Reklama

Reklama

VOD (1)

Pět let potom, co strašlivá, nevídaná síla většinu lidí přiměla k sebevraždě, se jedna z přeživších se dvěma dětmi odhodlává k zoufalému pokusu o útěk do bezpečí. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (762)

InJo 

všechny recenze uživatele

"Zrakové" Tiché místo, naštěstí však s naprosto odlišnou dějovou stavbou (dvě paralelně probíhající časové linie, mnohem více postav, rozmanitější situace, přirozeněji působící závěr), takže si i přes prvoplánově podobnou zápletku a prorodinné poselství (k němuž však Bird Box dochází jinou, mně osobně o něco bližší cestou) nijak zásadně nekonkurují/nepřekážejí, naopak se hezky "doplňují" (bylo by to skvělé kombo na nějaký tematický sci-fi hororový večer). Za mě je BB možná ještě o procento nebo dvě lepší, protože mi připadá soudržnější jako celek (TM je holt velmi očividně "rozpůlené"), není v něm tolik zjevných nelogičností, má zajímavější postavy (Sandra, sympaťák Trevante Rhodes a hlavně výborná cynická svině Johna Malkoviche), a navíc nabídne minimálně jedno poměrně odvážné autorské rozhodnutí, které je v přímém rozporu právě s TM (a jež bude určitě nemálo divákům vadit), ale podle mě je zcela legitimní a smysluplné... Velké přesahy bych v BB asi radši moc nehledal, bohatě mi totiž stačí, že jako relativně komorní apokalyptický survival nadprůměrně splňuje vše potřebné - je permanentně napínavý, příběhově poutavě uchopený, dobře graduje a má pár hodně silných scén, které ústřední nápad rozvíjejí a/nebo solidně vytěžují. 80 % ()

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Výborný a hlavně myšlenkou originální survival, který mi nejednou v tom nejlepším smyslu připomněl staré Romerovky (hlavně Noc a Úsvit) a tíživou, ikdyž zároveň naděje plnou, atmosféru Last of Us, ale tentokrát chvályhodně bez čím dál více ohraných zombie. U zombíků si sem tam řeknu: "Tohle přijít, nemám nejlepší kondičku, ale třeba se nějakým štěstím alespoň z kraje ubráním." A tady? Tady bych byla v loji kondička nekondička už s první vlnou, protože já jsem hrozně zvědavá povaha a musím všecko vidět, šátek přes hlavu by to nezachránil. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Atmosférická tísnivka v mistrosvké režii madam Susan, no zdá se, že Netflix naší milované Dánce sluší. Skvělý, vůbec jsem nevěděl odkud co příletne, odhadnout následující dění prakticky nemožný. Jak nemám rád vyprávění ve dvou časových pásmech, tak tady, když došlo na děti jsem byl vysloveně rád, že tomu tak je, protože to byla velmi silná scéna. Sandy mě herecky příjemně potěšila a vlastně odcházím tak spokojen z tohoto bijáku, že dávám plnou palbu. ()

Goldbeater 

všechny recenze uživatele

Může si každý tvrdit jak chce, že jde jen o klon Tichého místa, nelze ovšem Bird Box upřít kvalitu a fakt, že si to jde vlastní cestou a po technické i herecké stránce je to velice povedené (zejména Johnu Malkovichovi a jeho postavě bych přál daleko více prostoru a času). Ale to retrospektivní vyprávění mi přišlo na škodu - člověk kvůli němu už od začátku ví, jak to s většinou charakterů dopadne, a tak vlastně není vůbec překvapen, když se něco zlého stane. Divák je tím zbytečně ochuzen o napětí a jakékoliv emocionální spojení s postavami od začátku postrádá, což je u tohoto typu filmu velká škoda. No a ten konec by snad mohli uvěřit jen naprostí sluníčkáři. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Více prostoru dostává spíše komornější, na můj vkus až příliš televizní část, ve které se vlastně skoro nic neděje, a když už ano, tak jsou to předvídatelné události, viděné již tolikrát předtím v jiných filmech. Hororovější napětí a zábavné putování jsou prostě natolik upozaděny, že jsem tím víceméně jen tak v klidu proplul. Bez peřejí, v suchu, bez překvapení. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (15)

  • Řeka, po které se Malorie (Sandra Bullock) s dětmi plaví, je Smith River v Kalifornii. (Varan)
  • Film vidělo za první týden na Netflixu přes 45 milionů lidí, což z něj tehdy udělalo rekordně nejsledovanější film této společnosti. (hansel97)

Související novinky

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

Seriál Bridgerton je největším hitem Netflixu

28.09.2021

Netflix zveřejnil kupu dat, díky kterým si teď celý svět může zase jednou udělat obrázek o tom, jak moc je vlastně streamovací služba úspěšná, a které seriály potažmo filmy patří k těm… (více)

Armáda mrtvých je na Netflixu obří hit

Armáda mrtvých je na Netflixu obří hit

29.05.2021

Nejspíš se to dalo čekat, v poslední době se to totiž daří všem větším filmům od Netflixu a jen to ukazuje, že marketingově má streamovací gigant vše dobře pohlídané. Každopádně zombie novinku… (více)

V pasti dostane španělský spin-off

V pasti dostane španělský spin-off

15.03.2021

Thriller Bird Box neboli V pasti od streamovací služby Netflix zaznamenal v roce 2018 ohromný úspěch. Snímek se Sandrou Bullock tak okamžitě dostal objednávku na sequel, jenž bude adaptací knižního… (více)

Netflix nabídne obsah zdarma

Netflix nabídne obsah zdarma

01.09.2020

Dva papežové, V pasti, první epizoda Stranger Things nebo komedie Vražda na jachtě – tyto a dalších několik titulů budou čerstvě na Netflixu dostupné všem lidem bez ohledu na to, jestli platí… (více)

Reklama

Reklama