Reklama

Reklama

Všichni to vědí

  • Španělsko Todos lo saben (více)
Trailer 7

Obsahy(1)

Krásná Laura přijíždí do rodného Španělska na svatbu své sestry. Bujarou oslavu v kraji prosluněných vinic však naruší zmizení jednoho z hostů. Brzy se ukáže, že pod povrchem dřímají staré křivdy a tajemství, která měla zůstat zapomenuta. Nejslavnější filmový pár současnosti Penélope Cruz a Javier Bardem excelují v hlavních rolích dávných milenců, mezi kterými to nikdy nepřestalo jiskřit. Psychologický thriller dvojnásobného držitele Oscara Asghara Farhadiho se stal zahajovacím filmem festivalu v Cannes. (Aerofilms)

(více)

Videa (18)

Trailer 7

Recenze (109)

Narciska 

všechny recenze uživatele

Slavní herci v roli obyčejných lidí v nezvyklém dramatu, kde napětí celou dobu skvěle funguje, kde jsou hezky odkrývané rodinné vztahy, kde nám nedají ani o kousek víc informací, i když po tom žízní typicky lidská zvědavost, kde se prostě striktně drží přítomnosti, i když minulost nás všechny neustále dohání, kde ale přece jen zvolený styl vypadá spíš jako amatérské video ze svatby... ()

herr_carter 

všechny recenze uživatele

Miluju španělskou filmovou tvorbu a asi začínám věřit, že i kdyby to bylo podprůměrné, stejně nadhodnotím díky řeči....Tenhle film se mi ovšem líbil moc, ze začátku jsem měl sice trošku problém zorientovat se v rodinných poutech a trošku to zkraje fakt působí jak telenovela, ale v momentě zásadího zlomu, který udává další směr celému filmu, už jsem jenom seděl, zíral a čekal jak to dopadne. Úchvatné herecké výkony Bardem + Cruz..................moje hodnocení = 8 z 10. ()

Reklama

vyfuk 

všechny recenze uživatele

Farhadi se zapisuje do dějin filmu už mnoho let. Já jeho filmy objevil až v posledním půl roce. Začalo to neuvěřitelným konverzačním veledílem, projelo skrze neurčité nic a nyní končí velmi nadějným dalším nic. Všichni to vědí v sobě má španělský temperament, který je trochu zvláštně rozdílný od íránského stylu dříve. To, co mohl být atmosférický a komunikační počin plný odhalení, napětí a zvratů skrze silné charaktery a jejich vzájemné vztahy se stalo jenom dutým a nic neříkajícím filmem, kde se sice hodně mluví, ale moc to neznamená. Nezachrání to ani tuzemské a silné Bardemovo hraní. Škoda promarněné šance. ()

liborek_ 

všechny recenze uživatele

Prvotřídní obsazení, skvělá režie, dobrá kamera i výprava. Vlastně 2/3 filmu jsou vynikající a odpovídají Farhadiho pověsti. Jenže pak se film zlomí a strašlivě mu ublíží velmi nepřesvědčivé rozuzlení. Jakmile se začne vše přímočaře vysvětlovat, veškeré předchozí pečlivě budované napětí opadne, tajemství se utopí v banalitě bez překvapení. Vlastně už ve chvíli, kdy se na scéně objeví Alejandro, začnou vyvstávat určité pochybnosti. Mezi Laurou a Pacem to jiskří. Na jejich minulém vztahu je celá zápletka vystavěna, a proto je i v samotném vyprávění síla: Nejprve radost, štěstí, pak šok, nervozita, průběh horečného pátrání a shánění peněz.... Divákovi se odhalují střípky minulosti, napětí i díky Irenině nemoci s časem narůstá. Pořád to dává smysl a drží příběh pohromadě (byť kvůli vší přímočarosti se otupují jakákoli případná dilemata, před kterými Paco nutně musí stát; všechna rozhodnutí jsou přijímána bez větších cavyků). Alejandro do tohoto vyprávění však přináš WTF moment: Proč jsou Alejandro a Laura - při znalosti všech těch postupně odlupujících střípků - vlastně spolu? Celá konstrukce příběhu se začíná otřásat, gradace napětí ochabne, dějový posun ztěžkopádní, až nakonec přijde finále... Divák se dozví "kdo je pachatel" a předchozí střípky jsou na nic; výsledné torzo mozaiky je nejasné, nepřesvědčivé; "kauza" je vyřešena, nedostaví se však uspokojení, zůstane pouze záhada vztahu Laury s Alejandrem... Film končí v okamžiku, kdy si řeknete, že to, co bude po tomto odhalení následovat, by bylo mnohem zajímavější, než celé předchozí dvě hodiny, během nichž motivace všech postav vybledly do nezajímava... ()

Biopler 

všechny recenze uživatele

Všetci to vedia, že medzi Bardemom a Cruz to stále iskrilo a iskrí. A tak ich Farhadi strčil do filmu, nech nám to predvedú. Som rád, že sa režisér neuchýlil k lacnému sentimentu, dávni milenci sú už teraz rozumoví a ani k bozku nedôjde. Je to fajn dráma o starých krivdách so starým dobrým Mr. Bombičkom, Ricardom Darínom. Toho keď som zbadal, schuti som sa zasmial a začudovane hľadel prečo práve jeho si vybral rejža do filmu. Najväčšia slabina diela je jeho ťažkopádnosť, strnulosť. Príbeh sa začne zapletať až po 40 minútach, to celé predtým je slabé vykreslenie postáv, namiesto toho divák dostane gýčovo pompéznu svadbu. To všetko ďalej je už pozerateľné, s nádychom thrilleru, hlavne vďaka ústrednej spomínanej dvojici. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (9)

  • Natáčanie filmu prebiehalo v mestečku Torrelaguna, severne od Madridu. (MikaelSVK)
  • Ve filmu si také zahráli obyvatelé města Torrelaguna. (griph)

Související novinky

71. Cannes Film Festival a jeho vítězové

71. Cannes Film Festival a jeho vítězové

20.05.2018

71. ročník byl zahájen snímkem Oscary ověnčeného Asghara Farhadiho Všichni to vědí, jemuž vévodí slavný španělský herecký pár Penélope Cruz a Javier Bardem. Česká stopa byla výrazně znát v úvodu… (více)

Reklama

Reklama