Reklama

Reklama

Cobra Kai - Série 5

(série)
Trailer
Akční / Komedie / Drama / Rodinný / Sportovní
USA, 2022, 6 h 19 min (Minutáž: 31–49 min)

Hrají:

Ralph Macchio, Xolo Maridueña, William Zabka, Tanner Buchanan, Mary Mouser, Jacob Bertrand, Peyton List, Courtney Henggeler, Luis Roberto Guzmán (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(10)

Obsahy(1)

Terry prosazuje v Cobra Kai nový režim. Daniel a Johnny se dají dohromady se starým spojencem a zahájí bitvu, která rozhodně neskončí na tatami. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

franzkfk odpad!

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je příliš cheesy. Navíc to nedává smysl. Silver vyhrál a LaRusso nectí dohodu. Tahle série má docela dost slabý scénář a desátá epizoda zabíjí vše, co si tak budovali v dílech před. Ten desátý díl je jedna z nejhloupějších dramaturgických zkratek, jaké jsem kdy na obrazovce viděl. Nic se vlastně nestalo. Chozen to rozchodí, Silver se vykoupí a nahradí staré studenty novými. Na co vlastně budovat možnost mezinárodního turnaje, když to všechno můžeme zabít desátou epizodou. ()

Blondsky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vždy, když si myslíte, že už vás to nepřekvapí, tak vás to přesvědčení o omylu. Úžasná série se vším všudy. Nemůžu se ale zbavit pocitu, že předchozí série pro mě měly větší tah na branku, ale to ke spíše samotným příběhem, který mi seděl v předchozích sérií, které mi byly tématem bližší a zajmavější (a určité dějové linie ještě nebyly tak ohrané), než režijní kvalitou, scénářem či hereckými výkony. Mrzí mě upozadění Miguela a více nezávislých dialogů mimo hlavní konflikt, ale i tak to ve výsledku tolik mevadí. Pak ale přišla finální epizoda…ta finální epizoda…nejvíc motherufucking cool věc ever. Dechberoucí podívaná a akční masterpiece z druhé série překonán. Nedokážu si představit, jak tohle trumfnout. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Zaměřme se proboha zpět víc na dospěláky, kteří mezi sebou mají dlouhou a komplikovanou historii, říkal jsem si při hodně mdlém rozjezdu série. I když otravná mládež (logicky) znovu hrála podstatnou roli, tvůrci mě docela vyslyšeli. Postupně bylo zřejmé, že kromě osvědčeného dua Johnny a Daniel budou v páté sérii nejzajímavější rozpolcená Tory, navrátivší Chozen (se kterým se Daniel kdysi v Okinawě dostal do konfliktu kvůli dívce Kumiko) a hlavní záporák Terry Silver. Nicméně platí to, co v minulé sezóně: nedá se furt spoléhat na nostalgii a odkazovat na takřka 40 let starý flák. Holt Cobra Kai se dál šíří po celém městě a skupuje konkurenci. Daniel už nemá sílu a skládá zbraně, Johnny řeší rodinné záležitosti. A pak je tu komický příjezd nejlepších senseiů soukromým tryskáčem, což má evokovat, že finále bude velké, což má zajistit mezinárodní turnaj Sekai Taikai. Ale furt je to krapet nemastné neslané. Naštěstí na příkladu Chozena tvůrci ukazují, že pořád umí slušně pracovat s jednotlivými charaktery. Rovněž jsem dostal nejednu vděčnou scénu, funkční atmosféru i silnou nostalgii podtrženou výbornými souboji. Zároveň stále platí, že William Zabka, Ralph Macchio i další ze staré party si svůj návrat neskutečně užívají. Přesto dech tvůrcům chtě nechtě dochází. A bohužel i humor pokulhává. Uvidíme, co bude dál. „Drago!“ ()

NifKor 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pořád je to dobré ale už ne tak. Děj se už nemůže moc posouvat dál, je strašně místy klišovitý, předvídatelný a strašně nelogický (SPOILER: Barnes ukradne obraz, vloupá se s Johnnym do baráku tak jako jejich děcka do dódžó a jedinej, kdo z toho všeho jde do vězení a má nějakej postih je Silver CLAP CLAP). Postava Mikea Barnese je totálně zde nevyužitá a doslova za mě poslaná do koše s celým jejím potenciálem. Alespoň o postavy se tvůrci pořád starají. Netěším se na 6. sérii, protože ta už nemá absolutně co nabídnout kromě Kreese. Sice už to také není tolik zábavný a jde vidět jak ta kvalita spadla dolů ale pořád to je do řiti silný nadstandard v téhle době a hlavně to nahoru tahá ta druhá polovina co si budem. 8,5/10 ()

Chen

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Některé zápletky působí mírně recyklovaně, ale stále se skvěle bavím. Postavy prochází vývojem, nepřešlapují na místě, humor je zábavnější než kdykoliv předtím, vracejí se další postavy z filmů a akce je stylová, ale ne přehnaně vyumělkovaná. Jen tak dál. Cobra Kai je příkladem toho, že s přibývajícími řadami nemusí kvalita zákonitě klesat. ()

Galerie (211)

Zajímavosti (7)

  • Epizoda je věnována pamatáce Jeffa Kaye (1965–2021), který pracoval jako první režisérův asistent na této epizodě a také na epizodě Extrémní opatření (2022). (Rominator)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama