Reklama

Reklama

Konec školy

Trailer 1

Obsahy(1)

Profesor Capadis se vrhne z okna přímo před vyděšenými zraky svých studentů. Šest z nich zůstane podivně bezcitných. Pierre Hoffman nastupuje jako suplující učitel francouzštiny. Záhy si všimne násilného chování této šestice, která drží pevně při sobě. Neobvykle nadaní a předčasně vyspělí studenti se netají nihilistickými pocity, a ve škole šíří apokalyptickou náladu a strach. Pierre brzy odhalí jejich temnou vizi zkázy a opovržení vůči bezmocným dospělým, kteří je už nemohou chránit. Pierre začne být těmito fascinujícími rozhněvanými dětmi posedlý. Jeho život se promění v noční můru poté, co zjistí, že vše směřuje k nevyhnutelnému konci. (Cinemax)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (13)

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Pomalé stupňování napětí je, ehm, vskutku pomalé. 1) Hned po první čtvrthodince je víceméně jasné, o co jde a tak čekání na katarzi je poněkud únavné a nudné._____ 2) Film předvádí odvrácenou tvář vysokého intelektu - elitářství a chladnou bezohlednost umocněnou vysokým IQ a nedostatkem životních zkušeností._____ 3) Jde o jakýsi filmový a příběhový antipod ke snímku Šprti._____ 4) Spoiler. Konec proměnil film v jakousi ekologickou agitku. Je logický, ale nelíbí se mi._____ 5) Z herců mě zaujali Victor Bonnel nezjištěného věku (chladný Dimitri), 45letý Laurent Lafitte (učitel Pierre) a 17letý Thomas Guy (fackovaný Brice). ()

dragoliz 

všechny recenze uživatele

Hm... :/ Obsažne pomerne bohaté - film až do konca necháva diváka premýšľať nad tým, na ktorej strane vlastne stojí. Či sa jedná o ľavicovú agitáciu alebo o narieknutie ľavicového fanatizmu, ktoré pripomína na politickom spektre horizontálne obrátené Die Welle. Či poukazuje na nepozornosť dospelých, či autorít alebo kritizuje prístup mladého učiteľa, ktorý naopak preháňa. V tomto smere nesúhlasím s POMOm, ktorý vo filme vidí jasné posolstvo. V hľadaní posolstva a odkrývaní jednotlivých motívov robí film dobrú prácu a viac sa z neho zrejme vytrieskať už nedalo. Konec školy je zaujímavý aj formálne - keď sa snaží pracovať s atrakciami (ktoré ale často pôsobia samopašne) alebo prostredníctvom krátkych video záznamov manipuluje s formou. Na druhú stranu, a tu vnímam hlavný problém, film stráca pôdu pod nohami, keď zlyháva v hľadaní motivácií pre to, čo sa v ňom deje. Ďalej nie je formálne konzistentný, keď búra žánrové konvencie - nie zámerne, ale neschopnosťou sa v ich líniách udržať. Film zároveň ani nie je možné pokladať za autorský. A nakoniec ani nie je schopný nájsť svoju identitu, keď sa pohybuje od pomalého európskeho filmu cez taký "umiernený psycho-experiment" k čisto "americkému" záveru s... nakoniec jasným posolstvom. ()

Reklama

pedvora 

všechny recenze uživatele

Boží! Žádná nuda ! Naopak melancholický děj filmu mě upoutal natolik, že jsem bez dechu čekala, co se z toho vyklube. Asi na to musí mít člověk správnou náladu a tu jsem měla. Chvílemi jsem si říkala, že takhle si představuju Gretu Thunberg se svými přáteli a neuvěřitelně mě partička vytáčela. Tak jako všichni dospělí, kromě pana učitele. Ale závěr fakt super. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Dusné francouzské Drama s dětmi. Film začíná poměrně šokující formou, kdy učitel spáchá sebevraždu před celou třídou a přichází nový nahradní učitel, který dostane na starost elitní třídu nadprůměrně inteligentních žáků s chladnými myšlenky, šířícím strachem a nebezpečnými rituály provádějící mimo školu. Hodně zvláštní film, který má svůj vlastní xicht, dobré herce, filosofický nádech, mrazivou atmosféru a vyhrocené finále, ale na vyšší hodnocení mi přece jen něco chybělo. Za vidění film však stojí. Příběh****, Akce>Ne, Humor>Ne, Násilí*, Zábavnost***, Hudba***, Vizuál***, Atmosféra****, Napětí***. 6.5/10. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Napětí ani jakkoliv intenzivní zážitek v jakémkoliv směru zde přes nálepku “thriller” nečekejte. Nový učitel se pouze snaží pochopit neobvyklé chování a možná odhalit spiknutí skupinky nadprůměrně nadaných žáků základky. Ti ale v zásadě nikoho cizího neohrožují, pouze vnímají citlivěji ekologický průser naší planety a jsou chroničtí pesimisté. Sice s myšlenkou a jasným cílem, ale zároveň naprosto obyčejně natočené. Dvě a půl. [Sitges FF] ()

Galerie (10)

Reklama

Reklama