Hejlík, Martin Hofmann a především Karel Roden ukázali. Civilni, autentické, přesvědčivé, ... lidské. No jo. ()

Remedy 

všechny recenze uživatele

Seriálová Terapie těží především ze dvou nosných bodů a těmi jsou kvalitní scénář (který má sérii od série stoupající tendenci) a silné zakomponování terapeutova osobního příběhu do celého vyprávění. Troufnu si říct, že na tuzemském seriálovém poli je Terapie vůbec to nejhodnotnější, co kdy vzniklo a dlouhou dobu nic podobně komplexního a emocionálně strhujícího jen tak nevznikne. Budu jedině rád, když se zmýlím. Terapie má totiž něco, co podobně ambiciózním tuzemským projektům schází, a to je schopnost udržet diváka po celou dobu v permanentní pozornosti. Za mě nejlepší role Karla Rodena. 1. série: 80%, 2. série: 85%, 3. série: 90% ()

Galerie (317)

Zajímavosti (33)

  • Marek (Karel Roden) střídá slovo pacient a klient, mezi slovy je však obsahový rozdíl. Zatímco pacient vychází z latinského slova pati – něčím procházet či trpět, za pacienta je označován ten, kdo žádá zdravotní péči. Klientem je ten, který čerpá nějakou službu, většinou za peněžní plnění. (sator)
  • Vila, ve které Marek Pošta (Karel Roden) bydlí a provádí terapie, se nachází na adrese Lomená 493/10 ve Střešovicích. Dvojdům byl navržen pro profesora Františka Krejčího, který přednášel na Karlově univerzitě filosofii, logiku a psychologii, a jeho zetě, malíře Emila Fillu. Postaven byl v roce 1924. Dům zůstal v držení rodiny Krejčů. (sator)
  • Marek (Karel Roden) říká: „Nedělám si poznámky už patnáct let.“ Není to pravda, čas od času si při terapiích bere zápisník a zapisuje si, naposledy to bylo to tři epizody zpět, při terapii jedenáctiletého Viktora. (sator)

Reklama

Reklama