Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vidocq (Vincent Cassel), zloděj a dobrodruh vedoucí bouřlivý život, se po velkolepém útěku z přísného vězení schovává pod rouškou obchodníka s tkaninami. Když ho zločinná minulost dostihne, jde do obchodu s místní policií a zavazuje se vyčistit pařížské ulice od zlodějů a vrahů. Stává se hlavou francouzské policie. Tajemství na nejvyšší úrovni moci, brutální vraždy a temné klima Paříže během napoleonské éry. (Magic Box)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (117)

klukluka 

všechny recenze uživatele

Zvolili z mého pohledu archaický, protože příliš romantizující přístup. Výsledkem byla celá řada klišé. Dnes se i historické filmy dělají syrovější, lidštější, celkově uvěřitelnější. Ta výprava- lokace, rekvizity, kostýmy byla ale ohromující a kdo si toho náhodou celou dobu nevšiml, tak ho určitě trknul poslední záběr. Možná lehce patetickej, ale každopádně velkej biják. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Príbeh Vidoqa je predovšetkým vďaka V. Cassel dobre zahraný, ale nie dobre natočený a režírovaný. Klasické „klišé“ šablóny, dej bez väčších neočakávaných scén. Záver pre mňa bol trošku sklamaním. Veľmi malá a prakticky nevýrazná rola pre O. Kurylenko. Osobné hodnotenie: 68% (**) ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Trestanec, dobrodruh a úspěšný státní úředník Francois Vidocq, který zefektivnil práci policejního aparátu, byl fascinující postavou francouzských dějin, a kdyby u Gaumontu natočili realistické historické drama o jeho životních osudech, stejně by to byla napínavá jízda na hony vzdálená suchopárné nudě. Jean-Francois Richet na to ale šel jinak a pojal Vidocqovu postavu jako východisko k natočení romantizujícího dobrodružného příběhu ve stylu šestákových rodokapsů, kde nechybí žádné oblíbené ingredience, jako jsou láska, pomsta, čest, zrada a intriky. Objevují se tu krásné ženy a přímo se to hemží krvelačnými bandity. O výstřely z pistolí nebo rány šavlí a nekopromisní rvačky na život a na smrt není nouze. Jako bonus se divák může setkat s mistrem zákulisních her, který byl oporou řadě protichůdných režimů - s ministrem vnitra Fouchem. Vládce Paříže je poctivým návratem k tradici dobrodružných historizujících velkofilmů s velkorysou výpravou a hereckými hvězdami v popředí. Vincent Cassel je skvělou volbou, Olze Kurylenko role kurtizány sedí a Freya Mavor pro mě byla zajímavým překvapením. Typově má blízko k mladé Marlene Jobert. Pravda, scénář si místy s logikou hlavu neláme a pár akčních scén je pro větší efekt úsměvně přepálených, ale ruku na srdce, těmhle neduhům podléhaly staré dobré žánrové klasiky obvykle ve větší míře. Celkový dojem: 75 %. ()

marhoul 

všechny recenze uživatele

Líbí se mi, když postavy v historických filmech smrdí z plátna. Tady se povedlo. Bombarďák Cassel je pro mě adekvátní náhradou za Rösnera, kterého jako Vidocqa miluji od dětství. Příběh parádní, zpracování kvalitní, scény chvílemi kostrbaté, někde toho bylo moc, jinde se jede o zlomkrky, ale celkově mě film potěšil. Atmosféra dokonalá, výprava, kostýmy, nádherná hudba. Líbilo. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Svižný, drsný, výpravný a kulantně natočený předdíl Dobrodružství kriminalistiky mapující dobu, kdy Evža ještě nebyl komisař Mulén, ale Žánvalžán, a tak šukal děvky, kariéristicky bonzoval své spolugalejníky a dělal Napoleonovi Bureše. Jako vždy skvělý a charismatický Vincek, dokonale démonický Výplachový Denis a očekávaně tragicky prkenná ukrajinská tenistka, která mě však neotrávila natolik, abych tomu z voleje nenapálil čtyři plnotučné. ()

Galerie (37)

Zajímavosti (10)

  • Název filmu se objeví až během závěrečných titulků. (noelcoward73)
  • Řád čestné legie (francouzskyOrdre national de la Légion d'honneur“), který je během filmu několikrát udělen, je nejvyšší francouzské státní vyznamenání, založeno v roce 1802 Napoleonem Bonapartem. Uděluje se jednotlivcům nebo organizacím jako uznání za vojenský, kulturní, vědecký nebo společenský přínos Francii. (noelcoward73)

Reklama

Reklama