Reklama

Reklama

Vadí nevadí

  • USA Truth or Dare (více)
Trailer 1

Vadí nevadí je poměrně nevinná hra, při které hráči, když na ně přijde řada, volí, zda pravdivě odpoví na nějakou choulostivou otázku, nebo splní obtížný/nepříjemný/ponižující úkol. Spojení „poměrně nevinná“ přestává platit ve chvíli, kdy v případě lži nebo nesplněného úkolu zemřete. Studentka Olivia (Lucy Hale) vyrazila s partou přátel na pohodovou dovolenou do Nového Mexika. Seznámení s pohledným sympaťákem je zavedlo do lehce strašidelných kulis zrušeného kláštera, kde si zahráli právě Vadí nevadí. Jak už to u téhle hry bývá, kvůli tajemstvím vyplouvajícím na povrch začala atmosféra poněkud houstnout. Opravdové husto ale nastalo ve chvíli, kdy jim onen pohledný sympaťák prozradil, že kdyby je ke hře nenalákal, tak by zemřel. A že teď dost pravděpodobně začnou umírat oni, protože organizátor téhle verze Vadí nevadí se s ničím nepáře. Dalo by se nad tím mávnout rukou, kdyby po návratu domů Olivia a její přátelé nenacházeli připomínky hry na každém kroku. Textovky, telefonáty, nápisy na zdech, dotazy náhodných kolemjdoucích – ti všichni opakují otázku „Vadí nevadí?“ A varianta, že by odmítli, nepřichází v úvahu. Poznají to ve chvíli, kdy to někteří z nich zkusí a zemřou. Jak hráči ubývají, hra nabírá obrátky a stupňuje náročnost. Jak zastavit smrtící kolotoč, když žádné standardní řešení neexistuje? (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (262)

tron 

všechny recenze uživatele

Toto béčko som si zohnal tri razy a zakaždým, keď som ho pustil, mi odpálilo televízor do takej miery, že bol nepoužiteľný a musel som ho natvrdo vytiahnuť zo siete, aby to rozchodil. Stálo to za to? Nie. Postavy nesympatické, napätie takmer žiadne. Niektoré momenty nechcene smiešne. Pravidlá hry nudáááá. Ale videl som už stokrát horšie horory, čiže dávam až neuveriteľných 40%. ()

V_erus_h 

všechny recenze uživatele

Nesrovnávejte to s předchozími filmy na tohle téma. Koukejte na to jako na samostatný solo film a musíte být spokojeni. :D Mně se to fakt líbilo, nápad dobrej, zápletka ucházející. Samozřejmě ano, občas mi vadilo nelogický chování postav, ale, sakra, oni se taky dost často chovali extrémně racionálně, and that´s what I like.. :D A ty joky, geniální, 80%, já byla spokojená. ()

Reklama

Okara 

všechny recenze uživatele

Jako by se nás producenti ptali: Cílovku jsme si vybrali diváky končící na -náct. Vadí, nevadí? Pokud vám to vadí a řadíte se mezi -cetníky, tak si film neužijete. Uvidíte pouze další paralelu na Nezvratný osud s pár prvoplánovitýma lekačkama a tradiční smetánkou amerických teenagerů, který vymíraj dle očekávání diváka. Nebo na jejich hru přistoupíte a užijete si "oddechovej" thriller, kterej neurazí. Pak si třeba všimnete pár trefnejch vtípků, že se v rámci žánru postavy chovaj celkem racionálně a že některý úsměvy jsou pěkně děsivý. A bonus? Krásná parodie sociálních sítí a internetu. Že si na googlu už najdete něčí adresu, na fejsu s kym se kamarádí, policajti vám předhodí obsah messengeru a konec to zabije totálně. Když se dneska ve filmech satira na tenhle problém objeví, má u mě bod, a horor dvojnásob. Blumhouse rozhodně umí víc, ale na to, že z Truth or Dare je cítit jen snaha o kasovní jednohubku pro mladistvý skupinky, tak se člověk pobaví. 60 % ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Hoci je Vadí nevadí iba obmenenou variáciou Nezvratného osudu, napokon ma bavilo viac, než som očakával. Priebeh hry a úlohy, ktoré v rámci nej zúčastnení dostávali by som si dokázal predstaviť vygradované do omnoho extrémnejšej podoby, než umožňoval rating PG-13, ale tak budiž, ide predsa o kinofilm s jasne určenou cieľovou vekovou skupinou publika. Pretiahnuté ksichty však aj napriek tomu mali istý hororový potenciál a počas jednej či dvoch scén ma aj trochu zamrazilo. ()

PavelVanekArt 

všechny recenze uživatele

Fajn myšlenka, na hovno provedení. Nudné a nezajímavé postavy (herci), nikdo neukázal kozy, zas hovna s démonem, napětí prakticky nulový a celkovým uchopením to šilhalo po Final destination. Jako stupidní Béčko pro stupidní diváky kterým stačí míň než nic to asi ale funguje. Finále je stupidní úplně. Jediný, co snad funguje, je kamera a jedna cool scéna na začátku. Jinak generická kokotina, kterých je tisíc a jedna. Ale buď to baví nebo nebaví. Nebaví. 2* a.k.a 25% ()

Galerie (25)

Zajímavosti (10)

  • Existují stránky filmu, kde si můžete tuto hru zahrát. (griph)
  • Mimika, kterou dělají postavy, když je „posedne démon“, je inspirována Willemem Dafoem z mnoha jeho předchozích snímků. (griph)

Reklama

Reklama