Reklama

Reklama

Kingsman: První mise

  • Velká Británie The King's Man (více)
Trailer 12

Obsahy(1)

Zatímco se sebranka nejhorších tyranů a geniálních zločinců připravuje rozpoutat válku, jež má zahubit miliony lidí, jeden muž musí vyhrát závod s časem a zastavit je. Ve snímku Kingsman: První mise se stanete svědky zrodu první nezávislé tajné služby. (Falcon)

Videa (6)

Trailer 12

Recenze (491)

anais 

všechny recenze uživatele

Perfektní choreografie 3 bojových scén nevymaže bizarní vzpomínku na Rasputinovo olizování nohy chudáka Ralpha Fiennese, zvláštní patetický zvrat v polovině filmu, slabé triky, a dojem z celkové nevyváženosti. Někde hluboko se skrývá docela zajímavý nápad o superzločincích, kteří ovlivnili 20.století. Ale výsledkem je jen zpatlaná podivnost. Ztráta času. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Mám Vaughna rád, ale takhle ne. Atmosféru a kulisy první světové tu režisér vystihl celkem hezky. Akce je pak pochopitelně super a třeba noční scéna v zákopech je jedna z nejlepších, co kdy natočil. Jenomže zatímco vizuálními nápady Vaughn jako obvykle jenom hýří, příběh a dialogy tentokrát konkurují tomu nejhoršímu, co může popcornová tvorba nabídnout. V podstatě bych se nebál to přirovnat k poslednímu dílu Rychle a zběsile. Debilní dialogy, co tahají za uši a extrémní tlačení na pilu z hlediska citů a emocí – do takové míry, až je z toho medvědí služba – bych u Kingsmanů zrovna nečekal, korunu tomu pak nasadily námluvy s Rasputinem, které byly tak totálně bizarní a over-the-top sprosté, že jsem si nebyl jistý, jestli stále sleduju ten samý film. Zklamání je slabé slovo. Tohle byla čirá frustrace. Dejte mu komiks, gangsterku, cokoliv – momentálně totiž s Kingsmany akorát padá strmě dolů... 4/10 ()

Reklama

Nin 

všechny recenze uživatele

Blbý je, že hlavní klučina nemá na akčního hrdinu příliš velké charisma a prostě není celkově zapamatovatelný. Naštěstí Ralph Fieness má dost charismatu za oba. V tomto pokračování série, která se nebere vážně a nabízí vysoce kvalitní akci (i když dost přestřelenou), se vrátíme do minulosti, kde se nám ukážou počátky těchto tajných agentů. Konkrétně tu máme první polovinu 20. století, a tak dojde na střet s úchylným Rasputinem anebo uvidíme atentát na Franze Ferdinanda. Samozřejmě je to vše upravené tak, že to působí skoro až parodie na hollywoodské pojetí historie... ale je to sranda. Příběh je poměrně fajn, ale nic extra. Určitě to není žádná super alternativní historie ve stylu Tarantina a oba předchozí díly mě bavily o dost víc. Celkově však solidní a hlavně je tu ten typ akce, kterou mám rád a baví mě. (6/10) ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Po oznámení prequelu namísto dalšího sequelu mých milovaných "Kingsmanů" jsem nebyla 2x nadšená, ale božský Matthew Vaughn opět nezklamal. Je to emotivní, je to svižné, vizuálně podmanivé, o "šokující" zvraty není nouze a sílu a vizuál zákopové části by mohl závidět kdejaký válečný film. Palec nahoru také za tu diváckou hru na kočku a myš, kdy máme záporáka přímo před sebou, ale nevidíme mu do tváře. (Poznal ho někdo?xD) Hvězda dolů za přehnaného Rasputina a super-rychlý šplh po skále, ale i nadále si stojím za tím, že síla, s jakou mě Matthew Vaughn dokáže během akční scény přikovat do křesla, je až neskutečná. ♥ ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Tak na takto rutinní výsledek jsme vážně díky neustálým odkladům čekali? Opravdu? Snímek The King's Man režiséra Matthewa Vaughna je totiž od začátku až do konce zcela průměrnou, místy až bolestně podprůměrnou záležitostí, ve které lze naleznout skutečně jen pár památných scén (Rasputin!). Zbytek tohoto počinu je bohužel jen zbytečná omáčka bez chuti, vedle níž i nevydařený druhý díl z roku 2017 působí svěžím a epicky svižným dojmem. Avšak abych tento snímek jenom nehanil musím uznat, že skvělý Ralph Fiennes v některých momentech skutečně nese na bedrech celý film, přičemž ho i posouvá do alespoň snesitelných diváckých úrovní. Nicméně ani jeho heroické úsilí The King's Man nezachrání před pádem do hluboké studny filmového průměru, z níž není návratu. Je to vážně velká škoda, jelikož Matthew Vaugh má zjevně s touto franšízou velké plány, jen je prostě neumí přenést na plátno ve svém velkém osobitém stylu. Tak snad příště! „I know you want to fight, but there are other ways of doing your duty.“ ()

Galerie (54)

Zajímavosti (19)

  • Báseň, kterou vévoda z Oxfordu (Ralph Fiennes) recituje, je „Dulce et decorum est“ od Wilfreda Owena. Tato báseň byla publikována v roce 1920 a popularizována až po jejím zahrnutí do některých antologií válečné poezie v 60. letech. Není tedy možné, aby tuto báseň mohl někdo znát v roce 1916. (ČSFD)
  • První film ze série, který je v produkci Walt Disney Company poté, co tato společnost koupila Century Fox. (3T)

Související novinky

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

Co Matthew Vaughn plánuje s Kick-Ass a Kingsmany?

25.01.2024

Zanedlouho přistane v kinech akční jednohubka od Matthew Vaughna s názvem Argylle: Tajný agent. Jakmile pak má režisér na kontě nějaké oblíbené franšízy, je nasnadě, že na ně budou padat dotazy při… (více)

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

Další Kingsmani a reboot Kick-Ass jsou na cestě

17.10.2023

Režisér Matthew Vaughn (Hvězdný prach, X-Men: První třída) se čerstvě zúčastnil newyorského Comic-Conu, kde mimo jiné propagoval svůj nadcházející špiónský film pro Apple Argylle s Henrym Cavillem a… (více)

Vaughn by stále rád natočil Supermana

Vaughn by stále rád natočil Supermana

22.12.2021

Režisér Matthew Vaughn (X-Men: První třída) v posledních dnech dělá press tour ke svému nejnovějšímu snímku Kingsman: První mise, a během nedávných rozhovorů tak již stihl potvrdit celou řadu věcí.… (více)

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

Kick-Ass se dočká velkého rebootu

17.12.2021

Režisér Matthew Vaughn momentálně promuje svůj nový snímek Kingsman: První mise a vedle toho, že už před pár dny potvrdil chystání klasického sequelu ke Kingsmanům s Taronem Egertonem, vyjádřil se… (více)

Reklama

Reklama