Reklama

Reklama

Ve strhujícím thrilleru režiséra filmu Na život a na smrt hraje Mark Wahlberg agenta elitní jednotky CIA Jamese Silvu. S pomocí špičového supertajného týmu musí Silva dopravit „zásilku“ (Iko Uwais), která disponuje životně důležitými informacemi, na leteckou základnu dřív, než dorazí nepřítel. (Magic Box)

Videa (15)

Trailer 10

Recenze (264)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Takovéhle filmy se snad točí už jen proto aby hollywůd splňoval nějakou kvótu produktivity, či co.. Navíc mám silné podezření, že tyhle debility generuje nějaká androidovská appka za 3doláče. Prostě jen zadáš klíčová slova, necháš to 10minut šrotit a vyjede ti šablonovitý a zmatečně sestříhaný výgrc ve kterém si Marky Mark obsesivně pleská šprckou přes zápěstí a Uwais obsesivně honí prsty.. Půlka herců tam byla asi, že na nějaké kalbě prohráli sázku. Půlka štábu byla evidentně nonstop v lihu, protože řemeslně je to diletantská slabota. O scénáři se snad ani nebubu rozepisovat, protože to co tam hercům leze z huby je snad jen řada náhodně vybraných slov z časáku o chovu indických běžců... Berg je prostě žabař kurvící vkus a náladu diváků po celém světě. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Tak tentokrát sa dvojka Berg a Wahlberg neoplatila. "Mile 22 je reálne zle natočená akčná naháňačka, ktorá by asi lepšie vypálila ako akčná FPS, než ako film, ktorý si máme odsledovať. Začnem s tým, čo ma na filme iritovalo. V prvom rade poviem, že akčné scénky v tomto filme sú absoltúne otrasné. Jedny z najhorších, čo som tento rok videl. Zostrihané štýlom, že človek miestami absolútne netuší, čo sa deje, málokedy cítime reálnu razanciu, a aj keď niečo nastane, tak to pôsobí viac falošne, než skutočne. Opäť tu máme super bojovníkov, ktorí dokážu aj po obrovských ranách všetkým možným vstať a bojovať, ako keby sa im nestalo absolútne nič. Toto je fakt staré. A keď to aj vyzerá mizerne, tak zážitok to ešte umocňuje. Okrem toho druhá polka (kde sa reálne začína konečne niečo diať) je skutočne spracované ako akčná FPS, kde máme viac príbehu, než je nutné. Stačí, aby sme chytili myš a odstrieľali tých padouchov sami a dostali 9 životov, kým to zvládneme. Okrem toho výkon Wahlberga v tomto filme ma vôbec nebavil. Dokonca by som si dovolil tvrdiť, že mi prišiel skutočne otravný. Pôsobí ako keby mal na všetko správne monológy, ktoré prezentuje majster sveta vo všetkom a na všetko. Nemám k tomu čo viac dodať. Celkovo neviem vo filme nájsť postavu, ktorá by mi prišla zaujímavá. Len sledujeme to čo sa deje a hotovo. Pozitíva filmu sú, že je celkom krátky. John Malkovich je ako vo väčšine vecí, v ktorých sa objaví super. No keby dostal viac priestoru. A môžem povedať, že záverečné rozuzlenie ponúka konečne nejaké odpovede a pár dobrých momentov. No aby sme sa k tomu dostali, je potrebné prejsť si obrovskou kopou nudnej akcie, ktorá akosi nedokáže človeka pohltiť. Skôr ho to otravuje. Alebo by som mal povedať - mňa to irituje. Osobne film neodporúčam, čítal som, že sa pracuje na pokračovaní... tak snáď sa poučia zo svojich chýb a urobia to lepšie. Hodnotenie: C- ()

Reklama

MoiJe 

všechny recenze uživatele

Asi najnesympatickejsi hrdinovia akych svet pamata, len na seba kricia za madafaking blbosti, pustaju trapne radobyhlasky a metafory a polku casu ani nechapem preco a naco. Uz som to sla vypnut, ked sa docitala ze dalej nasleduje akcia... zostrihana ale tak, ze ma clovek chut dat obrazovke pastou. A ze zeny vedia byt smrtonosne - what else is faking new, Maggie?! Proste cele zle, ta 1* je za Uwaisa. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Vypadá to, že Arabové po čase spadli v USA z lopatky, Američany už pobíjení pasáků koz znudilo a s nadšením se vrátili do náruče svého osvědčeného nepřítele, aby tak trochu přitopili ve 2. studené válce. Film mě několikrát překvapil- patos tentokrát netekl proudem, závěr byl krajně netypický a nepřítel strýčka Sama nehynul po stovkách, jak bývá obvyklé. Jiná klišé se ovšem udržela- zatímco bad guys umírají většinou po jediném zásahu američtí Terminátoři se vždy doplazí až k finálnímu lisu a padesátikilová skoro Nikita snáší nakládačku od oškliváckého obříka s klidem řeckého stoika. Ale co, viděl jsem už horší kousky. ()

ben666 

všechny recenze uživatele

Super. První půlka je sice ukecaná ( hlavní zásluhu na tom má rozhodně Wahlberg , takhle ukecanýho jsem ho v žádným filmu ještě neviděl) , ale ve druhé půlce se to změní v akční orgie a nepoleví až do konce, i Iko Uwais předveld něco ze svých dovedností a konečné rozzuzlení mě taky překvapilo , takže za mě spokojenost. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (9)

  • Natáčení začalo v listopadu 2017, natáčelo se v Georgii (USA) a v Kolumbii. (Varan)
  • Film měl být správně natáčen v některých asijských městech, ale byl natočen v Bogotě v Kolumbii. Byla odvedena velmi dobrá práce, která skrývala pravou identitu města, ale v jedné scéně byla vidět kolumbijská vlajka, stejně jako několik obchodů ve španělštině. (Kudly4)

Reklama

Reklama