Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Lily je úplně obyčejná středoškolačka, která spíš než v realitě žije na mobilu, kde „postuje, lajkuje, šéruje a selfíčkuje“, ostatně jako většina jejích vrstevníků. Když však do digitálních životů většiny obyvatel města pronikne neznámý hacker, který začne zveřejňovat zejména to, co mělo zůstat skryto, začnou se dít věci. Absolutní panika v městečku se záhy promění v peklo a Lily si dříve či později musí položit otázku, zda se vůbec dožije příštího rána. Vše totiž naznačuje, že tím neznámým infiltrátorem do lidských soukromí je právě ona. (Cinemart)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (172)

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Nejsme jako oni! A nebo ano..? Současné hony na čarodějnice, sociální sítě přinášející ztrátu soukromí, důstojnosti a někdy i života, lidé, co se nechávají koupit za vlastní peníze, misogynní sklony, transfobie, úděl žen dělat to, co po nich žádá společnost, sklony k extrémnímu chování, pokrytectví, nedostatek úcty k sobě i druhým, bezohlednost. Mladý Levinson se snažil honit spoustu zajíců, ale jak přepnul do battleroyalního módu morální Očisty, byli všichni pryč, protože střelba z jeho satirické anti-sexist revenge fantasy pušky šla do vzduchu a všechny je zaplašila. Dokonce to došlo až tak daleko, že při závěrečném plamenném monologu Lily Colson vyvstávala myšlenka na lehce cholerickou reakci Jirky Kodeta: „Kdo se ptal na tvůj názor!?“ ()

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Námět snímku se mi líbil. A všem co sdílí každý své hovxx a musí se za každou cenu prsit na instagramu to moc přeju. Soukromí je důležitá věc a když si jí neumí chránit tak pozdě… Toliko k námětu a teď ke zpracování, který až do závěru celkem šlo, ale potom to za mě bylo úplně přes čáru a pokus o Tarantina nevyšel. Ono totiž nejde jenom o množství krve a násilí, ale je tam v jeho filmech i jiná důležitá deviza. ()

Reklama

chelseaman22 

všechny recenze uživatele

Dívky na střední nosí minisukně a souloží na korbách pick-upů, což je na americkém venkově zcela běžná praxe. A právě kvůli tomu, že opíchají, co můžou, tak jsou odsouzeny do rolí viníků a je na ně uspořádán hon s automatickými puškami M-16. A hlavní poselství? Nepodceňujte ženy hrající ve filmu, jehož scénář napsala feministka. 25 % Celosvětový příjem k 10. 4. 2019: $2,500,000, což je 0,36 násobek rozpočtu ()

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Vyborna a cim dalej aktualnejsia tema, ktora vsak naraza na, slusne povedane, nie velmi vydarene spracovanie, najma od 2/3 filmu. Viac by ma zaujimalo ako sa mestecko Salem vysporiadavalo s celou udalostou +1,2,3 dni po nej...Druhy krat skor uprednostnim tematicky blizky, ale vyrazne citlivejsi a najma vydarenejsi Disconnect. 2,5/5* ()

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Nečekejte akční thriller, jde totiž zejména o společenskou satiru o soukromí na internetu a o životě náctiletých Američanek na sociálních sítích, která by se ráda považovala za ostrou a kousavou, ale je přitom mělká asi jako fotky modelek na Instagramu, pózujících před zrcadlem. Prostřednictvím příběhu o pěti středoškolačkách na téma obětí internetových hackerů, kteří nabourávají online úložiště a vytahují privátní data uživatelů na veřejnost, nastavuje zrcadlo Americe a zhýrale oprsklému životnímu stylu její zpovykané mládeže, ale místo toho, aby jej kritizovala, tak jej podporuje a obhajuje. Snímek sice vrcholí v posledních patnácti minutách novodobým honem na čarodějnice (proto se děj odehrává v Salemu, mrk mrk), při němž konečně dojde na trochu akce, je ale potřeba se k němu prokousat více než hodinovou dialogovou expozicí, v níž jsou osmnáctileté hlavní hrdinky opakovaně představovány jako nesympatické a namyšlené cuchty s módním vkusem luxusních prostitutek, co všechno a všechny posílají někam, ale když si někdo dovolí poslat někam je, tak brečí a tváří se ublíženě. Tragédie pak spočívá v marné snaze filmu přesvědčit diváka, aby jim fandil. Za zmínku stojí místy docela nápaditá režie a kamera, pár hezky natočených scén (přepadení rodinného domu v jednom záběru) a trefně namířená kritika pokrytců, kteří odsuzují jiné lidi bez znalosti kontextu a argumentů, a přitom mají sami co skrývat. Postmoderní plochá zábava vizuálně odpovídající posledním dílům Očisty, kterou ocení hlavně ti, co se dokáží s jejími hrdinkami identifikovat. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (1)

  • Celosvětová premiéra proběhla 21. ledna 2018 na Sundance FF. (ČSFD)

Související novinky

ČSFD výprava na nej horor fest světa

ČSFD výprava na nej horor fest světa

07.10.2018

ČSFD skvadra hororových geeků Filmmaniak, Goldbeater, POMO a RUSSELL (na horní fotce zleva doprava se zombie girls, odchycenými na slavném “Zombie Walk”) nás zdraví ze světového Nr. 1 festivalu… (více)

Reklama

Reklama