Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Novinář Chris Chandler přijde v Los Angeles o auto, které nutně potřebuje. Nečekaně mu pomůže neznámý muž, který mu daruje svůj luxusní vůz. Překvapený Chris později dárce, právníka Thorsena, vyhledá, a ten mu vypráví, jak byl před časem v nemocnici s dcerkou, která dostala astmatický záchvat. Lékaři si jich nevšímali, dokud je k tomu se zbraní v ruce nedonutil mladý raněný černoch, kterého nikdy dřív neviděl. Chris se rozhodne vypátrat o podivném řetězu dobrých skutků víc. Dostane se tak na stopu jedenáctiletého Trevora McKinneye, který žije na chudinském předměstí Las Vegas s matkou, alkoholičkou Arlene. Před čtyřmi měsíci dostala jeho třída od nového učitele Eugena Simoneta neobvyklý úkol. Vymyslet způsob, jak zlepšit svět kolem sebe, a pokusit se ho realizovat. Trevor přišel s nápadem, že pomůže třem neznámým lidem, a každý z nich místo aby mu pomoc oplácel, ji pak poskytne dalším třem. V rámci projektu přivedl domů bezdomovce Jerryho, dal mu najíst, nechal přespat v garáži a poskytl mu trochu peněz. Druhý, kterému se Trevor rozhodl pomoci, byl sám učitel, poznamenaný v obličeji popáleninami. Pokusil se dát ho dohromady se svou matkou, kterou se tak současně snažil ochránit před svým hrubiánským otcem Rickim. Později však nedokázal zabránit týrání spolužáka Adama trojicí rváčů a smutně konstatoval, že ani v případě Jerryho a učitele se mu snaha nevydařila. Netušil, že se jeho nápad šíří jako nenápadná lavina celou zemí. Ne všechny pohádky však mají dobrý konec. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (437)

keddy79 

všechny recenze uživatele

Nechápu kritiku znějící na závěr filmu. Kdyby to neskončilo takhle, řekla si, "hm, zase otřepaný hollywoodský konec" a dala nanejvýše za 4. Ano, tento snímek hrál na city, měl dojmout k slzám, ale nijak kýčovitě se u toho netvářil na čemž se bezpochyby podíleli výborní herci. Nemusí být všechno reálné, může to být klidně utopistická vize, jen když má v sobě myšlenku, která osloví a přivede k přemýšlení. ()

Smok 

všechny recenze uživatele

Neviem, kto písal scenár k tejto presladenosti, ale niečo podobné už kedysi vymyslel súdruh Arkadij Gajdar, keď dal vzniknúť literárnej postave - Timurovi a jeho parte. Tiež im tá utopia o konaní neskutočného dobra moc nefungovala. Trevorovi som ju tiež moc neveril, ale chápem, že mnohým ľuďom sa na to pekne dívalo. ()

Reklama

jahol 

všechny recenze uživatele

Ano, ten film těží z velmi zajímavého námětu, hrají v něm výborní herci - herectví Kevina Spaceyho a Helen Huntové, to je lahůdka a Joel Osment jim to rozhodně nekazí. A ten film má taky strašně patetickej konec (tak patetickej, že to dokonce zarazilo očekávanou invazi slzných kanálků i u Jahola, kterej poslední dobou bulí u všeho, co je jen trochu důvěryhodný) a to dokonce ve dvou scénách - Spacey a Huntová těsně po natáčení ve třídě a pak poslední minuta... a zpracování námětu do scénáře je občas trochu šroubované. Ale čtvrtou hvězdičku mu musím přidat za ty dvě otřepaný pravdy, za který jsem vždycky rád: 1) SKOREM každý z nás stojí za to 2) zlo NENÍ dělitelné na malé a velké. ()

Diamant 

všechny recenze uživatele

V originálnom znení je to veľmi pekný film. Preklad - dabing v češtine (respektíve v slovenčine) je však žiaľ zavádzajúci, a to z jediného dôvodu: v originálnom jazyku sú rodičia hlavného hrdinu predstavovaní ako druh a družka, kým v preklade z nepochopiteľných príčin ako manželia, čo pre tých, ktorí zastávajú nerozlučiteľnosť manželstva je veľký rozdiel - v prvom prípade má manželstvo medzi matkou a učiteľom zelenú, v druhom červenú. ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

Přemýšlím, jaký by mi k tomu filmu seděl konec, když s tím skutečným jsem nebyla spokojena. Celý ten děj se plácá mezi velmi silnými a pozitivními momenty a mezi neskutečně klišovitými okamžiky. Takže jakýkoliv takhle rázný závěr by mi připadal poněkud násilný, ať už pozitivní nebo zlý. Buď je celý svět krásný a nebo stojí úplně za hovno. Copak mezi tím už nic není? Nemám pocit, že k určitému zamyšlení nad smyslem Trevorova snažení bylo nutné až takto šokovat. Viděno v rámci projektu 52 Films by Women. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (13)

  • Když bezdomovec Jerry (James Caviezel) sype malému Trevorovi (Haley Joel Osment) křupky do misky, miska je úplně plná. Při dalším záběru je však miska plná pouze z poloviny. (Reesam)
  • Ve scéně, kde Mr. Thornsen (Gary Werntz) daruje Chrisi Chandlerovi svůj jaguár, Chris (Jay Mohr) zavtipkuje, jestli náhodou nechce, aby za to zabil jeho manželku. Mr. Thornsen odvětí, že to by bylo lákavé. Jde o takový interní vtip, neboť civilní manželkou představitele Mr. Thornsena je režisérka filmu Mimi Leder. (8smdesat)
  • Dům McKinneyových byl postaven na okraji Las Vegas speciálně pro účely natáčení. Dům stále stojí, ale prošel výraznou přestavbou. (8smdesat)

Související novinky

Alfieho Ptáci po bayovsku?

Alfieho Ptáci po bayovsku?

19.10.2006

Šílená představa, řekl by si běžný divák, na jehož názor stejně vysoce postaveni mužové filmařského průmyslu moc nedají. Jenže když je hlavní role v takovém projektu nabídnuta australské krásce Naomi… (více)

Reklama

Reklama