Reklama

Reklama

Outcast

(seriál)
Trailer 4
USA, (2016–2017), 15 h 42 min (Minutáž: 44–55 min)

Předloha:

Robert Kirkman (komiks)

Hrají:

Patrick Fugit, Wrenn Schmidt, Philip Glenister, David Denman, Reg E. Cathey, Brent Spiner, Melinda McGraw, Debra Christofferson, Gabriel Bateman (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Obsahy(1)

Po tom, čo Kyle (Patrick Fugit) napadol svoju manželku a od súdu dostal zákaz priblíženia, sa vráti do svojho rodného mestečka Rome v Západnej Virgínii. Obyvatelia si ho pamätajú ako osamelého chlapca, ktorého jedinou blízkou osobou bola jeho matka, až dovtedy, pokým ju neovládla zvláštna choroba, ktorá u nej spôsobila záchvaty agresie a doviedla ju takmer až do hrobu. Veriaci obyvatelia Rome veria tomu, že nešlo o chorobu, ale o posadnutie diablom. Kyle stále netuší, na ktorú stranu sa má prikloniť, a aj to je jeden z dôvodov, prečo sa do Rome vrátil. Snaží sa nájsť odpovede, ktoré by mu pomohli napraviť zruinovaný život, ale namiesto toho nachádza stále viac otázok. Rozhodne sa otvoriť duchovnému svetu a spojí sa s reverendom Andersonom (Philip Glenister), ktorý ho zasvätí do každodenného boja medzi dobrom a zlom. (Marceloo)

(více)

Videa (8)

Trailer 4

Recenze (32)

DaViD´82

všechny recenze uživatele

Předloha vychází z „ozajstných“ sedmdesátkových exorcistických horrorů a seriálová adaptace, zdá se, bude stavit na tomtéž; tedy postavách (perfektně sednoucí Glenister a Fugit i velmi vhodné zasazení do zapadákova, kde se zná každý s každým) a podmanivé sychravě mrazivé atmosféře hmatatelného znepokojení; navíc mohutně dopované Rossovým (anti)hudebním doprovodem. Úvod sice zatím spíše slibuje velké věci příští, než že by je rovnou i nabízel, ale i tak už má tu správnou dávku atmosféry, nekompromisnosti a nepopiratelného žánrového potenciálu, aby se bylo na co těšit. A to tak že hodně. ()

LeitoSE 

všechny recenze uživatele

Má to niektoré dosť silné a dobré spracované scénky, kde som si povedal, že nejako takto si predstavujem znepokojujúci hororový seriál. Dokým sa však na ne dostane, tak sa ma Outcast snažil skôr unudiť k smrti, než vystrašiť. Po vizuálnej stránke mi to pripomínalo seriál Helix od Syfy s tým rozdielom, že tu herci tak výrazne neprehrávali. Ďalej ale ako tie tri epizódy však rozhodne nehodlám pokraćovať. Drop 3/10 – 55% ()

Reklama

Magika82 

všechny recenze uživatele

Pilotní díl byl poměrně zdařilou vějičkou. A to navzdory přítomnosti "knihovníka" z příšernosti známé jako Buffy: Přemožitelka upírů... Ale další díly dávají samotnému seriálu silné rány na solar. Obávám se, že poslední díl první série, bude zvednutým pravým hákem, jenž snímku uštědří K.O.... Inu, 20%, jedna hvězda a 4- . Smutné to vysvědčení pro seriál, který mohl mít velký potenciál. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Seriál vykazuje mnoho nadstandardních prvků. Prvků, které z něho dělají originální a propracovanou podívanou. Bohužel tím čím seriál je (drama/hororem o vymítání nadpřirozených sil) si podřezává pod sebou větev. Díky temnému nádechu a rozvláčnému tempu se tam zase tak moc neděje (i toho vymítání není zase nejvíc) a to může působit nudně. Za sebe oceňuji opravdu chytlavý přístup a kameru. Také sex bez podprsenky (tedy ne typický americký pod dekou ve tvaru Z nebo oblečení), trošek přiměřené krve a v rámci možností i logiky (ono v seriálu o nadpřirozenu je nutné brát tu logiku s rezervou). Také jsme celkem hodně vnímal kolísavou kvalitu jednotlivých epizod. První byla pecka... ta druhá byl celkem propad... atd. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Koncept mi připadal trochu podobný jako u Supernatural. Maník s knězem řeší exorcistické případy a celým seriálem se pak táhne jako nit osobní příběh hlavního hrdiny. Jenže narozdíl od Supernatural je tohle nuda k ukousání. Pokud nepočítám tu šmrncovní zrzku, tak jsou herci nevýrazní, samotné vymítání stojí za starou bačkoru a ani atmosférou, byť tady občas solidní náznaky jsou, Outcast nedokáže zaujmout. Víc než pět dílů jsem nezvládl. 30% ()

Galerie (139)

Zajímavosti (2)

  • Seriál je vytvorený na základe komiksu s rovnakým názvom. (Marceloo)
  • Mestečko Rome v Západnej Virgínii v skutočnosti neexistuje. Seriál sa natáčal v mestečkách Rock Hill, York a Chester v Južnej Karolíne. (Marceloo)

Reklama

Reklama