Reklama

Reklama

Pět nocí u Freddyho

  • USA Five Nights at Freddy's (více)
Trailer 10

V kůži Mika (Josh Hutcherson), hlavního hrdiny Pěti nocí u Freddyho, byste určitě být nechtěli. Sám pečuje o desetiletou sestru Abby a dosud se nevyrovnal s neobjasněným zmizením dalšího sourozence před více než deseti lety. Čerstvě bez práce a s perspektivou, že přijde o Abbyino opatrovnictví, přijme práci nočního hlídače v uzavřené pizzerii Freddyho Fazbeara. Na první pohled se to může zdát jako pohodová a nenáročná práce, jenže Mike záhy zjistí, že Freddyho restaurace skrývá četná překvapení a že většina z nich není ani trochu příjemná. Nevysvětlitelné události, do nichž se Mike zaplétá čím dál víc, ho postupně zavedou situace, která připomíná tu nejděsivější noční můru, jakou si můžete představit. Zdánlivě nudná šichta se tak mění v boj o život, ve kterém soupeř nehraje ani trochu podle pravidel. (Cinemart)

(více)

Videa (4)

Trailer 10

Recenze (236)

filmfanouch 

všechny recenze uživatele

Se studiem Blumhouse je to nadále jako na horské dráze. Megahitů by se našlo dost, málokterý z nich ovšem dokáže své tržby obhájit tváří v tvář s kvalitami. Filmových Pět nocí u Freddyho rozhodně nebude patřit mezi jeho vrcholy, na to se ukazuje, že jde pořád o příliš primitivní videoherní koncept, kdy se sice lidé mohou na papíře snažit, komplexnější záležitost z výsledku ovšem nevypadne. Na druhou stranu má tato adaptace rozhodně své kladné stránky, ze kterých by se dalo čerpat u chystaných dvou pokračování. Více práce s atmosférou, méně dějových linek, více černého humoru a více Matthew Lillarda! Fanoušky to jistě neurazí, zbytek nejspíš bude rád, že šel celý tento fenomén mimo ně.... ()

blackkocour 

všechny recenze uživatele

Fanouškovská mekka zoomerských a oddaných fnafkařů, kteří na tenhle fanservis čekají od roku 2015, že to kurva trvalo, ale stalo to za to. Blaženost od začátku do konce, a možná to s těmi Jásonovími Bludy ještě nezanevřu. Schvaluji, že by z frančízy udělali fastfoodový hotwheels Fast and Furious sračku, hlavně ať se každý part drží stejné příběhové laťky jako u her, jsem překvapený a hodně potěšený. 🎵Five Nights at Freddy's, Is this where you want to be i just don't get it, why do you want to stay?..🎵 #podzimnísklizeň [2023] 🐻🐔🐰🦊 ()

Reklama

HydraCZ 

všechny recenze uživatele

Mno, co na to říct, je to horor pro děti. Herní série má zkrátka svojí cílovku a tvůrci se toho museli držet. Nakonec si ale myslím, že se jim to celkem povedlo vyvážit a v rámci možností to dopadlo dobře. Co můžu pochválit je využití praktických efektů u samotných animatroniků a design setů, konkrétně ta Freddyho pizzerie dávala správnou osmdestákovou atmošku. Naopak postavy mi krom protagonisty Mikea přišli hrozný. Dialogy mezi postavami a samotný scénář byl ještě tragičtější, a k žánru horor to má fakt daleko. Hádám, že fanoušci budou happy, normálnímu divákovi (včetně mně) to ale nic moc neřekne. ()

