Reklama

Reklama

Tygr a drak

  • Tchaj-wan Wo hu cang long (více)
Trailer

VOD (1)

Obsahy(1)

Válečníci, kteří se naučí zacházet se zbraněmi od mnichů z Vudanovy hory, jsou prakticky neporazitelní; jejich podivuhodných schopností si široko daleko všichni váží a mají z nich strach. Ale Li už by chtěl s věčným válčením přestat, a proto svůj slavný meč, Zelený osud, někomu daruje. Meč je ovšem uloupen a Li je přesvědčen, že je jeho svatou povinností zabránit tomu, aby proslulá zbraň padla do nepovolaných rukou. Nezbývá tedy, než aby se v doprovodu své společnice, tělesné strážkyně Shu Lien, vydal po stopách lupiče... (Film+)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (536)

berg.12 

všechny recenze uživatele

Filmy s tematikou bojových umění nikdy nebyly moji srdcovou záležitostí a o mystičnu si také myslím své. Spíše než jako příběh bájných hrdinů ze staré Číny na mě působí jako jakási představa o staré Číně a jejích bájných hrdinech, o které režisér netuší, jaký má vlastně skutečný význam. A obrazově je pro mě třeba takový "Hero" zajímavějším počinem. ()

Sašenka165 

všechny recenze uživatele

Asijské filmy mě příliš neoslovují a nejspíš nemám potenciál je pochopit. Tohle je ale opravdu něco, co mi nejde do hlavy, ať už se budu snažit sebevíc... Ty jejich takzvaně dechberoucí souboje a akce mi tedy vážně dech neberou a když partička rozzuřených asiatů naprosto nereálně skáče po bambusu, tak mě to opravdu neuchvátí. Asi jsem omezená, ale asijská kultura mě neláká a tak nějak nemám potřebu ji obdivovat. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Nádherná, nádherná a ještě jednou nádherná, vizuální stránka filmu je nádherná, proto ty kdo by to snad ještě nevěděl. Kvalitně zpracovaný příběh s osudy hlavních hrdinů má největší sílu na svém konci, bohužel občas mě ve filmu přišla hluší místa, jako kyby si Ang Lee vybíral oddechovou pasáž a mohl zase oslnit. On i soundtrack k tomuto filmu bude pro uši hotová prémie. ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Ten konec! Wow! Nejsem si jistý, zda-li jsem ho pochopil, ale jde obecně o krásný film. Jasně, někdo nepřistoupí na to, že tu postavy doslova létají. Jenže toto není jen bojový film à la Bruce Lee nebo jedna velká honička Jackieho Chana. Je to o postavách. O jejich životech a osudech. O citech a odolnosti. A boji za to, co je správné, byť ne pro každého to musí znamenat totéž. Přes poetiku dialogů a zároveň dosti odlišné rysy čínského dialektu se u nás musíme trochu prokousat, ale říkám ze srdce pravdu, stojí to za to. ()

monolog 

všechny recenze uživatele

řekněme, že je to hezká podívaná. aspoň tedy prvních deset minut, ale když vám dvě hodiny po obrazovce lítají kdovíjací šermíři a nějak se jim nechce se vrátit na zemi a říct vám, o co tu jde, tak to omrzí. jak říká pomo, je to asi epická báseň, a já na básničky nikdy nebyl (kromě třeba baudelaira, to je docela prča). a to je asi můj problém. možná kdyby ten film byl o půl hodiny kratší nebo kdyby tam aspoň ty fyzikálně nereálný prvky nebyly tak zřejmý. prostě mě to nedostalo a dodíval jsem se jen proto, že jsem zrovna měl mastný ruce od masírování a nemohl přehodit dvd. ()

Galerie (76)

Zajímavosti (27)

  • Ziyi Zhang (Jen) v rámci přípravy na film mimo jiné několik měsíců studovala kaligrafii. (Morien)
  • Tan Dun měl na složení a nahrání hudby jen dva měsíce. (Morien)

Související novinky

Letní filmovou školu odstartuje Bod obnovy

Letní filmovou školu odstartuje Bod obnovy

17.07.2023

Letní filmovou školu slavnostně zahájí v sobotu 29. července na české poměry nadstandardní žánrový snímek Bod obnovy. „Přesně po 60 letech (!!!) od premiéry legendární Ikarie XB1 se česká… (více)

Donnie Yen v pokračování Tygra a draka

Donnie Yen v pokračování Tygra a draka

18.05.2013

Weinsteini to myslí vážně, ačkoli jejich plány se trochu změnily. Natáčení dvojky oscarového hitu, kterým Ang Lee redefinoval pohled na kung-fu filmy, mělo původně startovat právě v těchto dnech.… (více)

Tygr a drak pokračuje

Tygr a drak pokračuje

27.01.2013

Film, který definitivně proslavil Anga Lee, získal čtyři Oscary (nejlepší cizojazyční film, výprava, kamera a hudba) a stal se (podle znalců žánru neprávem) prvním kung-fu filmem s duší a mozkem, se… (více)

Ang Lee převezme Fincherovu Kleopatru

Ang Lee převezme Fincherovu Kleopatru

26.08.2012

Možná. Projekt Cleopatra, ve kterém by si Angelina Jolie měla zahrát výrazně realističtější pojetí legendární egyptské vládkyně (spíš než jako svůdkyně bude vykreslena jako šikovná politička a… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno