Reklama

Reklama

V Bosně je zavražděn významný politik a nedaleko Uralu právě explodovala jaderná hlavice. Dvě zdánlivě nesouvisející tragické události. První záhadné okolnosti vyplouvají na povrch a krizový štáb Bílého domu začíná okamžitě pracovat na nejvyšší obrátky. Šéfka oddělení nukleárního dozoru Julia Kelly dostává k ruce svérázného pomocníka, drsného vojenského specialistu Toma Devoa. Tahle dvojice spolu nudu rozhodně nezažije. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (215)

Styxos 

všechny recenze uživatele

Akční film, který sice ničím nezajmu, ale rozhodně se nemá za co stydět. George Clooney tu předvádí nadmíru bezva výkon, Nicol Kidman je jako vždy kočka a na konci se taky trochu zapojuje do akce (škoda, že ten výbuch nebyl větší). A taky mě docela dostalo to, že jejich dvě postavy spolu neměly žádný románek. A na závěr - Hans Zimmer tentokrát neodvedl takovou dobrou práci s hudbou, na kterou jsem u něj zvyklý. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Dnes již přecejen hodně naivní akční snímek, ve kterém není pro americkou vzdušnou jednotku problém vydat se na výlet do Dagestánu v Rusku. Clooney zpočátku zábavný, postupem času se z něj stává jen zanícený pronásledovatel, který za každou cenu musí dosáhnout svého cíle. A tak to má být. Teroristy je třeba zlikvidovat, stejně jako zneškodnit bombu. Že jej na konci za tohle povýší? No ještě aby taky ne. 55% ()

Reklama

giovanni3 

všechny recenze uživatele

Kvalitní herecké obsazení není bohužel všechno. Scénář byl dost průměrný (scéna ve vlaku byla hodně dobrá) a i zisk úvodních klíčových informací byl úsměvný (osobní poznámka zrovna u transferu jaderných hlavic od místa nehody směr Írán a zrovna ta zkratka říká takřka vše od Sarajeva po název ulice v NY) a i ochranka v té firmě dosti pospávala... Kidman tu vlastně ve finále jen pobíhá s Clooneym tam a zpět a nic tak 2x neřeší.. 3z5 ()

MikO_NR_1909 

všechny recenze uživatele

Preplácané akčné pole nudizmu. Tradične nelogické chovanie postáv, najmä vzhľadom k prioritám, ktoré ich postihujú a jak na ne dotyční reagujú. Nevierohodné a smiešne kaskadérizmy v každej minúte. Slabé resp. dosť nevýrazné výkony celebritných hviezd, medzi ktoré sme sa (čiastočne) a s nadšením "pripojili" i my Slováci. Veď je to predsa super, nehľadiac v akom kvalitatívnom pudingu sme účastníkmi. A je zaujímavé, ako sa tieto atribúty, ktoré som vyššie spomínal ako kritickú nôtu, v žánrových pravidlách často vyskytujú. Ako nejaká rakovina. ()

MM11 

všechny recenze uživatele

Rádoby objevný thriller, přidávající k provařenému tématu i pokusy o objasnění nejdednoznačného a palčivého problému. Bohužel v tomto ohledu Leder selhává nejvíc, její systém "vydření slz" za každou cenu a překrývání faktů je minimálně nechutný. Břemeno scénáře nemůžu pod špatným pochopením uspět, a proto nepomůže ani sympatická dvojice v akci. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (23)

  • Vlak, do něhož jsou ve filmu nakládány bedny s jaderními hlavicemi, táhne československá parní lokomotiva značky Škoda s rozchodem kol 1435 mm. Je však na ruské trati s rozchodem koleje 1524 mm. Scéna musela být proto natočena na vlečce v Malackách. (hippyman)
  • Lokomotivy ve filmu byly značně „letité“ modely. Parní 475.1 zvaná „Šlechtična“ byla vyráběna v letech 1947–1950 v Československu, dieselová T679.1 v čele stíhacího vlaku generála Kodorova (Alexandr Balujev), zvaná lidově „Sergej“, má v rodném listě datum 1964 a byla vyrábněna v Rusku. V době, kdy byl film uveden do kin, éra Sergejů na našem území pozvolna končila. (Robbi)
  • Ruští vojáci ve vlaku jsou ozbrojeni československými útočnými puškami Vzor 58. (Saccard)

Reklama

Reklama