BROKEN_ 

všechny recenze uživatele

Horor pro děti. I přes nízké očekávání, které jsem měl, jsem nakonec z filmu zklamaný. Nečekal jsem, že to bude takhle špatný. Jako horor to selhává a krom úvodní pasáže, která připomene videohru jsem nic necítil... ano pár světlých chvil se zde najde, ale je to hrozně o ničem. Jedna fatalitka je parádní, ale bohužel PG-13 tomu zkrátka vůbec nepomáhá. Nejhorší na celém filmu je to, že zde nefungují i samotní Animatronici o kterých to je. Ano jsou skvěle zpracovaní a za to musím dát palec nahoru, s tímto si tvůrci vyhráli a nepoužili CGI. Bohužel se zde nikdo nesnažil, aby byli děsivý. Řeší se zde především děj okolo Mika a jeho traumatu z dětství. Film nedokáže nic nabídnout a celé je to nezajímavý, předvídatelný a strašně jednoduchý. Mnohdy je film spíše úsměvný a párkrát jsem se u toho dobře zasmál (dějová linka s chlápkama, které zabijí Animatronici byla dobrá komedie). Přišlo mi, že tady nedává smysl hodně věcí. Ona vlastně i samotná hra není žádné veledílo a taky to nedává smysl, ale postavit děj na hlídači, který má svoje trauma a nevěnovat se nočním pasážím s Animatroniky je za mě špatně. Jsou zde odkazy na hru, stejné záběry, zvuky, ale nic víc to nenabídne. Mohla z toho být fajn hororová jednohubka s kratší stopáží a napětím, ale takhle je to prázdný a hrozně o ničem. Nečekal bych, že to řeknu, ale nový Exorcista byl trošku lepší. 2/10 ()

_DAVE_ 

všechny recenze uživatele

S jistou dávkou sebezapření se na to dalo dokoukat. (Sociální kontakt s dětmi je nutný :)  Ale film je tak moc plochý, jako jeho herní předloha. Když chcete udělat seriál podle Last of Us, tak se máte čeho chytit. Ale dělat filmy podle (původně) flashových her? Ano chápu, cílová skupina to docela ocenila a to je důvod proč vlastně filmy vznikají, aby zaujaly nějakou cílovku a pak vydělaly. Ale tohle bylo enormně mdlé. Opravdu. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (15)

  • Ve filmu se měl objevit Mark Fischbach. Avšak v době natáčení filmu pracoval na svém vlastním snímku Iron Lung (2023), a tak musel roli v tomto filmu odmítnout. (Nowster177)
  • Věta, kterou pronesl Steve Raglan / William Afton (Matthew Lillard): „I'm Always come back,“ odkazuje na samotnou postavu Springtrapa, který se poprvé objevil ve videohře „Five Nights At Freddy's 3“ a v dalších dílech měl vždy jinou podobu: Plushtrap („Five Nights At Freddy's 4“), Scraptrap („Five Nights At Freddy's 6“), Glitchtrap („Five Nights At Freddy's VR“) a Burntrap („Five Nights At Freddy's Security Breach“). (DominatorCZ)
  • Film je adaptací stejnojmenné hry „Five Nights At Freddy's“ od Scotta Cawthona. Hra byla původně dostupná pro PC, Android a iOS. V roce 2019 se pak stala dostupnou i pro herní konzole Nintendo Switch, Playstation 4 a Xbox One. (Raichu.Cz)

Související novinky

Scorseseho Zabijáci nevydělávají

Scorseseho Zabijáci nevydělávají

06.11.2023

Zabijáci rozkvetlého měsíce, epický western Martina Scorseseho za 200 milionů dolarů, za sebou mají tři víkendy v kinech, a za tu dobu vydělali celosvětově 119 milionů. Béčkový horor s pětinovým… (více)

Čeká nás várka hororových pokračování

Čeká nás várka hororových pokračování

02.11.2023

Jak nám letos ukázalo třeba australské Mluv se mnou, americké Smrtelné zlo: Probuzení nebo v současnosti v kinech i na streamu čerstvě úřadující snímek Pět nocí u Freddyho, hororovým filmům s nízkým… (více)

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

Horor Pět nocí u Freddyho boří rekordy

29.10.2023

Producent Jason Blum (Neviditelný, Uteč) si může mnout ruce, má totiž čerstvě na kontě další ohromný hororový hit, který navzdory slabším reakcím zaznamenal pro Blumhouse vůbec nejlepší otvírák v… (více)

Reklama

Reklama