Reklama

Reklama

Obsahy(1)

"Knedlíky! Medvěd vaří ve škole knedlíky?"
Cirkusový klaun Cibulka, který slaví úspěchy se svým číslem s ochočenými medvědy, dostal výpověď z cirkusu. Medvědy totiž ředitel cirkusu vyměnil za cvičené vepře. Cibulka tedy na popud dětí nastupuje v ženském převleku jako kuchařka do školní jídelny. Problémy nastanou v okamžiku, kdy za Cibulkou do školy přicházejí uprchlí cirkusoví medvědi... (Bohemia MP)

(více)

Recenze (273)

topi 

všechny recenze uživatele

Ztřeštěná crazy komedie, určená přece jen především dětem. Mě nikdy moc nebavila, možná je to i tím, že nemám moc v lásce cirkusy, klauny a ani drezury zvířat. Mě tak vše vynahrazovaly zápletky a převleky Lubomíra Lipského, ať už za uklízečku, školníka anebo za kuchařku. Hodně mu sekundovali i Jiří Sovák jako ředitel školy, František Filipovský hrající inspektora, nebo Jan Libíček a Milda Kopecký v rolích ředitelů cirkusů. Jinak jo to slabší kousek ve filmografii Oldřicha Lipského. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Jelikož jsem se v mládí oddával Pokémonům, jako každé správné moderní dítě, tak nemám na tento film žádné nostalgické vzpomínky. Viděl jsem ho vůbec poprvé v mém dosti pokročilém věku, čemuž jistě odpovídá i moje nízké hodnocení. Úvod filmu ne totálně odpadový a absolutně nestravitelný. Kdybych chtěl vidět šaškovat týrané medvědy, tak si zajdu do cirkusu. Musel bych si ovšem pospíšit, protože je zřejmé, že tato "zábava" míří do záhuby. Naštěstí těmto chlupáčům chybí mimika, a tak nemohou dát najevo svoji nekonečnou "radost", že mohou svými kousky bavit lidi. Už samotný nápad se mi nelíbí. Ve filmu je hromada scének, které připomínají čistě cirkusové vystoupení a nemají s plnohodnotným filmem pranic společného. Další věcí, na kterou jsem bytostně alergický, jsou muži převlečení za ženy. Z toho se mi naprosto zvedá žaludek. Film zachraňuje několik málo vtipných momentů přímo ve škole. Jakmile se tam děj přehoupl, tak jsem přestal u filmu trpět. Takže pár vtipných momentů se mi napočítat podařilo. Celkově mě ovšem film nijak závratně neoslovil. Pokud vám není 8 let a méně, doporučuji film spíše vynechat. ()

Reklama

Vesecký 

všechny recenze uživatele

Bratři Lipští opět jako milovníci (na rozdíl ode mě) cirkusu, tentokrát veselohra pro děti, která se nám tolik líbila, jeden z těch filmů, které předznamenávali řadu crazy komedií Oldřicha Lipského, ovšemže s milouc šesticí medvědů a dalších zvířátek, chaptivým ředitelem, který chtěl vyměnit svá prasata za medvědy, blázinec ve škole způsobený neustálými převleky Cibulkovými, milá uklízečka Hajská... Takže až na to téma cirkusu... ()

noriaki 

všechny recenze uživatele

Co si budeme nalhávat. Nebýt vynikajícího uklízení chodby, potažmo všech scének se školníkem, byl by to stěží průměrný film, s i s nimi se stěží vyškrábal na tři hvězdičky. Šest medvědů s Cibulkou není klasická komedie. Tou je jen necelou hodinu, a zbytek času vyplnily dlouhé, mlčenlivé scény s akrobatickými kousky. Tyto pasáže jsou určitě zajímavé pro děti, bohužel zpomalují tempo vyprávění a ředí atmosféru. Naroubovat konverzační veselohru na grotesku se Oldřichu Lipskému moc nepovedlo. ()

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

Šest medvědů s Cibulkou zaujme spíše v mladším věku, pro dospělého diváka jde o průměrnou převlekovou "ztřeštěnou" komedii, kterou ozvláštňují parta živých medvědů a jeden šimpanz. Oldřich Lipský má na kontě rozhodně humornější a promyšlenější komedie. Herecky mě nejvíce zaujali Lubomír Lipský s Františkem Filipovským, zbytek herců, byť kvalitních, neměl moc co hrát. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (27)

  • Medveďom schovávali po scéne jedlo, aby ich hranie bavilo a hrali prirodzene. Keď jazdili z kopca na bicykli, vypustili im kolesá, aby nezmietli drezérov, keď ich chytali. (Raccoon.city)
  • Scéna, kdy herci kloužou do ředitelny, se natočila tak, že architekt postavil chodbu s mírným sklonem a kamera stála kolmo k šikmé podlaze. (M.B)
  • Učitel ve škole si jde do kabinetu pro vycpaného medvěda a přitom říká, že probírají medvěda obecného. Takový konkrétní druh však vůbec neexistuje. (Mr.Hudson)

Reklama

Reklama