Reklama

Reklama

Epizody(10)

Obsahy(1)

Budoucnost lidstva je v sázce. Skupina vědců a mocný telepat se na palubě vesmírné lodi plné tajemství vydávají do neznáma. (Netflix)

Videa (2)

Trailer

Recenze (52)

Lenka.Vilka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Četla jsem předlohu. A jo, první, co mě vyděsilo, bylo tedy jasné. Jak z toho chtějí udělat seriál? Protože mě strašně mrzelo, že na tak malém prostoru (povídka má 100 stran) jsem nedostala odpověď na to hlavní. Byl to příběh lodi Nightflyer nebo příběh o hledání Volcrinů? Protože obě témata jsou zajímavá. Tak mě hned napadlo: "Hele, možná to není tak špatný nápad adaptovat do seriálu, třeba tam bude prostor k rozebraní obojího." Znělka luxusní. Jsem ráda, že se k tomu současná tvorba vrací stále víc a víc. Sleduju v době, kdy každý ví, že pokračování nebude. Nejsem si jistá, co mě mrzí víc. Že tvůrci měli plán, že by bylo víc sérii. Ale upřímně? S tímhle materiálem akorát naštve, že teď chtějí všichni nekonečné série místo jednorázových jednohubek pro fajnšmekry, za cenu zkažených a svým způsobem neuspokojivých konců, pokud se najde málo diváků. Škoda nenažranosti televizních společností. Protože tenhle seriál se zaměřuje na obojí. A proto je to kvůli zrušení nedokončené :( ()

iXtr3m3 

všechny recenze uživatele

Slabý bezzubý priemer. Čakal som asi príliš, dosť zavážilo meno autora predlohy a trailery tiež lákali na niečo úplne iné. Takto sme dostali nezvládnutú psychologicko-filozofickú sci-fi hororovú drámu, ktorá pokladá ďaleko viac otázok, ako poskytne odpovedí. Skoky v deji katastrofa, ale na druhú stranu dej absentuje, je tam len hlavná nosná myšlienka či inak línia okolo ktorej sa krúži niekedy úspešne inokedy úplne naslepo. Škoda zabitého potenciálu. ()

Reklama

noriaki 

všechny recenze uživatele

No dobře. Přiznám se, že díky bombastickým trailerům a autorovi předlohy jsem čekal AAA seriál s ohromným rozpočtem, hvězdným obsazením a promakaným světem. Tahle naděje mi vydržela přesně jeden díl a během něj jsem svoje představy za pochodu zredukoval na alespoň slušně vypadající, smysl dávající univerzum se zajímavým dějem. Jenže i na tohle mi režisér a scénář ukázali prostředníček. Posádka Nightflyers je sbírka pošuků, neurotických individuí a psychicky labilních trosek. Jestli je někdo vybíral, tak na základě inkluze a rasových kvót. O kompetentnost a odbornost se zajímal možná jen ze slušnosti. To je jeden z problémů. Ten druhý tkví ve faktu, že není reálně o čem vyprávět. Seriál netuší co by chtěl být. Začíná jako gore řezničina, pokračuje jako mysteriózní sci-fi, pak se překlopí do soap opery, na jeden díl nesměle prubne sociální komentář a pak se usídlí ve škatulce akční horor. To všechno s vědomím, že musí tři epizody děje roztáhnout na deset. Vyprávění se nepěkně vleče a často rozpitvává slepé uličky, v marné snaze nějak naplnit zbývající minuty. Přitom je jeho snahou pokud možno neříct vůbec nic. Zápletka nebyla špatná a Nightflyers má velice slušnou atmosféru, jenže doplatil na rozmáchlé ambice a jalový scénář. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Keďže príbeh vychádza z predlohy od George R.R. Martina, tak som sa celkom tešil. No musím priznať, dostalo sa mi poväčšine len sklamania. Uznávam, je tu veľa miest, kde atmosféra pekne zhustla, no v podstate si dej len tak monotónne plynie. Zo začiatku sa síce podarilo nastoliť pár otázok, no ich riešenie, resp. v závere nedoriešenie, mi prinieslo len rozčarovanie. Napríklad tie spóry. Skrátka kde sa vzali tu sa vzali a basta... nič viac okolo. Dosť otrava, ale dopozeral som. Slabší priemer. 55/100 ()

Marze 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Je to natočeno podle novely George R. R. Martina Nightflyers, kde Martinovy podařilo poutavě skloubit žánry kosmické science fiction a psychologického hororu. Kosmická loď pátrající po civilizaci Volcrynů je plná sevřeně tísnivé paranoidní atmosféry nejasného ohrožení. Vizualita tohoto seriálu není žádný levný digitální šunt a když s velkými space operovými filmy se srovnávat nemůže. Soustavy chodem vesmírné lodi jsou zabydleny obludičkami, telepaty, virtuální realitu, geneticky modifikované osoby, psychopaty, zmatečnými zvraty , postavami k nimž si nevytvoříte vztah. Motivy mají rozbíhající se odbočky, takže vzniklo takové podivné vyprávěcí bláto. Jako by z Martinovy knížky vzali z každé kapitoly jednu postavu a uvařily z toho guláš. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (2)

  • Stanice Syfy zvolila netradiční cestu. Všech deset epizod z první série odvysílala v necelých dvou týdnech. (3T)
  • Autor předlohy, George R. R. Martin, si pochvaluje zpracování a také promluvil o změnách mezi knihou a seriálem: „Dějová linka seriálu se lehce odklání od mé novely, s čímž jsem počítal. Seriál se musel lišit od mé knihy, ať už na samotném počátku, prostředku či konci vyprávění, protože na konci je většina postav mrtvá. Nemůžete přece udělat tři, čtyři série o vesmírné lodi plné mrtvol. Vyskytuje se zde pár mezer, ale dle mého názoru se jedná o poutavou vizi budoucnosti. (3T)

Reklama

Reklama