Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Neslavně známé léto roku 1977 bylo časem srážky disca s punkrockem, ale i létem, počas kterého řádil vrah, označený jako "Samův syn". Šílený maniak si vybíral milenecké páry a osamělé dívky. Dařilo se mu zabíjet a unikat beze stop, a jak teploty a počty obětí stoupaly, k pátrání se přidala i samotná mafie a občanské hlídky. Kadeřník Joey se svou partou povalečů dostali nápad, že vrahem je někdo z jejich čtvrti. Sepsali si proto seznam podezřelých a začali hledat toho, kdo jim bude nejvíc připadat jako vrah - někdo, kdo je jiný než ostatní... (Intersonic)

(více)

Recenze (207)

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nevyrovnaný psychologický thriller/drama, který časem nevyhnutelně začne nudit, protože je neskutečně snadno čitelný. Snaha o větší hloubku vyznívá naprázdno, a to možná i kvůli tomu, že si v hlavě jednoduše nedokážu připustit, že by většina hlavních postav (=diskantů) vůbec byla nějakých hlubších interakcí schopna. A taky že není... :-P 70% ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Poměrně dost přímočarý popis houstnutí atmosféry v rozžhaveném městě, kterým bloudí nevyzpytatelný vrah - kupodivu ale film právě tu atmosféru, která by diváka vtáhla do příběhu, postrádá. Snad proto, že se tříští na příliš mnoho postav, z nichž ani jedna není sympatická, zato mají zajímavé dějové linky, které by si zasloužily větší rozvedení. /24. 6. 14./ ()

Reklama

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Victor Colicchio, Michael Imperioli, Spike Lee .. New York, Summer 1977, sériový vrah. No čekal jsem krimi, ale co mi režisér naservíroval bylo ještě lepší. Z vraha a jeho motivů udělal jen druhou dějovou linií a spíše se zaměřil na vykreslení mezilidských vztahů a doby v 70 letech, kterou ovlivňuje střet hudebních stylů, drogy, sex, rasizmus, ... Výborný film, který přes svoji různorodost a délku drží pevně pohromadě, nenudí a přetéká perfektní dusnou atmosférou.. 90%. ()

Streeper 

všechny recenze uživatele

Téma filmu mě osobně moc nesedělo, musím ale říct, že Adrien Brody předvedl vážně skvělý výkon ať už když tancoval v gay představení nebo jako punkáč v CBGB, své role se chopil a zvládl to bravurně. Film je jinak moc dlouhý a místy až nudný. Škoda, že se osobnosti vraha nevěnovali více, protože by to bylo zajímavější. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Konečně důkaz, že Amerika sedmdesátých let byla jeden neskutečně velký bordel :)...Ale vážně - atmosféra filmu je nezapomenutelná, střídání výjevů z běžného života a psychedelických scén se Samovým synem, nevázanost té doby, střet disca a punku (Punk´s not dead!!!) a dusno horkého léta tvoří opravdu skvělou kombinaci. Navíc humor na správných místech, "trocha" neslušné mluvy a výtečné herecké výkony...A díky Spikovi Lee to všechno drží perfektně dohromady. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (14)

  • V klubu CBGB se objeví kapela jménem "L.E.S Stitches". Je to skutečná punková skupina z New Yorku, která hraje od devadesátých let. (ČSFD)
  • Podle scénáře měl být vůdčím charakterem Richie a postava Vinnyho měla mít spíše vedlejší roli. (Chatterer)

Reklama

Reklama