Reklama

Reklama

V roce 1999 přežije dospívající Celeste (Raffey Cassidyová) násilnou tragédii. Poté, co zazpívá na zádušní mši, se z ní s pomocí její sestry skladatelky (Stacy Martinová) a talentovaného manažera (Jude Law) stane vycházející popová hvězda. Celestin raketový vzestup ke slávě i následná ztráta nevinnosti jsou úzce spjaty s otřesným teroristickým útokem, což mladou energickou dívku promění v dosud nevídanou celebritu – americkou ikonu, zbožňovanou polobohyni a světovou superstar. V roce 2017, po skandální události, která podkopala její kariéru, zažívá dospělá Celeste (Natalie Portmanová) velký návrat na scénu. Během turné na podporu šestého alba s názvem "Vox Lux" musí nezlomná a drzá popová spasitelka překonat osobní i rodinná úskalí, aby si proklestila cestu mateřstvím, šílenstvím i monumentální slávou ve věku teroru. (Cinemax)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (83)

viperDavid 

všechny recenze uživatele

Přiznám se bez mučení, že jsem si to původně vykládal za životopisný příběhl Sii, nicméně jediné společné jsou drogy a chlast. Natálie přiznala, že film byl natočen za velmi malé peníze, ve kterém se prostě politicky musela ukázat avšak kvalita odvyprávěného příběhu je tak mizerná, že to nezachránila ani ona. Některé scény vypadali až moc vtipně než aby byli vážné což asi byl původní záměr. Bohužel se to nepovedlo tak jak by asi mělo. Je vidět, že i když zde hrají herci první ligu, někdy to prostě nestačí. Nicméně úvodní a konečná scéna jsou skvělé. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Jen těžko nacházím klady celého filmu, ale řekněme, že film měl celkem zajímavý start kdy mladá 14 letá divka po tragické události začíná svoji kariéru jako zpěvačka. Pak ale zhruba v polovině filmu po střihu uplyne 19 let a nastoupí Natalie Portman. Nic ve zlém, zahrála to dobře, ale obsah filmu byl naprostý odpad. Starší verze Celeste je nesympatická a šílená, film obsahuje spoustu scén uplně o ničem a pak závěr kdy je asi 10 ti minutový koncert, který diváka jen otráví a žádné další emoce v něm nevyvolá pak film jen tak skončí? Čekal jsem že ji aspoň na konci zastřelí nebo něco, ale tohle? Dávám 1 hvězdu za začátek, ale film považuji za naprostou ztrátu času 10-15% ()

Reklama

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Už od začátku Vám bude jasné, že tady to tvůrci pojali trošku jinak. Hned u úvodních titulek do Vás navalí scénu, která svým skrytým napětím rozhodí každého, kdo si k filmu v tu chvíli našel cestu. V tu ránu je jasný, že jestli někde začíná divná filmařina, tak je to právě teď a tady. Nakonec to ale zase tak divný nebylo nebo spíš sám film ani nevěděl, co chce. Přitom měl pár zajímavých nápadů, jako třeba ten, že na hudební stránce pracovala Sia. Ta je na hudbě hodně znát a i když hudba není ze seznamu těch, ke které bych si pravidelně hledal cestu, špatná v rámci popu rozhodně nebyla. Horší už to bylo ale se samotným námětem a nejvíc to odsrala asi Natálka. Ta nejlíp vypadá na plakátě, ale pak to s ní jde dost z kopce. Objeví se vlastně ve druhé polovině filmu, kde už hraje dospělou hlavní postavu, ale stačí to k tomu, aby ve mně vyvolala ryzí protivenství vůči její osobě, no spíš teda postavě. Navíc jsem úplně nepochopil, proč ta mladá holka hrála tu hlavní postavu a pak hrála ségru své, leč dospělé, postavy. Ve Vox Lux je prostě plno momentů, které úplně nechápu a nevím, jestli to není fušéřina nebo forma umění, kterému nerozumím. Na tři hvězdy to ale kousnu. ()

Cuzan 

všechny recenze uživatele

Zvláštní film - čekala jsem příběh o popové divě, ale viděla jsem znepokojivé obrazy ze začátku milénia - střelba ve škole jedním ze žáků, útok na Dvojčata, útok na turisty na pláži. A dvousečnost médií ve vztahu k Celeste - díky roli oběti, kterou představuje na začátku je jí umožněna zářná kariéra, nicméně po té, co zapříčiní autonehodu a někoho zraní, její hvězda klesne, a obětí je zase někdo jiný. Po letech se mění i vztah veřejnosti k teroristickým útokům a jejich vykonavatelů, a je tam vyslovena domněnka, že někdo tyhle šílený činy může dělat proto, aby měl svých 5 minut slávy. A to, že je hlavní hrdinka pravděpodobně závislá na lécích proti bolesti a jiných drogách, a podle toho se také chová, je už nějaký spíš vedlejší produkt. Ta tísnivá, až Trierovská atmosféra zapříčinila, že jsem fascinovaně sledovala, kam mě film vlastně vede, možná trochu proti své vůli, protože nebylo možné se s postavami identifikovat a napojit se na ně. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Od začátku (i s ohledem na to, co jsem zaslechl dřív) jsem tušil, že to nebude „klasický“ příběh o jednom hudebním vzestupu. Čtrnáctiletá Celeste nejprve přežije školní masakr způsobený mladým střelcem, pak to s demo-nahrávkou právě o nepříjemném traumatu zkouší v lákavém hudebním světě. A uspěje. Do hlavních zpráv se o několik let později dostanou i teroristé, kteří vystřílí pláž turistů v maskách, které Celeste (už coby popová hvězda) v dospělosti použila při natáčení jednoho z hudebních videí. Neurotické a negativní portrétování jedné dívky/ženy, která zpívá původní skladby umělkyně Sii. Pliveme na showbusiness a úskalí slávy, obdivujeme (nepříjemný) herecký výkon Natalie Portman i Raffey Cassidy, která ztvárnila mladou Celeste i (ano!) dceru dospělé Celeste. Bizarní kousek o nesnadném životě v záři reflektorů. Celkové vyznění na mě nicméně tolik nedolehlo, výsledek je (chápu záměr) studený, pod kůži se mi nedostal. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (10)

  • Celosvětová premiéra proběhla 4. září 2018 na filmovém festivalu v Benátkách. (ČSFD)
  • Název filmu Vox Lux znamená v latině „hlasové světlo“. (ČSFD)
  • Původně měl být film natočen na 65 mm. (ČSFD)

Související novinky

Reklama

Reklama