Reklama

Reklama

Beatlemanie a jeden obyčejný den v životě nejslavnější hudební skupiny všech dob. Skvělá hudba a anglický humor v podání čtyř známých zpěváků: Johna Lennona, Paula McCartneyho, George Harrisona a Ringa Stara. Je to jejich filmový debut, který získal ocenění - Nejlepší britský film roku 1964 v kategorii muzikál/komedie. Obsahuje známé hity jako: "A Hard Day`s Night", "Can`t Buy My Love", "She Loves You" a další. Film doprovází členy skupiny The Beatles během jejich jednodenního maratónu - od cesty vlakem do hotelu a do TV studia. Je určený fanouškům z celého světa - dospělým i dětem všech věkových kategorií. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (231)

dr.fish 

všechny recenze uživatele

Beatles je mocný fenomén. Tento film není ani tak dokument o beatlemánii, jako spíš perfektním marketingovým tahem. Dlouhý videoklip ukazující "ty naše kluky" při rozverném kočkování a to ze všech úhlů. Hezcí mladí kluci s moderními názory, vše ovšem uhlazeně anglické, gentlemani jak má být. Nechybí snaha o nekonvenční přístup, nadsázku, humorem a vtipem to jen srší, ale bojím se, že vše vyznívá trošinku nacvičeně a uměle. Kluci to prostě špatně hrajou, ale přesto jim to holky žerou i s chlupama. Je tu přece ještě jejich geniální hudba s texty, které musí pochopit i středně retardovaný bernardýn. Přesto všechno, co tento film dělá povrchním, je to pořád film o Beatles, a je to docela sranda. Trochu blboučký, ale vcelku roztomilý film, s nestárnoucími hity, které se asi budou hrát i za sto let po nás. 80% ()

Turiec 

všechny recenze uživatele

Mladí Beatles v časoch najväčšej slávy, ktorá sa míňa len veľmi veľmi pomaly. Prišli s novou hudbou a novými účesmi a vyvolali šialenstvo. To im nezávidím. Vo filme, kde ťažko povedať ako veľmi vystihol ich samých a ich život a nakoľko bol imidžotvorným vidno dostatočne veľa humoru a počuť dostatočne veľa ich hudby. Tak takí boli (?) The Beatles. ()

Reklama

kinej 

všechny recenze uživatele

Film i po letech ukazuje o čem byla Beatlmánie. Tento film nasál atmosféru tohoto fenoménu a dokáže ji i po letech předávat. I když se jedná o fikci, přesto i po letech vysílá charsima čtyř mladíčků a dnešního diváka. Na tom, že se kdysi dávno zrovna tihle čtyři klučíci sešli je fakt něco téměř magického a osudového. Snímek je navíc obdařen klasickým britským humorem a téměř nesrozumitelným dialektem. Osobně mám rád spíše pozdnější písničky, ty ranné mi přijdou jako vodrhovačky, ale když to vidím přímo z úst Johna a Paula, tak mě i tyto skladby dokážou strhnout. ()

Bigrambo 

všechny recenze uživatele

Beatles jsou tak obrovský fenomén a legenda v hudební branži, že podobný úkaz se asi hodně dlouho (jestli vůbec) opakovat nebude. Takže nápad natočit s nimi celovečerní film, který je protkán jejich hity, se tak nějak sám nabízel. A John, Paul, George a Ringo si toto natáčení evidentně užívali plnými doušky, zablbli si, zašprýmovali, sem tam přihodili nějaký ten hit a mě to s nimi moc bavilo i po padesáti letech od uvedení tohoto snímku na světlo světa! ()

Ducharme 

všechny recenze uživatele

Beatles jsou klasika - jejich hudba mě baví, pro (krátkovlasého, japonsko-americkou výtvarnou pseudoumělkyní neovlivněného) Lennona jsem měla vždycky slabost a fenomén "broučí" choreografie mě pokaždé dostane. Tenhle film mě však nezaujal. Vřeštící fanynky, bloumající Ringo, místy až tupě zírající McCartney, opět vřeštící fanynky, "vtipálek kapely" Lennon, jaksi nezapojený Harrison, bizarní postava "čistého" dědečka a na závěr - pro změnu - opět vřeštící fanynky. Nuda. 2 za hudbu. ()

Galerie (138)

Zajímavosti (60)

  • Pět dní před koncem natáčení se filmový štáb nacházel v Londýně. Toho využili neznámí pachatelé, kteří vykradli byt George Harrisona a Ringo Starra na Green Street v Knightsbridge. (Robbi)
  • Film měl v Anglii premiéru na Ringovy 24. narozeniny. (Morien)

Reklama

Reklama