Reklama

Reklama

Neuvěřitelná

(seriál)
  • USA Unbelievable
Trailer
USA, 2019, 6 h 29 min (Minutáž: 44–59 min)

Tvůrci:

Susannah Grant

Hudba:

Will Bates

Hrají:

Toni Collette, Merritt Wever, Kaitlyn Dever, Vanessa Bell Calloway, Dale Dickey, John Hartmann, Austin Hébert, Liza Lapira, Kai Lennox, Danielle Macdonald (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(8)

Jedna mladá žena obviněna ze lži o znásilnění a dvě detektivky vyšetřují sérii děsivě podobných útoků. Podle skutečných událostí. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (144)

MI-380 

všechny recenze uživatele

Skvěle zvládnutý popis trpělivého vyšetřování a prolínání dvou časových rovin (ubíhají týdny a měsíce roku 2008, pouhé hodiny a dny roku 2011), které se v poslední části prolnou. Dokonalé je pro mě i jiskření mezi dvěma rozdílnými vyšetřovatelkami a také vyznění celého projektu. Právě jsem totiž dočetl Hosseiniho Tisíce planoucích sluncí a porovnání těchto dvou civilizací a hlavně jejich přístupu k ženám - nenávistné zbídačelé ortodoxně muslimské a bohaté prosperující tolerantní americké - vyznívá naprosto jednoznačně. Seriál roku. 100% (aktuálně 790 hodnotících s průměrem 83%). ()

pumpkinqueen 

všechny recenze uživatele

Opravdický příběh, u kterého je doopravdy neuvěřitelné věřit tomu, co se stalo. Ale přesně z opačného důvodu. Ve chvíli, kdy potřebujete utěšit, pomoci a získat v někom oporu a bezpečí se k vám lidé, kteří jsou k tomu povoláni, postaví zády. A nejen to, podaří se jim podkopat celý váš dosavadní život a naději na jeho lepší budoucnost. Je vážně neuvěřitelné, jak emočně tupí dokáží lidé být a v závoji svého nulového zájmu vás raději nazvou lhářem, jen aby měli o práci míň a smetli váš případ ze stolu, protože by vyžadoval příliš mnoho úsilí. Ta představa, že vás někdo znásilní a ve chvíli, kdy se potřebujete cítit v bezpečí, za vámi pošlou dva týpky (už tady podle mě nastala chyba - myslím, že dva velcí egoističtí muži jsou ti poslední, s kým chce žena v takovou chvíli mluvit o tak citlivé události, u které musí sdělit VEŠKERÉ detaily!), kteří očividně empatií neoplývají, je otřesná.  Tahle minisérie je podle mě jedním z nejlepších počinů na toto téma a je znepokojující, že se takový příběh opravdu stal. Chvíli se může zdát, že se vše zbytečně prodlužuje a natahuje, ale tenhle příběh přesně to vyžadoval a jeho zpracování spolu se skvělými hereckými výkony to dovolovalo.  Merritt Wever a Toni Collette spolu tvořily báječný tým, který to celé táhl na jedničku. Skvělá a silná podívaná plná akce, napětí a emocí. ()

Reklama

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Na první pohled ne až tak atraktivní nápad se ve výsledku díky přesvědčivým hereckým výkonům a poutavému stylu vyprávění přehoupl do slušného nadprůměru, o to silnějšímu, že je podle skutečných událostí. Detailní a podrobný popis tehdejšího pátrání po sériovém násilníkovi doplňen o šikovnou Toni Collette a Merritt Wever, které působily tak přirozeně a zároveň zábavně, že jsem to ke konci prožíval s nima. Mělo to pár slabších míst a trochu mi vadila Kaitlyn Dever jako věčně nespokojená, protivná puberťačka, ale to je asi věc názorů. Povedený seriál a když nemá člověk do čeho jít, tímhle určitě neudělá chybu. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Psychologické drama,které se snaží divákovi přiblížit čím a jak trpí oběti sexuálnch útoků (včetně individuálních reakcí jednotlivých obětí) na straně jedné.A procedurální old school detektivka,která naopak ukazuje kolik práce je s podobnými případy a kdy ani důkazy a konkrétní pachatel nemusí ještě nutně znamenat výhru,na straně druhé.Hodně se mi líbilo,že se tady sází primárně na uvěřitelnost a tudíž to není další CSI s partou geniálních vyšetřovatelů,která případ rozlouskne raz dva.Je hodně vidět,že celý seriál je primárně ženskou záležitostí (režie,scénář,herečky),protože (a není to myšleno nikterak zle) muži tu hrají pouze roli těch co znásilňují,nebo něco pokazí,v lepším případě alespoň pomáhají dvěma hlavním ženským postavám detektivů...80% ()

Maximilianus 

všechny recenze uživatele

Neviem prečo som si myslel, že to bude o niečom inom, avšak o to viac ma prekvapilo a bavilo to, čo prišlo. Jasné, bol to v podstate "iba obyčajný" detektívny príbeh, ale bolo to dobre natočené, rozvrstvené, spracované, napínavé a postavy boli sympatické. Možno vsuvky zo života Marie Adler mi pôsobili trochu rušivo, resp. až tak ma to nezaujímalo v porovnaní s vyšetrovaním, ale je jasné, že nakoniec to nejako bude súvisieť, resp. dôjde k nejakému prepojeniu. Celkovo to bolo dobre ukončené, vygradované, možno trochu moc idealistické, ale uspokojivé. Toni Collette super ako vždy ale páčila sa mi aj Merritt Wever a celý tím vyšetrovateľov. Odporúčam. 8,5/10. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (3)

  • Seriál je adaptací článku „An Unbelievable Story of Rape“ od Kena Armstronga a T. Christiana Millera, kteří za něj obdrželi Pullitzerovu cenu. (Caminzind)
  • Pachatel sériových znásilnění Marc Patrick O'Leary (v seriálu pod jménem Chris McCarthy) byl za své činy odsouzen ve státech Colorado a Washington celkem ke 396 letům vězení. (Caminzind)

Související novinky

Watchmeni vedou Emmy nominace

Watchmeni vedou Emmy nominace

28.07.2020

Televizní akademie oznámila své nominace pro 72. ročník cen Emmy. Ty se každoročně udílejí nejlepším seriálům, minisériím, televizním filmům a zábavním pořadům, přičemž jejich výběr probíhá na… (více)

Reklama

Reklama